دکتر محمد ملکی : آنچه مسلم است این نامه(نامه ای منصوب به وزارت اطلاعات که در آن شماری از سران جنبش دانشجویی از سخنرانی منع شده اند) وجود دارد
منبع: پیک ایران
نامه ای منصوب به وزارت اطلاعات که در آن شماری از سران جنبش دانشجویی از سخنرانی منع شده اند، با واکنش تند این افراد و تکذیب های پیاپی مقامات وزارت علوم همراه شده است. دفتر تحکیم وحدت در این بیانیه ای هشدار داده است که چنین روش هایی برای بازگرداندن فضای عمومی دانشگاه ها به سال های گذشته با واکنش های جدی دانشجویان همراه خواهد شد. در آن سو نیز معاون دانشجویی وزارت علوم و مدیرکل حراست این وزارتخانه با اظهاراتی متناقض به تکذیب وجود چنین دستورالعملی پرداخت.
کیوان حسینی (رادیو فردا): در نامه منصوب به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، چهره های اصلی دفتر تحکیم وحدت و دو استاد دانشگاه شناخته شده از حضور و سخنرانی در دانشگاه منع شده اند. دکتر محمد ملکی نخستین رئیس دانشگاه تهران بعد از انقلاب، دکتر حاتم قادری استاد دانشگاه تربیت مدرس به همراه عبدالله مومنی، دبیر دفتر تحکیم وحدت، رضا دلبری، مهدی حبیبی و علی افشاری از دیگر سران این تشکل دانشجویی در این نامه عناصری افراطی خوانده شده اند و تاکید شده که باید جلوی سخنرانی این افراد در دانشگاه گرفته شود. رضا دلبری مدیر روابط عمومی دفتر تحکیم ماجرا را اینگونه شرح می دهد.
رضا دلبری: اصل خبر از اینجا نشات گرفت که پس از این که سخنرانی عبدالله مومنی در دانشگاه الزهرا لغو شد و همچنین سخنرانی حاتم قادری در دانشگاه امیرکبیر و سخنرانی اینجانب و محمد ملکی در دانشگاه شهرکرد لغو شد، انجمن های اسلامی و مسئولان برنامه ها از دانشگاه علت لغو برنامه را پرسیدند و دانشگاه از نامه ای خبر داد که توسط وزارت اطلاعات به حراست ها ارسال شده و افراد نام برده را ممنوع السخن کرده و حتی به بسیاری از انجمن های اسلامی متن نامه نشان داده شده و اعضای انجمن اسلامی پس از دیدن نامه دیگر اعتراضشان را به وزارت اطلاعات اعلام کنید، چرا که وزارت اطلاعات ممنوع السخن کرده.
رادیو فردا : اما این نامه جنجال برانگیز که خشم بسیاری از دانشجویان را در پی داشته، در فاصله کمتر از 24 ساعت توسط معاون دانشجویی وزارت علوم و یک روز بعد از او توسط مدیرکل این حراستخانه با اظهاراتی متناقض تکذیب شد. در حالی که آقای ظریفیان معاون دانشجویی وزارت علوم اساسا وجود این نامه را دروغ و شایعه پراکنی خوانده بود، مدیرکل حراست این وزارتخانه ضمن تایید ارسال چنین نامه ای گفت: وزارت اطلاعات در این میان نقشی نداشته است. اما چنانکه فعالان دانشجویی می گویند، نتیجه در هر دو حالت تفاوتی برایشان نداشته، برنامه های سخنرانی آنها لغو شده است.
دکتر محمد ملکی: آنچه مسلم است این نامه وجود دارد و دلیل زنده اش هم این است که من امروز قرار بود در دانشگاه علوم پزشکی سخنرانی کنم، البته صحبت راجع به اصلاحات بود که یک طرف من باشم، یک طرف آقای تاجزاده و امروز ساعت ده به من تلفن کردند گفتند شما نیایید، برای این که اینجا گفتند به شدت از حضور شما در دانشگاه جلوگیری می شود و ممکن است اتفاقی بیفتد و من هم نرفتم.
