دكتر يزدی با شعارجبهه دمكراسی خواهی كانديدای رياست جمهوری شد
منبع: پیک نت
1- اعضای شورای نگهبان از عدالت خارج شده اند و بايد كنار بروند.
2- تا ديرنشده، بجای مصالحه با قدرت های خارجی، بايد با ملت مصالحه كنند.
دكتر ابراهيم يزدی دبيركل نهضت آزادی ايران و نخستين وزير خارجه جمهوری اسلامی، در يك نشست مطبوعاتی رسما خود را برای انتخابات نهمين دوره رياستجمهوری كانديدا كرد.
در اين كنفرانس مطبوعاتی مهندس هاشم صباغيان و محمد توسلی از اعضای دولت مهندس بازرگان نيز حضور داشتند و به سئولات خبرنگاران پاسخ گفتند.
دكتر يزدی به خبرنگاران گفت:
نهضت آزادی تصميم گرفت برای تحقق حقوق ملت، طرح مطالبات آنها و پيگيری آن، مشروط به شرايطی در انتخابات رياستجمهوری حضور يابد و بتدريج نسبت به مراحل بعدی آن اعلام نظر خواهيم كرد.
آزادی بدون قيد و شرط فعالان سياسی زندانی و رفع توقيف از مطبوعات از جمله اين شروط است. اگر مطبوعات آزاد نباشند، مسوولان پاسخگو نخواهند بود.
معيار آزادی سياسی در هر كشوری، آزادی احزاب دگرانديش، منتقد و معترض است. اگر ما آزادی عمل نداشته باشيم و به هر بهانهای تحت فشار باشيم، ديگر هيچ كس آزادی سياسی را باور نخواهد كرد، چرا كه آزادی ثناگويان و مديحه گويان آزادی نيست.
يزدی درباره نقش كنونی و دخالت مستقيم در تمام مراحل انتخابات گفت:
“ شورای نگهبان از مجلس سوم به بعد روشی را در پيش گرفت كه تفسير خاصی از قانون است. اين شورا حق چنين نظارتی را ندارد، بلكه بر اساس آنچه كه در متن اوليه قانون اساسی آمده، صرفا بايد بر فرآيند انتخابات نظارت داشته باشد و هيچ دخل و تصرف غيرقانونی در آن نكند.
شورای نگهبان طی انتخابات مجلس ششم و هفتم دو دوره انتخابات رياستجمهوری گذشته، پا را از تخلف از قانونی اساسی فراتر نهاده و موازين اسلامی و دينی را نيز ناديده گرفته است، چرا كه به صدها شخصيت كه در منصبهای مختلف حضور داشتهاند نسبت بیدينی زده است، در دادگاهها نيز حاضر نشده و به طور كلی خود را به هيچ مقامی پاسخگو نمیداند.
بر همين اساس اعضای شورای نگهبان از عدالت خارج شده و صلاحيت عضويت در اين شورا ندارند، به همين علت يكی از شروط نهضت آزادی برای حضور در انتخابات آتی آن است كه اين اعضا استعفا دهند. در اين صورت نه تنها اين گروه بلكه تمامی گروههای سياسی حاضر به شركت در انتخابات میشوند و به دعوت مردم میپردازند.
يزدی با اشاره به شرايط و فشارهای روزافزون خارجی بر ايران گفت:
عقل سليم حكم میكند پيش از آنكه به فكر مصالحه با بيگانگان باشند، به ارادهی ملی تسليم شده و با ملت مصالحه كنند. از اينرو انتخابات رياستجمهوری آتی فرصت طلايی برای مصالحه با ملت است. اگر حاكمان فرزانه كه هنوز خردگرايانی در آن حضور دارند، موقعيت حساس كنونی را تشخيص ندهند بايد منتظر عواقب وخيم آن باشند.
يزدی به حضور دو جريان افراطی در كشور اشاره كرد و با بيان اينكه آنها قصد به انفجار كشاندن كشور را دارند، گفت: نخست كسانی هستند كه سرسختانه به روشهای خلاف قانون خود ادامه میدهند و ديگر كسانی كه با ذهنیگرايی مسائلی را مطرح میكنند تا جو سياسی ايران راديكاليزه شود و در همين راستا میخواهند تا امكان اصلاح تدريجی نظام از دست برود.
ابراهيم يزدی در پاسخ به نخستين سوال اين نشست مطبوعاتی كه به چگونگی ايجاد ارتباط ميان ايران و آمريكا و حل اختلافات موجود از سوی وی و دولت احتمالیاش در صورت پيروزی در انتخابات اشاره داشت، گفت: آمريكا ادعاهايی عليه ايران و ايران نيز مطالبات جدی از آنها دارد. تنها راهحل اختلافات موجود گفتوگوی مستقيم و رسمی و بدون واسطه است.
صباغيان در بخش ديگری از صحبت های خود به انتخابات شوراها اشاره كرد و گفت كه بدليل عدم شركت مردم در آن انتخابات كسانی با 5ر2 در صد رای مردم شدند عضو شورا و اين يك خودزنی بود از طرف مردم. امروز پس از سپردن سرنوشت مديريت شهر به مديرانی ناموافق با نظر عامهی مردم، به آنچه كه امروز شاهد آنيم رسيدهايم.
هاشم صباغيان اضافه كرد:
اگر پيششرطهای نهضت آزادی برای انتخابات و شركت در آن محقق شود انقلاب ديگری در جامعه رخ خواهد داد. با چنين تحولی، تمامی جامعه از جمله اعضای مجلس فعلی نيز دچار تغييراتی خواهند شد و واكنشهای دفعی از خود بروز نخواهند داد، همچنان كه كارنامهی آنها طی همين دورهی كوتاه از عملكردشان بيانگر بروز تغييراتی در آنهاست.
دكتر يزدی در بخش پايانی اين مصاحبه مطبوعاتی گفت:
ما بر اين باوريم كه اصلاح در ساختارهای حقيقی – و نه حقوقی – تنها راهحل ملت، احزاب و كل ايران است. به اين معنا كه نيروهای سياسی بالفعلی بايد حضور داشته باشند تا صاحبان قدرت خارج از چارچوبهای قانونی عمل نكنند.
جنبش اصلاحطلبی ايران بيش از هر زمان ديگر نيازمند تشكيل يك جبهه فراگير دموكراسیخواهی با شركت تمامی نيروهای اصلاحطلب بيرون و درون حاكميت است تا تصميمات جمعی اتخاذ كند.
در حاشيه:
– پوسترهايی از مهندس عزتالله سحابی، مهندس بازرگان و محمد مصدق به همراه پرچمی از ايران در پشت ميز اين نشست قرار داشت.
– متنی با عنوان «زندگينامه دكتر ابراهيم يزدی، نامزد رياست جمهوري» شامل گزيدهای از زندگينامه، سمتها، فعاليتها و خدمات اداری، علمی و دانشگاهی، فعاليتها و خدمات فرهنگی – اسلامی و فعاليتهای سياسی به همراه بيانيهی شماره دو اين طيف در اختيار حاضرين در اين نشست قرار میگرفت.
– خبرنگاران داخلی و خارجی رسانهها در اين نشست حضور داشتند.
– از جمله چهرههای سياسی حاضر در اين نشست علاوه بر سخنرانان؛ صدر حاج سيد جوادی، غلامعباس توسلی، عليرضا رجايی و عيسی سحرخيز بودند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.