علیرغم ابراز آمادگی مقامات جمهوری اسلامی برای مقابله با تحریم ها، فشارهای اقتصادی غرب بر ایران افزایش می یابد
زادیوفردا: در مصاحبهای با سایت اینترنتی داو جونز (ناشر وال استریت جورنال)، محمد جعفر مجرد، معاون بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت ایران برای مقابله با تحریم اقتصادی بین المللی برنامههائی ویژه دارد. ولی انکار نمیتوان کرد که نشانههای تیرگی در روابط اقتصادی ایران با غرب رو به افزایش گذاشته است. نشریه تخصصی بررسی اخبار اقتصادی خاورمیانه (مید) می نویسداغلب بانکها از پرداخت بیش از 10 میلیون دلار به ایران خودداری میکنند. محمد خزاعی، معاون وزارت امور اقتصادی و دارائی می گوید برخی موسسات بیمه نرخهای خود را برای ایران بالا بردهاند. فرزین آزند، عضو انجمن قطعه سازان ایران میگوید با توجه به احتمال تحریم، بسیاری از همکاران خارجی خود را از دست داده ایم.
در حالی که نشانههای تیرگی در روابط اقتصادی ایران و غرب رو به افزایش میرود، سخنگویان جمهوری اسلامی میگویند حکومت ایران طرح های خاصی را برای مقابله با تحریم احتمالی بین المللی فراهم آورده است.
فریدون خاوند (رادیو فردا، پاریس): در مصاحبهای با سایت اینترنتی داو جونز (ناشر وال استریت جورنال)، محمد جعفر مجرد، معاون بانک مرکزی جمهوری اسلامی گفت ایران برای مقابله با تحریم اقتصادی بین المللی برنامههائی ویژه دارد.
دیگر مسئولان ارشد جمهوری اسلامی، از جمله وزیر امور اقتصادی و دارائی، نیز تاکنون بارها تاکید کردهاند که دستگاه سیاستگذاری کشور آماده رویارویی با تحریم احتمالی است. به رغم این تاکید ها، چگونگی آماده شدن کشور برای این احتمال هنوز روشن نیست و بر اساس آنچه در صحنه اقتصاد ایران میگذرد، چنین پیدا است که نظام تهران تحقق توافق در سطح بین المللی را بر سر اعمال تحریم علیه خود، بسیار بعید میداند.
این خوشبینی را میتوان موجه یا ناموجه دانست، ولی انکار نمیتوان کرد که نشانههای تیرگی در روابط اقتصادی ایران با غرب رو به افزایش گذاشته است. «مید» نشریه معروف تخصصی در امور اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا، در آخرین شماره خود به تاثیر چشمگیر پرونده هسته ای بر روابط مالی ایران اشاره میکند و میافزاید که اغلب بانکها از پرداخت بیش از 10 میلیون دلار به ایران خودداری میکنند. همان نشریه به نقل از یک بانکدار ایرانی می نویسد دستکم دوازده ماه طول میکشد تا بانکهای اروپایی دوباره به ایران اعتماد کنند.
از سوی دیگر در مصاحبهای با روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران، محمد خزاعی، معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی جمهوری اسلامی میگوید در حال حاضر بعضی بانکهای بینالمللی با احتیاط با ایران رفتار میکنند و برخی موسسات بیمه نرخهای خود را برای ایران بالا بردهاند.
برای دستاندرکاران صنعت ایران نیز افزایش فشارهای خارجی محسوس است. در مصاحبهای با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، فرزین آزند، عضو انجمن قطعه سازان ایران میگوید با توجه به احتمال تحریم، بسیاری از همکاران خارجی خود را از دست داده و یا همکاریمان با آنها در شرایطی سخت انجام میگیرد. خود داری شرکتهای اروپائی از همکاری با ایران، به گفته او، عمدتا دلایل سیاسی دارد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.