آثار تحریم های احتمالی اقتصادی علیه ایران در مقایسه با کره شمالی
رادیوفردا: روابط بازرگانی انتخاب شده از سوی نظام کمونیستی کره شمالی با سیاست خارجی و به ویژه چالش هسته ای اش کاملا هماهنگ است. پیونگ یانگ با اقتصادی خودکفا زندگی می کند و واردات کالا، جز در بخش هایی برای آن کشور پدیده ای است ناشناخته. در این شرایط اعمال فشار اقتصادی بین المللی بر کره شمالی کار آسانی نخواهد بود. اما اگر گزارش صندوق بین المللی پول را، که به تازگی زیر عنوان «چشم انداز اقتصادی خاور میانه و آسیای مرکزی» انتشار یافته، ملاک قرار دهیم، نام محمود احمدی نژاد به عنوان قهرمان جهش وارداتی در تاریخ معاصر ایران به ثبت خواهد رسید و سال آینده این واردات به 70 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. پنج عضو دایمی شورای امنیت و آلمان مذاکرات خود را در زمینه تعیین مجازات ها علیه جمهوری اسلامی بر پایه ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد آغاز کرده اند. این شش کشور نه با اقتصادی خود کفا همچون کره شمالی، بلکه با کشوری روبرو هستند که نفت می فروشد و انبوه کالا های خارجی را بیش از هر زمان دیگری به بازار های خود می آورد.
در حالی که خطر تحریم اقتصادی بین المللی بیش از هر زمان دیگری بر ایران سنگینی می کند، واردات این کشور به گونه ای بیسابقه افزایش یافته و به گفته منابع معتبر جهانی، پیشروی به سوی هفتاد میلیارد دلار در سال را آغاز کرده است.
فریدون خاوند (پاریس): روابط بین المللی ایران این روز ها در گیر یک تناقض شگفت است: دولت آن دروازه های کشور را به گونه ای بی سابقه بر واردات می گشاید و در همان حال، رئیس جمهوری اسلامی، به استقبال تحریم احتمالی بین المللی می رود.
به بیان دیگر مسئولان ارشد جمهوری اسلامی، ایران را به واردات انبوه کالا معتاد می کنند و، همزمان، تحریم بین المللی را که نخستین پیآمد آن طبعا اعمال تضییقات علیه واردات این کشور به منظور زیر فشار قرار دادن آن است، مثبت ارزیابی می کنند. مقایسه ای سریع میان کره شمالی و ایران تناقض در رفتار جمهوری اسلامی را بهتر به نمایش میگذارد. روابط بازرگانی انتخاب شده از سوی نظام کمونیستی پیونگ یانگ با سیاست خارجی و به ویژه چالش هسته ای اش کاملا هماهنگ است. کره شمالی با اقتصادی خود کفا زندگی می کند و واردات کالا، جز در بخش های بسیار پرهیز ناپذیر، برای آن کشور پدیده ای است ناشناخته. در این شرایط اعمال فشار بین المللی اقتصادی بر کره شمالی کار آسانی نخواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران اما، به راهی کاملا متفاوت گام گذاشته. اگر گزارش صندوق بین المللی پول را، که به تازگی زیر عنوان «چشم انداز اقتصادی خاور میانه و آسیای مرکزی» انتشار یافته، ملاک قرار دهیم، نام محمود احمدی نژاد به عنوان قهرمان جهش وارداتی در تاریخ معاصر ایران به ثبت خواهد رسید. به پیش بینی این گزارش، واردات ایران در سال 2006 میلادی به بالای 63 میلیارد دلار خواهد رسید و سال آینده به 70 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
پنج عضو دایمی شورای امنیت به اضافه آلمان مشورت های خود را در زمینه تعیین مجازات های اقتصادی و دیپلماتیک علیه جمهوری اسلامی بر پایه ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد آغاز کرده اند. شش کشور مورد نظر نه با اقتصادی خود کفا همچون کره شمالی، بلکه با کشوری رو به رو هستند که نفت می فروشد و انبوه کالا های خارجی را، بیش از هر زمان دیگری، به بازار های خود می آورد. آقای احمدی نژاد دو روز پیش به مردمی که این چنین به واردات خو گرفته اند گفت : «تحریم شما جشن ملی ما است.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.