آنچه سايت بی بی سی منتشر كرده و آن را ميتوان بدعتی مثبت دانست
بی بی سي- با گذشت شانزده سال از اعدامهای پرتعداد تابستان سال ۱۳۶۷ در زندانهای ايران، و در حالی كه هنوز اشاره به اين خاطره خونين از تاريخ معاصر ايران، در داخل كشور امری غيرممكن به حساب می آيد ، اين بحث ميان تحليگران سياسی هر چه بيشتر اوج می گيرد كه نسلهای آينده ايران با اين خاطره چه خواهد كرد.
نسل اول رهبران جمهوری اسلامی كه هنوز بر سر قدرتند، در طول پانزده سال گذشته و بويژه در سالهايی كه به بازسازی ويرانيهای جنگ هشت ساله با عراق مشغول بودند از تمامی تلاش خود بهره گرفتند كه ماجرای تابستان ۶۷ به فراموشی سپرده شود.
به دنبال آزادی نسبی كه پس از روی كارآمدن دولت محمد خاتمی پديد آمد، اولين كوششها برای بازكردن پرونده اين اعدامها با واكنش تند محافظه كاران روبرو شد.
اما آنچه با اهميت می نمايد اين سؤال است كه با بازشدن پرونده اعدامهای دهه شصت نسل بعدی می خواهد با آن چه كند؟
كم نيستند فعالان سياسی ايرانی كه با اشاره به روندی كه در آفريقای جنوبی بعد از پايان تبعيض نژادی طی شد و نقشی كه رهبرانی مانند نلسون ماندلا در فرونشاندن حس انتقامجويی بازی كردند معتقدند كه در ايران نيز نبايد به انتقامجويی از مجريان چشم دوخت اما در عين حال بسياری نيز بر اين باورند كه پرونده ای به اين وسعت نمی تواند برای هميشه بسته بماند.
بسياری از فعالان سياسی و زندانيان دهه شصت معتقدند كه بايد ابتدا اين پرونده را گشود و پس از آن از داغداران و دردكشيدگان انتظار بخشش داشت و با درك اينكه ساختن آينده بهتری برای نسلهای ايران در گرو آرامش و مسالمتجويی است، اين خاطره تلخ را از ذهنها دور كرد.
تا نسل شاهد، حاكم و محكوم زنده اند آيا می توان به چنين خواستی چشم داشت ؟ نظر شما چيست؟
ما در اينجا روايتی را از يكی از كسانی كه از اعدامهای سال ۱۳۶۷ جان سالم به در برده است در اختيارتان گذاشته ايم كه از زبان مهدی اصلانی است كه آن زمان به جرم عضويت در سازمان فدائيان خلق (اكثريت) چهار سال از دوران محكوميت هفت ساله خود را سپری كرده و در زندان گوهردشت (رجائی شهر) كرج به سر می برده است.
با خواندن اين روايت نظراتتان را می توانيد از طريق پنجره ای كه در سمت چپ همين صفحه قرار داده شده است برای ما بفرستيد تا هم در اين صفحه به چاپ برسد و هم در برنامه صدای شما كه روز جمعه سوم سپتامبر (سيزدهم شهريور) از راديو فارسی بی بی سی پخش خواهد شد، خوانده شود.
اگر می خواهيد نظرتان با صدای خودتان پخش شود روی پيامگير تلفنی ما به شماره ۰۰۴۴۲۰۷۵۵۷۲۵۴۶ پيغام بگذاريد يا اينكه در نوشته ای كه برای ما می فرستيد شماره تلفن خود را هم قيد كنيد تا ما با شما تماس بگيريم.
شماره تلفن شما نزد بی بی سی محفوظ خواهد ماند و در اختيار هيچ طرف ثالثی قرار داده نخواهد شد.
نظرات خود را همچنين می توانيد از طريق نمابر (فكس) به شماره ۰۰۴۴۲۰۷۲۴۰۴۶۳۸ برای ما بفرستيد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.