19.09.2006

آمريکا به همراهان احمدی نژاد ويزا نداد

بی‌بی‌سی:
احمدی نژاد در اجلاس قبلی مجمع عمومی سازمان ملل پيشنهادهای هسته ای خود را مطرح کرد
به گفته منابع جمهوری اسلامی دولت آمريکا از صدور رواديد ورود به آن کشور برای تعدادی از همراهان رييس جمهوری ايران خودداری ورزيده است.
روز سه شنبه، 19 سپتامبر، خبرگزاری دولتی ايران – ايرنا – گزارش کرد که محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری، برای شرکت در شصت ويکمين اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متد وارد نيويورک شده اما ايالات متحده برای تعدادی از اعضای هيات همراه وی به ويژه خبرنگاران، فيلمبرداران و عکاسان رواديد صادر نکرده است.

قرار است آقای احمدی نژاد روز سه شنبه به وقت محلی در اين اجلاس به ايراد سخنرانی بپردازد و پيش از وی نيز جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، سخنانی را در اين اجلاس ايراد خواهد کرد و انتظار می رود نظرات خود در باره بحران هسته ای ايران را نيز مطرح کند.

تعداد از رهبران ديگر کشورهای جهان در همين روز سخنرانی خواهند داشت و به گفته منابع سازمان ملل، زمان سخنرانی مقامات کشورهای شرکت کننده بر اساس تاريخ دريافت درخواست آنان تعيين شده است.

محمود احمدی نژاد سال گذشته نيز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد و از جمله پيشنهادهايی را برای حل مساله هسته ای ايران ارايه داد.

ايرنا گزارش کرده است که علاوه بر پانزده خبرنگاری که موفق به دريافت ويزا نشده اند، به نظر می رسد که برای يکی از مقامات دولتی نيز که قرار بود آقای احمدی نژاد را در سفر به نيويورک همراهی کند هم رواديد ورود به آمريکا صادر نشده باشد.

هنوز اسامی و سمت همراهان رييس جمهوری ايران که موفق به دريافت رواديد سفر به نيويورک نشده اند مشخص نشده است.

اقدام سازمان ملل و انتقاد ايران

به گزارش سايت اينترنتی سازمان ملل، در نشست خبری سخنگوی دبيرکل سازمان در روز دوشنبه از وی در مورد عدم صدور ويزا برای تعدادی از همراهان رييس جمهوری ايران سئوال شد.

انتظار می رود مساله هسته ای ايران در سخنرانی بوش مطرح شود

وی گفت که بر اساس “توافقنامه کشور ميزبان”، از ايالات متحده انتظار می رود تا تسهيلات لازم برای ورود تمامی مقامات خارجی به سازمان ملل را فراهم آورد و افزود که دفتری به نام “کميته کشور ميزبان” وظيفه پيگيری مسايل مربوط به صدور ويزا را بر عهده دارد.

اشاره سخنگوی سازمان ملل به توافقنامه بين آمريکا و سازمان ملل در مورد تعهد اين کشور به صدور رواديد ورود برای مقامات کشورهای عضو است که برای شرکت در جلسات سازمان قصد ورود به خاک ايالات متحده را دارند.

در مورد خودداری آمريکا از صدور رواديد برای همراهان رييس جمهوری ايران، روز دوشنبه، غلامحسين الهام، سخنگوی دولت، اعلام کرد که هنوز ويزای خبرنگاران همراه آقای احمدی نژاد صادر نشده است و چنين اقدامی را نوعی سانسور توصيف کرد.

وی يادآوری کرد که دولت آمريکا برای وزير کشور ايران نيز که قصد حضور در اجلاس جهانی مهاجرت را داشت ويزا صادر نکرد و گفت که اين امر نشان می دهد که آمريکا نمی تواند به تعهدات بين المللی خود عمل کند.

وی خواستار بازخواست سازمان ملل از دولت آمريکا شد.

ايرنا يادآور می شود که پيش از اين نيز دولت آمريکا برای غلامعلی حداد عادل، رييس مجلس ايران که قصد شرکت در نشست سال گذشته اجلاس بين المجالس در آن کشور را داشت ويزا صادر نکرده و همچنين، رواديد وزير بهداشت ايران که عازم شرکت در يک اجلاس بين المللی در باره بيماری ايدز در نيويورک بود تنها پس از خاتمه اجلاس صادر شد.

اوايل ماه جاری، دولت آمريکا با صدور رواديد ورود به خاک آن کشور برای محمد خاتمی، رييس جمهوری سابق ايران، موافقت کرد و وی توانست به چند شهر سفر کند و به ايراد سخنرانی بپردازد.

توضيح آمريکا؛ ‘لغو سفر’ لاريجانی

در مورد موضوع صدور ويزا برای برخی از همراهان رييس جمهوری ايران، از قول سخنگوی وزارت خارجه ايالات متحده گزارش شده است که برای تمامی افرادی که دولت ايران خواستار ورود آنها در ارتباط با اجلاس مجمع عمومی شده بود ويزا صادر شده يا می شود.

امکان دور ديگر مذاکرات لاريجانی و سولانا در نيويورک مطرح شده بود

سخنگوی وزارت خارجه آمريکا احتمال تاخير در صدور تعدادی از رواديد را ناشی از آن دانست که برخی درخواست ها دير ارسال شده بود و با توجه به نبود روابط سياسی بين دو کشور و طول زمان رسيدگی به اين درخواست ها، در اين زمينه ممکن است تاخيری روی داده باشد.

در همانحال، هنوز گزارشی از سفر علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای جمهوری اسلامی به نيويورک انتشار نيافته است.

به گفته جان بولتون، نماينده آمريکا در سازمان ملل، گرچه رواديد ورود برای آقای لاريجانی صادر شده، اما وی به نيويورک سفر نکرده است.

قرار بود آقای لاريجانی هفته گذشته با خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، ملاقات کند و مذاکرات خود برای حل مساله هسته ای جمهوری اسلامی را ادامه دهد.

اين ملاقات به درخواست آقای لاريجانی به تعويق افتاد اما گفته شده بود که احتمال دارد دور بعدی مذاکرات در نيويورک برگزار شود.

برخی ناظران پيش بينی می کردند که مقامات ارشد اروپايی که برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نيويورک سفر می کنند براساس نتيجه اين مذاکرات می توانستند به توافق هايی در مورد حل بحران هسته ای ايران دست يابند.

نماينده ايالات متحده در سازمان ملل گفته است که حضور نيافتن آقای لاريجانی برای مذاکره با خاوير سولانا نشان می دهد که روند مذاکرات با ايران متوقف شده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates