تنظيم پيش نويس قطعنامه تحريم ايران آغاز شد
بیبیسی:
شورای امنيت روز شنبه در مورد تحريم کره شمالی به توافق رسيد
ديپلمات ها در سازمان ملل سرگرم کار به روی قطعنامه ای هستند که خواستار تحريم ايران به خاطر خودداری آن کشور از معلق کردن بخش های جنجال آفرين برنامه اتمی اش می شود.
کار به روی پيش نويس اين قطعنامه هم اکنون توسط مقام های بريتانيا، فرانسه و آلمان در جريان است.
اين کشورها پيش نويس مورد نظر را هفته آينده تسليم شورای امنيت خواهند کرد.
اما علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و مذاکره کننده اصلی اين کشور در مساله هسته ای، اخطار داده است که تصويب قطعنامه عليه ايران غيرسازنده است و هرگونه شانس توافق را کمرنگ تر می کند.
ايران می گويد برنامه اتمی اش مطلقا برای مصارف غيرنظامی است، اما کشورهای غربی نگرانند ايران از اين برنامه برای توليد سلاح اتمی استفاده کند.
پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل و آلمان، در ازای تعليق غنی سازی توسط ايران مجموعه ای از مشوق های اقتصادی و سياسی به اين کشور پيشنهاد کرده اند. غنی سازی در حد معين می تواند به توليد مواد لازم برای ساخت بمب اتمی منجر شود.
اما ايران اين پيشنهادها را رد کرده و ضرب الاجل 31 اوت شورای امنيت برای تعليق را ناديده گرفته است.
واکنش ايران
شورای امنيت سازمان ملل متحد روز شنبه با موفقيت قطعنامه ای را تصويب کرد که تحريم هايی بر کره شمالی اعمال می کند.
آقای لاريجانی می گويد ايران کمترين ضرر را از تحريم ها خواهد ديد
علت اعمال اين تحريم ها، يک آزمايش اتمی است که کره شمالی ادعا می کند هفته گذشته انجام داد.
اما روسيه و چين – اعضای دائمی شورای امنيت که قدرت وتوی قطعنامه ها را دارند – راغب نيستند تهران را تحريم کنند و خواهان گفتگوهای بيشتر هستند.
در همين حال علی لاريجانی هشدار داده است که هر قطعنامه ای عليه ايران به ضرر مذاکرات خواهد بود: “اگر اروپايی ها تسليم فشار آمريکا شوند، اوضاع به گونه ای ريشه دار خواهد شد که ايران کمترين ضرر را خواهد ديد و غرب بيشترين آسيب را.”
وی اين تهديد را تکرار کرد که اگر تحريم ها وضع شود، ايران ممکن است بازرسان سازمان بين المللی انرژی اتمی را اخراج کند. اين بازرسان از سال 2002 سرگرم تحقيق و بررسی برنامه اتمی ايران بوده اند.
آقای لاريجانی گفت پيگيری تحريم ها “بحران منطقه را تشديد” خواهد کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.