ايران از آزادی گروگان اسرائيلی جلوگيری کرد
بیبیسی:
در پی گروگانگيری سرجوخه اسرائيلی، ارتش اسرائيل حملات شديدی به نوار غزه کرد که بنابر گزارشها به کشته شدن بيش از سيصد فلسطينی انجاميد
اسرائيل ايران را متهم کرد که برای جلوگيری از آزادی يک گروگان اسرائيلی، به گروه فلسطينی حماس پنجاه ميليون دلار پرداخته است.
ايران اين ادعا را رد کرده و آن را “بی پايه و مزخرف” خوانده است.
اعضای گروه حماس که در حال حاضر کنترل دولت فلسطينی در دست دارد، 25 ژوئن گذشته يک سرجوخه ارتش اسرائيل به نام گلعاد شاليط را از داخل خاک اسرائيل به گروگان گرفت و از اسرائيل خواست تا برای آزادی وی، زندانيان فلسطينی را آزاد کند.
در پی گروگانگيری سرجوخه اسرائيلی، ارتش اسرائيل حملات شديدی به نوار غزه کرد که بنابر گزارشها به کشته شدن بيش از سيصد فلسطينی انجاميد.
طی اين مدت دولت مصر نيز نقش ميانجی ميان اسرائيل و فلسطينيان را ايفا کرده و کوشيده است تا با راضی کردن اسرائيليها به آزادی زندانيان فلسطينی، امکان آزادی سرجوخه اسرائيلی را فراهم آورد.
دان گيلرمن، نماينده اسرائيل در سازمان ملل متحد خطاب به شورای امنيت اين سازمان اعلام کرده که خبرهايی دريافت کرده است حاکی از اينکه ايران برای ناکام گذاشتن مذاکراتی که برای آزادی سرجوخه اسرائيلی در جريان است، پنجاه ميليون دلار به حماس پرداخت کرده است.
آقای گيلرمان در جمع خبرنگاران در سازمان ملل نيز گفته که دولت اسرائيل دلائل کافی برای پذيرفتن چنين اخباری را دارد اما نمی تواند منبع اين اخبار را فاش کند يا جزئيات بيشتری در اين زمينه در اختيار رسانه ها بگذارد.
اتهاماتی که نماينده اسرائيل در سازمان ملل مطرح کرده، پيش از او در روزنامه اسرائيلی يديعوت احورونوت منتشر شده و طی آن ذکر شده بود که پنجاه ميليون دلار مورد نظر به خالد مشعل، رئيس دفتر سياسی حماس پرداخت شده است که در دمشق، پايتخت سوريه سکونت دارد.
منصور صادقی، عضو هيئت نمايندگی ايران در سازمان ملل که او نيز همچون نماينده اسرائيل در جلسه شورای امنيت حضور يافت در مورد اتهامی که نماينده اسرائيل مطرح کرده است گفت که هدف از اين اتهامات منحرف کردن اذهان از ريشه همه تنشها در خاورميانه است، تنشهايی که به گفته وی، ناشی از “اشغالگری، تجاوزگری و تروريسم دولتی” اسرائيل است.
نماينده اسرائيل در سازمان ملل می گويد اتهامی که او عليه ايران مطرح کرده، باعث نگرانی شورای امنيت شده و اين در حالی است که شورای امنيت در حال بررسی تحريم ايران به منظور محدود ساختن فعاليت اتمی آن کشور است.
به گفته وی، پرداخت پول به حماس برای جلوگيری از حصول توافق ميان فلسطينيان و اسرائيل که در نتيجه به افزايش تنش در خاورميانه می انجامد، از جمله کارهايی است که ايران برای جلوگيری از تصميم گيريهای سختگيرانه عليه خود در شورای امنيت انجام می دهد.
از هنگام روی کار آمدن دولت اسلامگرای حماس در سرزمينهای فلسطينی، اتحاديه اروپا کمک مالی خود را به تشکيلات خودگردان فلسطينی قطع کرد و اسرائيل نيز سرزمينهای فلسطينی را تحت محاصره قرار داد.
ايران از جمله کشورهايی است که در اين مدت به تشکيلات فلسطينی کمک مالی کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.