17.10.2006

توصيه به همکاری ايران و آمريکا در عراق

بی‌بی‌سی:

هيات تحقيق به رياست جيمز بيکر همکاری با ايران و سوريه را به عنوان يک گزينه توصيه کرده است
يک هيات تحقيق آمريکايی تغيير در سياست های راهبردی ايالات متحده در عراق از جمله همکاری با ايران و سوريه را توصيه کرده است.
روزنامه آمريکايی لس آنجلس تايمز گزارشی را به نقل از نتيجه تحقيقات يک گروه تحقيق انتشار داده که از سوی جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، برای بررسی سياست اين کشور در عراق تشکيل شده و در آن تغييراتی اساسی شامل خروج تدريجی ارتش ايالات متحده و همکاری با ايران و سوريه برای استقرار امنيت در عراق توصيه شده است.

به نوشته اين روزنامه، رياست هيات تحقيق ده نفره را که در ماه مارس سال جاری تشکيل شد، جيمز بيکر، وزير خارجه پيشين و از سياستمداران ارشد حزب حاکم جمهوريخواه آمريکا، بر عهده داشته و هدف از آن يافتن راه حلی برای مشکلات کنونی در عراق بوده است.

اعضای هيات، که گفته می شود از شخصيت های برجسته آمريکايی هستند، در ارزيابی گزينه های مختلف در يک اصل به توافق رسيده اند و آن لزوم تغيير در سياست آمريکا در عراق بوده است.

براساس مقاله لس آنجلس تايمز، يکی از اعضای هيات تحقيق گفته است که آنچه که مشخص شده اين است که سياست آمريکا درعراق نمی تواند به شکل کنونی ادامه يابد زيرا با موفقيت همراه نبوده و لازم است در آن تغييراتی داده شود.

گفته می شود که اگر هيات تحقيق در گزارش نهايی خود خواستار تغييرات اساسی در سياست دولت آمريکا در عراق شود، اين توصيه باعث تقويت موضع منتقدان سياسی رييس جمهوری و همچنين آن گروه از مقامات دولت می شود که از چنين تغييراتی حمايت کرده اند.

به نوشته روزنامه آمريکايی، هيات تحقيق در مطالعات خود عمدتا دو گزينه را به طور اساسی بررسی کردند.

‘خروج يا همکاری با ايران و سوريه’

لس آنجلس تايمز می نويسد که دو گزينه ای که هيات تحقيق به عنوان تغييراتی اساسی در سياست کنونی آمريکا مورد توجه قرار داده خروج مرحله ای نيروهای آمريکايی از عراق يا همکاری با ايران و سوريه در تلاش برای خاتمه دادن به خشونت های جاری در اين کشور بوده است.

به گفته رييس هيات تحقيق اگر روشی به نتيجه نرسيده بهتر است متوقف شود

اين توصيه در حالی مطرح می شود که آمريکا دولت سوريه را به خودداری از اقدام موثر برای جلوگيری از عبور شورشيان مخالف دولت عراق از مرز دو کشور و حمايت از تروريسم متهم می کند و روابط ايالات متحده و ايران به دليل برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی همچنان تيره است.

همچنين، مقامات دولت آمريکا خارج کردن نظاميان اين کشور از عراق در حال حاضر را مردود دانسته و از تعيين جدول زمانی معينی برای چنين اقدامی نيز خودداری کرده اند.

بنابراين عمل به توصيه های هيات تحقيق به منزله تغييراتی بنيادی در سياست خارجی دولت آمريکا خواهد بود و به نظر نمی رسد که رييس جمهوری آمادگی دست زدن به چنين تغييراتی را داشته باشد.

جيمز بيکر در يک مصاحبه تلويزيونی در هفته گذشته گفت که احتمالا در گزارش اين هيات مواردی وجود خواهد داشت که ممکن است دولت با آنها موافق نباشد اما افزود که به نظر وی، در صورتی که روشی به نتيجه نرسيده، بهتر است متوقف شود و تغيير يابد.

سياست کلی آمريکا در عراق که بر بهبود شرايط امنيتی در بغداد، آموزش نيروهای عراقی و فشار بر دولت عراق برای دستيابی به توافق بين جناح های متخاصم مبتنی است تا کنونی پيشرفتی چشمگير نداشته است.

مقامات دولت آمريکا هنوز نسبت به اين گزارش واکنشی نشان نداده اند و انتظار نمی رود که متن گزارش تا چند ماه ديگر انتشار يابد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates