26.09.2006

محسن آرمين: تركيب هيات‌‏هاي نظارت بر انتخابات شوراها برگزاري انتخاباتي ناسالم را نويد مي‌‏دهد

خُسن آقا: گویا تا حالا انتخابات سالم بوده!!!
ایلنا:
هياتي از نمايندگان مستقل مجلس وضعيت موسوي خوئيني را بررسي كنند
فتح خرمشهر مناسب‌‏ترين زمان براي پايان جنگ بود
تهران- خبرگزاري كار ايران

سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي گفت: اقدام مجلس شوراي اسلامي در تشكيل هيات‌‏هاي مركزي و استاني نظارت بر انتخابات شوراها از يك جناح، ما را نسبت به وجود عزم و اراده‌‏اي براي برگزاري انتخاباتي ناعادلانه، ناسالم و با نتايجي از پيش تعيين‌‏شده نگران مي‌‏كند.

محسن آرمين در گفت‌‏وگو با خبرنگار “ايلنا”، با اشاره به تركيب هيات‌‏هاي مركزي و استاني نظارت بر انتخابات شوراها از جناح اكثريت مجلس و اعتراض بخش اقليت مجلس نسبت به اين تركيب، گفت: در مجلس ششم و پنجم سعي مي‌‏شد در هيات‌‏هاي نظارت بر انتخابات شوراها تركيب متعادلي مركب از نمايندگان جناح اقليت و اكثريت در نظر گرفته شود تا اين هيات‌‏ها بتوانند به وظيفه خود عمل كنند؛ اين وظيفه چيزي جز بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات شوراها نيست.
وي افزود: در مجلس ششم تجربه بسيار موفقي را شاهد بوديم به طوري كه هيات مركزي و استاني نظارت بر شوراها متناسب با تركيب مجلس انتخاب شدند و افرادي از جريان اكثريت و اقليت در آن حضور داشتند. مجلس ششم توانست با رويكرد دموكراتيك، آزادترين و دموكراتيك‌‏ترين انتخابات بعد از انقلاب را برگزار كند، به طوري كه هيچ‌‏كس در انتخابات دوم شوراها به دلايل سياسي رد صلاحيت نشد و انتخابات كاملا رقابتي و با حضور نمايندگان همه جريان‌‏هاي سياسي برگزار شد.
آرمين با بيان اينكه اقدام مجلس هفتم در تعيين هيات مركزي و استاني از جناح اكثريت حاكي از اين است كه جريان اكثريت اقتدارگراي مجلس تلاش دارد با يكدست كردن هيات‌‏هاي نظارت، بررسي صلاحيت‌‏ها را به سمت و سوي مورد نظر خود هدايت كند، گفت: وقتي هيات نظارت بر انتخابات وظيفه‌‏اي جز بررسي صلاحيت‌‏ها ندارد، آقايان از چه چيزي نگران هستند كه حاضر نشده‌‏اند از بين 90 نفر هيات‌‏هاي نظارتي حتي به اندازه انگشتان دست از نمايندگان اقليت حضور داشته باشند، مگر چه كار مي‌‏خواهند بكنند كه نگرانند افراد غيرهمسو با خود حضور داشته باشند.
وي افزود: فراكسيون اقليت مجلس بايد در اين زمينه فعال باشد و اعتراضات خود را ادامه دهد تا تركيب هيات‌‏هاي نظارت بر انتخاب شوراها مورد بازنگري قرار بگيرد.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي با اشاره به هفته دفاع مقدس, دوره دفاع مقدس را فصل مهمي از تاريخ بعد از انقلاب دانست و گفت: عملكرد مجموعه انقلاب و مديريت كشور در اين بزرگ‌‏ترين و سرنوشت‌‏سازترين حادثه نمي‌‏تواند عاري از قصور باشد اما به دليل برخي مصلحت‌‏سنجي‌‏هاي ناموجه، هرگز اجازه نقد و بررسي در مورد دفاع مقدس داده نشد. نقد و بررسي جنگ صرفا در مورد مسائل نظامي انجام شد اما جنگ ابعاد سياسي و استراتژيك هم داشت كه مورد نقد قرار نگرفته است. در اين ميان نظاميان بيشترين حساسيت را نسبت به عمومي شدن بررسي جنگ داشتند.
وي افزود: امروز خوشبختانه مي‌‏بينيم كه باب گفت‌‏وگوهاي انتقادي باز شده است، نكاتي كه هاشمي رفسنجاني در مورد علت طولاني شدن جنگ بيان كرد و اظهارات محسن رضايي به عنوان مخالف ديدگاه‌‏هاي او را بايد به فال نيك گرفت و اميدواريم كه فرصت نقد و جمع‌‏بندي تجارب دوران جنگ به وجود آمده است.
