31.01.2005

درجستجوی کوتاه ترین راه مذاکره مستقیم با امریکا!

مصاحبه دبیرشورای عالی امنیت جمهوری اسلامی
 
 منبع پیک نت    
 «حسن روحانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، بار دیگر مسئله کاندیداتوری خود برای انتخابات آینده ریاست جمهور موکول به تصمیم نهائی هاشمی رفسنجانی برای آمدن و یا نیآمدن کرد. او ابتدا مسئله امنیت ملی را در گرو حضور مردم درانتخابات آینده بر شمرد و گفت:


انتخابات نمایش حضور و اقتدار ملی کشور است. الان ما در شرایطی از امنیت ملی قرار داریم که چهار سال پیش در انتخابات قبلی قرار نداشتیم، نمونه‌اش همین پرونده‌ی هسته‌یی است.


حسن روحانی با احتیاط بسیار به فاجعه تشکیل مجلس فرمایشی هفتم و عدم شرکت مردم در آن انتخابات کرده و ضمن ابراز نگرانی نسبت به تکرار آن فاجعه گفت:
یک مقدار در باره انتخابات مجلس هفتم و حضور مردم پای صندوق‌ها تبلیغات منفی و گسترده‌ای در رسانه‌های جهان شد. اگر در این انتخابات اقلا 70 درصد واجدان شرایط رایشان را به صندوق‌ها بیندازند، فوق‌العاده موثر است و کمبودهای قبلی(بخوانید فاجعه انتخابات مجلس هفتم) را هم – مسلما – جبران خواهد کرد.


این حضور، روی همه‌ ابعاد خارجی ما تاثیر مستقیم خواهد داشت و البته در چگونگی پیشبرد مسائل پرونده‌ هسته‌یی ما هم تاثیرگذار خواهد بود.


روحانی در پاسخ به این که در حضور یا عدم حضور شما، چقدر حضور یا عدم حضور هاشمی رفسنجانی موثر خواهد بود؟ گفت:


این مسئله در حضور یا عدم حضور خیلی ها موثر است. مثلا همین‌هایی که الان اعلام کاندیداتوری کرده‌اند، این حضور یا عدم حضور ایشان بی‌تردید برایشان مهم است. به هر حال ایشان یک چهره‌ قابل احترام و مهم نظام و انقلاب است و حضور ایشان چه برای کاندیداهای فعلی و چه آنان که در فکر کاندیداتوری هستند اهمیت دارد.»
حسن روحانی در بخش دیگری از این مصاحبه، از جمله درباره ضرورت درک واقعیت مربوط به مناسبات با امریکا گفت:


در ارتباط با مساله‌ آمریکا به نظرم با مساله ساده برخورد می‌کنیم، یعنی می‌گوییم آمریکا دشمن است و رویش خط می‌کشیم.


ببینید، آمریکا قدرت بزرگ تاثیرگذار در اقتصاد و امنیت است. همین حالا نگاه کنید به شرق، غرب، شمال و جنوب، سربازهای آمریکایی حضور دارند و این یک واقعیت است؛ واقعیتی که ما نمی‌توانیم منکر شویم. آمریکا در سازمان ملل قدرت تاثیرگذار است. در آژانس می‌بینیم که چه می‌کند و این نشان می‌دهد که هر جا هست مزاحم ماست. پس نمی‌شود ساده از آمریکا گذشت. ما هم با او کار نداشته باشیم، او با ما کار دارد.


به اعتقاد من باید فکر کنیم و دارای طرح و برنامه‌ای برای آمریکا باشیم. کافی نیست که بگوییم دشمن ماست و می‌توانیم با دنیای منهای آمریکا معامله کنیم. باید در نظر بگیریم که چه مشکلات گسترده‌ای را برای ما ایجاد می‌کند و شرایطمان برای فعالیت‌های جهانی چقدر سخت می‌شود.


هر کس می‌خواهد رییس‌جمهور شود، باید در این رابطه فکر کند و برنامه داشته باشد. البته پیچیده است، این طور نیست که فقط بحث رابطه یا عدم رابطه باشد؛ صدها مساله وجود دارد که باید برایش طرح داشت. باید مساله ما این باشد که چگونه مساله‌ آمریکا را می‌شود در بلندمدت حل کرد. مساله این نیست که کسی بگوید اگر من رییس‌جمهور شوم دوساله و یا چهارساله و یا هشت ساله مساله‌ آمریکا را حل می‌کنم، این حرف گزاف و بی‌اساس است.
باز هم می‌گویم باید برای آمریکا برنامه داشت، برنامه‌ای در چارچوب اصول و منافع ملی خودمان.
 
 

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates