تجمع و درگیری در پلی تکنیک
پیک ایران:
ادوارنیوز : صحن و آمفی تاتر دانشگاه پلی تکنیک تهران امروز صحنه درگیری میان دانشجویان حامی انجمن اسلامی منتخب دانشجویان ، نیروهای انتظامات و اعضای بسیجی انجمن خودخوانده این دانشگاه بود .
دانشجویان این دانشگاه که دیروز در تجمع و راهپیمایی در اعتراض به وضعیت دکتر کیوان انصاری عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه پلی تکنیک اعلام کرده بودند امروز (سه شنبه ) برای جلوگیری از برگزاري برنامه سياسي انجمن اسلامي نامشروع در صحن دانشگاه حاضر شده و درخواست هايشان را پيگيري مي كنند، با تجمع در مقابل آمفی تاتر این دانشگاه از برگزاری این مراسم که مدعوین آن مجيد انصاري, عضو مجمع روحانيون مبارز؛ محسن قمي، نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاهها و آيتالله كعبي، نماينده مجلس خبرگان بودند جلوگیری کردند و در نهایت اعضاي برگزاركننده مراسم مجبور به ترك سالن و برگزاري برنامه خود در مسجد دانشگاه شدند.
خبرگزاری ایلنا در گزارش مفصلی از تجمع امروز در دانشگاه امیرکبیر آورده است : در ابتدا دانشجويان حامي انجمن اسلامي با حضور در صحن دانشگاه و با خواندن سرود يار دبستاني و راهپيمايي در دانشگاه، اعتراض خود را ابراز داشتند و پس از آن با حضور در مقابل در سالن آمفي تئاتر خواستار حضور در سالن شدند كه انتظامات دانشگاه از اين اقدام جلوگيري كرد كه اين ممانعت باعث ايجاد درگيريهايي بين دانشجويان و مسوولان انتظامات دانشگاه شد.
در زمان حضور دانشجويان در مقابل آمفي تئاتر تعدادي از دانشجويان به وضعيت حاكم بر دانشگاه اعتراض كردند. دانشجويان با در دست داشتن پلاكاردهايي با عناوين «انجمن بسيجي تعطيل بايد گردد» و با شعارهاي همچون «دانشجو ميميرد، ذلت نميپذيرد» انتقادات خود را اعلام كردند.
سپس انتظامات دانشگاه اجازه داد تا دانشجويان در سالن آمفي تئاتر حضور يابند كه به اين ترتيب همه دانشجويان وارد سالن شدند و تقريبا سالن پر شد. پس از چند دقيقهاي، آيتالله كعبي در سالن حضور يافت اما ساير سخنرانان از حضور در مراسم خودداري كردند.
در ادامه اين مراسم، اعضاي انجمن اسلامي منتخب مسوولان دانشگاه روي سن رفتند تا آغاز برنامه را اعلام كنند اما اعضاي انجمن اسلامي منتخب دانشجويان با حضور روي سن مانع برگزاري برنامه شدند.
اعضاي انجمن اسلامي منتخب مسوولان دانشگاه خواستار گفتوگو با دانشجويان بودند اما اعضاي انجمن اسلامي منتخب دانشجويان با تاكيد بر اينكه آنها را انجمن اسلامي نميدانند، حاضر به گفتوگو نشدند. همچنين دانشجويان به محض شروع به صحبت يكي از اعضاي انجمن اسلامي منتخب مسوولان دانشگاه، وي را «هو» ميكردند اما اظهارات اعضاي انجمن اسلامي منتخب دانشجويان با سوت و كف حاضران همراه بود.
سرانجام اعضاي انجمن اسلامي منتخب مسوولان -كه تعداد آنها بسيار اندك بود- با اعلام اينكه برخي افراد باعث اخلال در برگزاري مراسم شدند، سالن را به همراه كعبي ترك كردند و با حضور در مسجد دانشگاه، برنامه خود را برگزار كردند.
اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي منتخب دانشجويان اميركبير نيز با قرار گرفتن در پشت تريبون به تشريح وضعيت فعلي دانشگاه و انتقاد از برخوردها و احكام كميته انضباطي در قبال اعضاي انجمن پرداختند.
علي صابري، دبير انجمن اسلامي منتخب دانشجويان با اشاره به تهديد خود در شب گذشته، گفت: دوشنبه شب در حسينيه ارشاد ماموران با تهديد به من اعلام كردند كه فردا نبايد در دانشگاه حضور يابم.