آرمين اظهار داشت: به نظر ما فتح خرمشهر مناسب‌‏ترين زمان براي پايان جنگ از موضعي مقتدر و پيروزمندانه بود اما متاسفانه اين اتفاق نيفتاد و اين فرصت تاريخي از بين رفت. در آن زمان دو راهبرد در مورد جنگ مطرح بود؛ يكي راهبرد سياسي كه معتقد بود در پي يك پيروزي بزرگ مي‌‏شود جنگ را به پايان برد و همانطور كه هاشمي هم گفت امام بيشتر به اين استراتژي گرايش داشت و بعد از فتح خرمشهر تمايلي به ادامه جنگ نداشت اما در اين مورد بر اساس مشي خود و بر اساس نظرات كارشناسان عمل كرد و نظرات كارشناسان نظامي را علي‌‏رغم اين ديدگاه خود پذيرفت.
وي با بيان اينكه استراتژي دوم استراتژي نظامي بود و بر اساس اين ديدگاه پايه‌‏ريزي شده بود كه جنگ عراق و ايران مي‌‏تواند يك طرف پيروز داشته باشد و ايران مي‌‏تواند پيروز شود، گفت: كساني كه اين ديدگاه را داشتند، لازمه اين امر را اين مي‌‏دانستند كه همه چيز كشور نظامي شود و حتي درخواست كردند كه اداره كشور را به دست بگيرند اما امام با وجودي كه در آن زمان در جنگ به سر مي‌‏برديم، هرگز اين درخواست را اجابت نكرد و حاضر نشد اداره كشور را به دست نيروهاي امنيتي و نظامي بدهد، برخلاف امروز كه جنگي وجود ندارد اما اداره كشور به دست نيروهاي امنيتي و نظامي داده شده است.
آرمين افزود: استراتژي نظامي وجه غالب را تشكيل مي‌‏داد و اين امر باعث طولاني شدن جنگ شد و جالب اين است آنهايي كه در تقويت استراتژي نظامي موثر بوده‌‏اند و خواهان ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر بودند، امروز خود مدعي‌‏اند كه اگر نظراتشان تامين مي‌‏شد، جنگ طور ديگري به پايان مي‌‏رسيد.
سخنگوي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به ادامه بازداشت مهندس موسوي خوئيني، دبيركل ادوار تحكيم وحدت گفت: بر اساس اطلاعات موجود، ايشان چند ساعتي را براي شركت در مراسم چهلم پدرشان آمده بودند كه در اين مراسم خطاب به خبرنگاران و دوستان گفتند كه در زندان تحت شكنجه و فشارند تا توبه‌‏نامه‌‏اي را امضا كنند. آثار ضرب و شتمي در بدن ايشان ديده مي‌‏شد. در كنار اين مساله خبر حمله به سازمان ادوار تحكيم و سرقت وسائل آنها را شنيديم.
وي افزود: اين اقدامات از اين جهت موجب تشديد نگراني است كه نكند رويه‌‏هاي قبل از دوم خرداد احيا شود يعني سناريوهاي تكراري و بي‌‏فايده‌‏اي مثل مجبور كردن افراد به نوشتن توبه‌‏نامه، مصاحبه مطبوعاتي يا راديو و تلويزيوني و اقداماتي مثل حمله به دفاتر احزاب و سازمان‌‏هاي سياسي و صنفي مجددا انجام شود.
به گفته آرمين، سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي ضمن محكوم كردن اين اقدامات، انتظار دارد كميته‌‏اي از نمايندگان مستقل مجلس به ملاقات موسوي خوئيني در زندان بروند و در مورد صحت و سقم ادعاي وي بررسي كنند و نتيجه بررسي را به سمع افكار عمومي برسانند.
وي گفت: اميدواريم نمايندگان مستقل به اين مساله توجه ويژه كنند و همين طور اگر كميته‌‏اي از طرف نمايندگان تشكيل شود، مثل دفعه قبل از بازديد از زندانيان محروم نشوند. هيچ توجيحي براي ممانعت از ملاقات نمايندگان مجلس از موسوي خوئيني وجود ندارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates