02.05.2005

واکنش شدید سخنگوی شورای نگهبان به طرح نظارت بین‌المللی در انتخابات، اقبال

منبع: گویا نیوز


* الهام، وجود مصوبه‌ای در شورایعالی امنیت ملی مبنی بر تأیید کاندیداها را تکذیب کرد


گروه سیاسی: سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به دعوت برخی از احزاب و گروه‌های داخلی و خارجی مبنی بر دعوت از ناظران بین‌المللی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «نظارت بر انتخابات، خط قرمز ما است و کسی نباید از خارج وارد این حوزه شود.»
«غلامحسین الهام» دیروز در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران تأکید کرد: کشور ما توانمند است، موازین قانونی محکم، عادلانه و منصفانه قانونمندی را برای نظارت دارد و بعد از 27 سال از پیروزی انقلاب با برگزاری انتخابات متعدد و متوالی، همه این انتخابات با نظارت دقیق و قانونمند انجام شده و ما امروز می‌توانیم در عرصه بین‌المللی، خود ناظرین بین‌المللی توانمندی در زمینه انتخابات باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه، بیان اینگونه سخنان را اهانت به هویت ملی کشور دانست وگفت: کسانی که به این‌گونه مسائل دامن می‌زنند و یا حتی طرح می‌کنند در اعتقادشان به توانمندی و کارآمدی نظام اسلامی، قانون اساسی و اعتبار ملی، دچار مشکل هستند.
الهام در پاسخ به سؤالی در خصوص مصوبه شورای امنیت ملی مبنی بر موظف کردن شورای نگهبان به تأیید صلاحیت نامزدهای مطرح انتخابات ریاست جمهوری، گفت: چنین مصوبه‌ای به شورای نگهبان واصل نشده و علی‌القاعده نیز چنین مصوبه‌ای مبنایی ندارد و شورای نگهبان براساس اصول قانون اساسی وظیفه خود را انجام خواهد داد.
سخنگوی شورای نگهبان، افزود: این جایگاه برای شورای نگهبان مفهوم نیست که شورای عالی امنیت ملی درباره بررسی صلاحیت نامزدها تکلیفی داشته باشد و از این بابت اقدامی بکند و یا مصوبه‌ای داشته باشد.
از سخنگوی شورای نگهبان در این جلسه نیز در مورد حضور نظامیان در انتخابات و لزوم استعفای آنان سؤال شد، وی در پاسخ گفت: از نظر ما در شورای نگهبان، نظامیان براساس قانون نیروهای مسلح، از فعالیت سیاسی، حزبی و انتخاباتی منع شده‌اند و باید برای فعالیت انتخاباتی از عنوان نظامی خود استعفا دهند.
الهام، سکوت در متن قانون انتخابات ریاست جمهوری در خصوص استعفای نظامیان را مشکل موجود عنوان کرد و گفت: براساس قانون نیروهای مسلح و با توجه به این که قوانین جزایی ترجیح دارند، نظامیان باید از عنوان نظامی خود در هر سمت و پایه‌ای که هستند، استعفا دهند.
خبرنگاری به سخنگوی شورای نگهبان گفت: آیا درمورد نظامیان فقط لباس و درجه مورد نظر است یا اینکه تفکر نظامی در اشخاص و بکار بردن شیوه‌های نظامی نیز مورد توجه قرار می‌گیرد، الهام در پاسخ گفت: این سؤال شما سیاسی است.


الهام در عین حال گفت: شیوه‌های رفتاری و مدیریتی نامزدهای ریاست جمهوری به حوزه‌های رفتاری و سیاسی بر می‌گردد و به سلایق رأی‌دهندگان بستگی دارد.
وی همچنین تأکید کرد: وظایف رئیس جمهوری در قانون اساسی احصاء شده است و آنچه در بررسی صلاحیت‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد، اینکه رئیس جمهوری علاوه بر رجال سیاسی و مذهبی بودن باید مدیر، مدبر، امین، باتقوا و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی باشد.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: به طور طبیعی کسانی که چنین ویژگی‌هایی داشته باشند نمی‌توانند و نباید از چارچوب قوانین خارج شوند و هر رئیس جمهوری حوزه وظایف و اختیاراتش در چارچوب قانون تعریف شده است و خارج از آن چارچوب‌ها نمی‌تواند رفتار کند.


 

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates