ابراز اميدواری شيراک به حل ديپلماتيک مسئله اتمی ايران
بیبیسی:
نشست رهبران روسيه، فرانسه و آلمان در کاخی برگزار می شود که در قرون هيجدهم و نوزدهم ميلادی از اقامتگاههای شاهان فرانسه بوده است
ژاک شيراک، رئيس جمهور فرانسه پس از ديدار با رهبران روسيه و آلمان نسبت به حل مسئله اتمی ايران از طريق مذاکره ابراز “اميدواری نسبی” کرد.
آقای شيراک طی نشست خبری مشترکی که با ولاديمير پوتين و آنگلا مرکل در کاخی تاريخی در شمال پاريس برگزار کرد گفت: “می توانم بگويم که نسبتاً به نتيجه مباحثاتی که بين گروه ششگانه درمورد ايران جريان دارد اميدوارم، البته اميدواری خصلت من است”.
اشاره رئيس جمهور فرانسه به گروه ششگانه، دولتهای آمريکا، بريتانيا، روسيه، فرانسه، چين و آلمان است که تلاش ديپلماتيک برای يافتن راه حلی جهت مسئله اتمی ايران را دنبال می کنند.
ابراز اميدواری وی به حل مسئله اتمی ايران پس از ديدار او با رهبران روسيه و آلمان صورت گرفت که آن گونه که منابع ديپلماتيک می گويند، اين ديدار نه برای تصميم گيری بلکه صرفاً برای تبادل نظر تشکيل شده بود.
تبادل نظر رهبران اين سه دولت در شرايطی صورت می گيرد که ايران به خواست آنان مبنی بر تعليق غنی سازی اورانيوم عمل نکرده و اين کشورها بايد در مورد نحوه برخورد با سرپيچی ايران از عمل به اين خواسته تصميم گيری کنند.
غنی سازی اورانيوم درصورتی که در غلظت بالا انجام گيرد، در ساخت سلاح اتمی کاربرد دارد اما ايران بارها تأکيد کرده است که تنها هدفش از غنی سازی اورانيوم، توليد سوخت مورد نياز نيروگاههای اتمی و تحقيقات علمی است.
بنابر قطعنامه 1701 شورای امنيت سازمان ملل متحد که روسيه، فرانسه و آلمان در تدوين آن نقش داشته اند، اگر ايران غنی سازی اورانيوم را متوقف نکند، شورای امنيت می تواند در مورد اقدامات تنبيهی عليه اين کشور، همچون تحريم اقتصادی تصميم بگيرد.
اما با اينکه بيش از سه هفته از پايان ضرب الاجل شورای امنيت برای عمل به اين قطعنامه گذشته و ايران رسماً قطعنامه را رد کرده است، دولتهای عضو شورای امنيت هنوز نتوانسته اند در مورد نحوه برخورد با سرپيچی ايران از اين قطعنامه به توافق برسند.
در حالی که روسيه به عنوان عضو دائم شورای امنيت سازمان ملل با تحريم ايران به منظور محدود کردن برنامه اتمی آن کشور مخالفت می ورزد، دولت فرانسه نيز در مخالفت با تحريم ايران به روسيه پيوسته است.
شرکتهای نفتی فرانسوی سرمايه گذاريهای هنگفتی در صنعت نفت ايران کرده اند و محور عمده ديدار سران روسيه، فرانسه و آلمان نيز بحث در مورد تأمين انرژی اروپاست که روسيه نقشی اساسی در آن دارد.
دو روز پيش از اين ديدار، محمود احمدی نژاد رئيس جمهور ايران اعلام کرده بود که دولتش برای گفتگو در مورد تعليق غنی سازی اورانيوم آماده است.
فيليپ دوست بلازی، وزير خارجه فرانسه نيز اظهارات او را دلگرم کننده خوانده است.
نشست رهبران روسيه، فرانسه و آلمان در کاخ موسوم به کمپين در شهر کوچکی به همين نام در نزديکی پاريس برگزار می شود که در قرون هيجدهم و نوزدهم ميلادی از اقامتگاههای شاهان فرانسه بوده است.
يک شب پيش از نشست سران اين سه دولت، ژاک شيراک رئيس جمهور فرانسه مهمانی شامی در پاريس به افتخار ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه ترتيب داد و نشان عالی لژيون دونور را که بالاترين نشان دولتی فرانسه است به وی اهدا کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.