وي همچنين به غيرقانوني اعلام كردن انجمن اسلامي توسط مسوولان دانشگاه اشاره كرد و ادامه داد: اگر بناست قانون رعايت شود، اين همه بيقانوني براي چيست؟ چرا از ما ميخواهند قانون را رعايت كنيم اما خود مسوولان اين چنين خلاف قانون رفتار ميكنند.
صابري احكام صادره كميته انضباطي براي دانشجويان را غيرقانوني خواند.
وي با اشاره به جمعآوري سه نشريه دانشجويي در روزهاي اول مهر ماه، گفت: زماني كه روز شنبه براي ثبت نام آمديم، فايل همه ما را بسته بودند در حالي كه تا چهارشنبه هفته پيش از آن، همه فايلها باز بود. روز اول, دوم و سوم سه نشريه دانشجويي را جمع كردند و روز چهارم هم ميخواستند نشريه «خط صفر» را جمع كنند كه نگذاشتيم. همه اين اقدامات مسوولان دانشگاه غيرقانوني است و اگر فردا هم به من بگويند ديگر حق حضور در دانشگاه را ندارم، فقط يك معني دارد، اينكه دانشگاه باز هم كار غيرقانوني ميكند.
دبير انجمن اسلامي منتخب دانشجويان اميركبير افزود: يكي ديگر از اقدامات مسوولان دانشگاه برداشتن تابلوي روابط عمومي و سر در مسجد است كه روي آن نوشته شده بود: «بنا شده توسط انجمن اسلامي».
وي با اشاره به تشكيل انجمن اسلامي توسط مسوولان دانشگاه، گفت: زماني كه شوراي عمومي انجمن اسلامي در دانشگاه وجود دارد، دليلي ندارد كه مسوولان به كسان ديگري مجوز تشكيل انجمن اسلامي بدهند. طبق آييننامه زماني كه شوراي مركزي انجمن اسلامي غيرقانوني اعلام ميشود، يك ماه بايد به شوراي عمومي فرصت دهند تا انتخابات را برگزار كند اما اين فرصت به ما داده نشد و خود مسوولان انجمن اسلامي را تشكيل دادند.
همچنين عباس حكيمزاده، ديگر عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي منتخب دانشجويان گفت: طبق آييننامه دانشجو حق دارد در جلسه بررسي كميته انضباطي حضور يابد و دفاعيات خود را به صورت شفاهي بيان كند اما بسياري از احكام تعليقي كه كميته انضباطي براي دانشجويان صادر كرده، بدون حضور آنها بوده است زيرا اعضاي كميته انضباطي دانشگاه اميركبير با اين شرط حاضر به حضور در اين كميته شدند كه اسامي آنها فاش نشود، وقتي هم كه ما اعتراض كرديم، دبير هيات نظارت گفت كه ميتوانيم كار غيرقانوني انجام ميدهيم. شما هم به هر جا خواستيد شكايت كنيد.
حكيمزاده گفت: بحث بر سر اقدامات قانوني و غيرقانوني نيست، مساله اين است كه پروژهاي براي پليتكنيك و دانشگاه تهران تدارك ديده شده است و مديريت دانشگاه هم در اين پروژه فقط يك مهره است.
وي با بيان اينكه مديريت فرهنگي از جمع شدن نشريات دانشجويي ابراز نگراني ميكند، گفت: مساله اين است كه در پروژه در دست اقدام، نشريات دانشجويي نبايد توزيع شوند، مديريت دانشگاه هم در اين باره هيچكاره است.
حكيمزاده ادامه داد: اگر بحث بر سر قانونمندي است، آقايان خود را در معرض راي ميگذاشتند. موجوديت انجمن به ساختمان نيست بلكه در ذهن همه دانشجويان جاي دارد.
بر اساس اين گزارش، در پايان اين مراسم قطعنامهاي قرائت شد كه در آن از اقدامات مديريت دانشگاه انتقاد شد.
در اين قطعنامه آمده است: ما دانشجويان پلي تكنيك بدينوسيله انزجار خود را از اقدامات خلاف شرع, عرف و قانون رياست دانشگاه و نهادهاي امنيتي ابراز ميداريم و اعلام ميكنيم كه هيچ تشكل و نهادي را جز انجمن اسلامي دانشجويان پلي تكنيك با سابقه 47 ساله به عنوان نماينده خود در اين دانشگاه نميشناسيم و از غاصبان انجمن كه به ناحق بر كرسي اين تشكل مبارز تكيه دادهاند، مصرانه ميخواهيم كه چهره رسواي خويش را بيش از پيش در جمع دانشجويان آزاده پلي تكنيك رسوا نسازند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.