رادیو فردا: رضا دلبری، فعال دانشجویی نیز از نتیجه صحبت خود با معاون دانشجویی وزارت علوم می گوید:
رضا دلبری: من با آقای دکتر ظریفیان صحبت کردم، گفتم آقای دکتر شما معاون وزیر علوم هستید، نه معاون وزیر اطلاعات و شما جایگاه تکذیب خبر را ندارید و ایشان گفتند من تکذیب نکردم، فقط با دو رئیس دانشگاه صحبت کردم، گفتند دریافت نکردیم. من در پاسخ ایشان گفتم گیرندگان نامه حراست های دانشگاه ها بودند، نه ریاست دانشگاه ها، بنابراین وجود این نامه را شما نباید از ریاست دانشگاه ها پیگیری می کردید.
رادیو فردا: عبدالله مومنی، دبیر دفتر تحکیم وحدت نیز یادآوری می کند که همواره نگرانی از امنیتی شدن فضای دانشگاه ها وجود داشته است. آقای مومنی صدور چنین دستورالعملی را نشانه ای قوی از تلاش برای شکل دهی فضای امنیتی در دانشگاه می داند.
عبدالله مومنی: صدور چنین نامه ای از طرف وزارت اطلاعات به آن جنبه پنهان بودن کار یک شکل عریانی داده و اگر در گذشته ما شاهد کارشکنی ها و دخالت های نابه جا و پنهان مسئولان امنیتی بودیم، این شیوه کار نشان داده که به هر حال پذیرفتند که به صورتی علنی و رسمی مخالفت خودشان را با تبادل نظر و آزادی بیان و عقیده در دانشگاه اعلام کنند و اظهار تاسف ما بیشتر از آن جهت است که اگر در طول سال های پیش شاهد محدودیت آزادی بیان و عقیده در داخل جامعه بودیم توسط نیروهای اقتدارگرا، در اواخر و پایان دوره موسوم به اصلاحات، شاهد محدودیت و صلب حق بیان و آزادی و عقیده توسط نهادهای منتصب به دولت آقای خاتمی هستیم.
رادیو فردا: در این میان نام دکتر حاتم قادری که پیش از این خود منتقد برخی فعالیت های جنبش دانشجویی بوده، به سئوالی تازه دامن می زند. این که چرا وی در این مقطع نباید در دانشگاه ها سخنرانی کند. دکتر قادری به این سئوال پاسخ می دهد.
دکتر حاتم قادری: اگر بخواهم یک مقدار جدی بگویم، باید این را در وهله اول از آقای خامنه ای به عنوان مسئول نظام، آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور و وزیر اطلاعات پرسید که آنها بر چه اساسی می گویند و تنظیم می کنند چنین وضعیتی را. ولی تا جایی که به خود من برمی گردد، به نظرم می آید که این بحث های سیاسی یعنی این مجموعه ای که الان دنبال انتخابات هستند، از رهبر نظام گرفته، مسئولان بلندپایه، این همه کاندیداهای گوناگون، این همه هیات های مذهبی، صدا و سیما، هنرپیشه ها، دلقک هایشان، لوده هایی که در صدا و سیما به یک معنا فعال هستند و میلیاردها میلیارد پولی که هزینه می شود و وقتی می آیند شش نفر را می گویند نباید صحبت کنند، آنهم در سطح دانشگاه، این نشان دهنده شکوه انتخابات و قدرت یک نظام نیست و من تصورم بر این است که این یک اشتباه فاحشی است که اینها مرتکب شدند.
رادیو فردا : همچنان که در اصل نامه نیز به آن اشاره شده، یکی از علل اصلی ممانعت از سخنرانی این افراد، دیدگاه هایی انتقادی است که پیش از این آنها درباره انتخابات ریاست جمهوری منتشر ساختند. عبدالله مومنی دبیر تشکیلات تحکیم وحدت نیز بر این موضوع پای می فشارد.
