دفتر رفسنجانی : نامه خمينی محرمانه نبود
پیک ایران:
دفترهاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با ارسال نمابري به توضيح در خصوص انتشار نامهاي از حضرت امام پرداخت.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، متن كامل توضيح دفتر هاشمي رفسنجاني به اين شرح است:
پس از انتشار نامهي حضرت امام برخي اشخاص حقيقي و حقوقي و نشريات اظهار داشتند كه اين نامه جزء اسناد محرمانه بوده و چاپ آن در اين زمان مناسب نبود. در خصوص اين موضوع توضيحات ذيل ضروري به نظر ميرسد:
١- نامهي حضرت امام در آن تاريخ در جلسهاي در مقر رياست جمهوري با حضور جمع زيادي از مسوولان، نمايندگان، فرماندهان نظامي و علماي بلاد قرائت شد و نسخههايي از دست خط ايشان به تعدادي از مسوولان داده شد.
٢- واژهي «محرمانه» در فرهنگ و ادبيات سياسي بار معنايي خاصي دارد.قاعده و قانون در تعريف اسناد طبقهبندي شده اين است كه به ميزان حساسيت سند، بر روي آن عبارت محرمانه و… تا سري حك ميشود. در صورتي كه اين نامه فاقد هرگونه طبقهبندي بوده است.
٣- توجه همگان را به اين نكته مهم جلب مينماييم كه سالهاست اين نامه روي سايتهاي اينترنتي قرار گرفته و براي همگان نه تنها در داخل حتي در خارج از كشور قابل دسترسي بوده و هنوز هم در بعضي سايتها هست.
٤- ضمن احترام و ارج نهادن به رشادتها و خدمات و زحمات همهي فرماندهان بزرگوار و رزمندگان حماسهساز هشت سال دفاع مقدس، فلسفهي انتشار اين نامه صرفا پاسخ روشن و بدون ابهام توسط شخص امام به شبهات و تشكيكهايي احتمالي بود كه در مورد علل ختم جنگ عنوان ميشد. برخي آن را ناشي از سياسيكاري سياسيون و برخي ناشي از مجموعهي عواملي از محدوديتها و شرايط و مقتضيات داخلي و بينالمللي آن زمان برميشمردند و متاسفانه در ماههاي اخير شبهات ديگري نيز در مورد پذيرش قطعنامه مطرح گرديد كه براي نسل جديد ابهامات بيشتري ايجاد كرد. ضمنا انتشار اين پيام به منظور منفي نشان دادن گزارش فرماندهي سپاه در آن زمان براي مشخص كردن نيازهاي جبهه نبوده، بلكه دليل بر تاثير آن گزارش در واقعبيني مسوولان و كمك به تصميمگيري امام راحل است و حتي آيتالله هاشمي رفسنجاني در مصاحبهي راديويي روز ٥/٧/٨٥ پس از اشاره به نامه فرماندهي سپاه، با صراحت گفت: نيازهاي جبهه را در آن نامه مطرح كردند و حقشان بود. ….
پیام برای این مطلب مسدود شده.