آذربایجان قرار است نقش مهمی در مرزهایش با ایران برعهده بگیرد!
پیک نت:
سرمقاله مهم روزنامه پراودا: 15 هزار نیروی نظامی امریکا در آذربایجان مستقر می شود
پراودا چاپ مسکو 18/6/2003 به قلم واسیلی بوبانوف
در صورت نیاز نیروهای آمریکایی با هرگونه مشکلی در منطقه برخورد خواهند کرد.
هر چه به انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان، که در15 اکتبر امسال برگزار می شود نزدیکتر می شویم فریب افکار عمومی بیشتر می شود. در آغاز اعلام شد که حیدر علی اوف رئیس جمهور فعلی در انتخابات شرکت نکرده و پسر او ایلخام علی اوف بجای او به مبارزه انتخاباتی خواهد پرداخت. اما حال او اعلام می دارد که مصمم است در انتخابات شرکت کند.
خبرگزاری آذربایجان بتازگی اعلام کرد که 15000 نیروهای آمریکایی که درکشور آلمان مستقرند بزود به آذربایجان اعزام خواهند شد. این نیروها بنوشته روزنامه های آذری بطور دائم در این کشور مستقر خواهند شد.
روزنامه آذری “نیزاویسما گازیتا” به نقل از وال استریت جورنال می نویسد که نظامیان امریکا برای پاسداری از خطوط نفتی باکو- تفلیس- سیحان و همچنین مشارکت در مبارزه علیه تروریسم در آذربایجان مستقر می شوند.اهداف امریکا در آذربایجان اصلا صریح بیان نمی شود. از خطوط لوله یاد شده در بالا هر چند بارها بعنوان پروژه ای بزرگ نامبرده شده ولی کماکان در ابهام مانده است. مبارزه علیه تروریسم نیزهمینطور، زیرا آذربایجان در لیست کشورهایی نیست که نیروهای تروریستی در آنجا فعال هستند. به همسایه آذربایجان، یعنی جمهوری گرجستان نیز که در این فهرست قرار دارد قرار نیست نیروهای امریکایی اعزام شود. گفته شده که امریکا در آذربایجان به تعلیم نیروهای گرجستانی خواهد پرداخت.اما چرا همین تصمیم برای نیروهای آذربایجانی در نقطه دیگری گرفته نشده و نیروهای امریکائی در آذربایجان مستقر می شوند؟
نظریه ای وجود دارد مبنی براینکه امریکا در آذربایجان اهداف دیگری را دنبال می کند و آن تضمین ثبات رژیم فعلی در آذربایجان است. برای آمریکائیان خطوط لوله ذکر شده و دستیابی به نفت دریای خزر دارای اهمیت اقتصادی و سیاسی است. اما همه اینها در کنار این راز افشاء شده معنا پیدا می کند که آدربایجان نقش بسیار با اهمیتی در مرزهایش با ایران ایفا خواهد کرد. دیگر جمهوری های آسیای میانه نیز دارای اهمیت استراتژیک هستند اما می بینیم که این اهمیت تا حد اعزام نیروهای آمریکا به آنها نیست!
مشکلات و کشمکش های بسیاری در منطقه- چه از لحاظ داخلی و چه خارجی- وجود دارد، که از جمله آنها می توان از مشکل قره باغ و آبخاز نام برد. اگر کاخ سفید بطور جدی علا قمند به حضور در آسیای میانه است پس بایستی دیر یا زود با این مشکلات برخورد کند. اما آنچه مشخص است اینکه کاخ سفید در این موارد سکوت کرده است.
سفیر امریکا در باکو گفته بود: “ما طرحی برای گسترش نیروهای خود در آذربایجان را نداریم.” اما شاهدیم که طرحها و ادعاها خیلی سریع تغییر می کنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.