عبدالله مومنی: چیزی که موجب شده به هر حال در حال حاضر این شیوه مخالفت و جلوگیری و امتناع از سخن گفتن توسط عده ای از فعالان دانشجویی که رویکرد انتقادی و اعتراضی با حاکمیت دارند، به کار بسته شود، برمی گردد به نگرانی و دل مشغولی که حاکمیت جمهوری اسلامی در راستای خواست انتخابات حداکثری دارد. از آنجایی که مسئولان جمهوری اسلامی به درستی دریافته اند که مردم نسبت به انتخابات ذائقه عمومیشان منفی است و تمایل آنچنانی نسبت به شرکت در انتخابات ندارند، با این گونه کارها و با این شیوه های رعب برانگیز و وحشت آفرین سعی دارند که مخالفین را از تاثیرگذاری بر افکار عمومی برحذر دارند.
رادیو فردا: در همین راستا دکتر محمد ملکی سخنرانی اخیر وزیر اطلاعات را ریشه این ممنوعیت بی سابقه می داند.
دکتر محمد ملکی: من فکر می کنم ریشه این جریان شاید برگردد به آن سخنرانی که آقای یونسی، وزیراطلاعات دولت آقای خاتمی اصلاح طلب کردند و گفتند اگر کسی با شرکت مردم در انتخابات مخالفت بکند، این براندازی نرم است و من در جواب ایشان یک نامه ای نوشتم که خیلی این حرفها مسخره است که کسی اظهارنظر می کند، نظرات خودش را در مورد انتخابات می گوید و یک همچین مساله ای را آقای وزیر اطلاعات مطرح کند.
رادیو فردا : در میان فهرست کسانی که از سخنرانی در دانشگاه منع شده اند، دکتر حاتم قادری نیز از جمله منتقدان انتخابات فعلی است. البته او یادآوری می کند که بر مبنای همین انتقادات در 20 سال اخیر در هیچ انتخاباتی شرکت نکرده است.
دکتر حاتمی قادری: با این انتخابات فعلی هم موافق شرکت نیستم، ولی به آن معنا که وزارت اطلاعات تصور می کند، فعال سیاسی هم نیستم. یعنی حزب و گروه خاصی را بخواهم تبلیغ کنم که مردم شرکت نکنند. من معتقدم رای یک ارج و قربی دارد، نباید بازیچه قرار گیرد، نباید به یک تشکیلاتی این آرا اعمال شود که خود آن تشکیلات آسیب پذیر هستند و مورد نقد. یعنی با کل این سیستم انتخابات، با سیستم سیاسی، با نوع اعمال قدرت در ایران، من متقد جدی هستم.
ک . ح : با این حال ممنوع شدگان از سخنرانی چنین روش هایی را برای محدود ساختن مخالفان ناکارآمد می دانند.
عبدالله مومنی: من فکر می کنم اینگونه شیوه ها نه تنها نمی تواند کارگر بی افتد، بلکه خودش عاملی می شود برای عدم تمایل و نگاه منفی مردم به مساله انتخابات و همان تحلیلی هم که فعالان سیاسی و دانشجویی دارند مبنی بر دستاورد نداشتن اصلاحات و کارساز نبودن روش های انتخاباتی، خود این گونه برخوردها هم مویدی است بر آن ادعاهای فعالان دانشجویی که از طریق ساز و کارهای انتخاباتی نمی شود اصلاحات و خواسته های دموکراتیک را به قدرت منتقل کرد.
ک . ح : چنانکه رضا دلبری، مدیر روابط عمومی دفتر تحکیم وحدت گفت، در صورتی که روش اخیر برای جلوگیری از سخنرانی فعالان دانشجویی همچنان ادامه داشته باشد، این افراد با روش هایی غیر از صدور بیانیه مطالبات خود را دنبال خواهند کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.