10.09.2006

این پتیاره سیاسی کیست که همه از او می‌گویند؟

بی‌بی‌سی:
ابعاد تازه انتقاد از سفر خاتمی به آمريکا

رسانه های آمريکايی سفر محمد خاتمی را به شکل گسترده ای پوشش داده اند
با گذشت چند روز از آغاز سفر محمد خاتمی، رييس ‌جمهور سابق ايران و رييس موسسه بين ‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها به آمريکا، واکنش ها به اين سفر و موضع گيری ها عليه او ابعاد تازه ای به خود گرفته است.
پيش از اين سفر برخی جناح های محافظه کار در ايالات متحده آمريکا دولت اين کشور را به دليل صدور رواديد برای آقای خاتمی مورد انتقاد قرار داده بودند و در ديگر سو، محافظه کاران در ايران نيز بر او خرده گرفته بودند که با توجه به نحوه رفتار آمريکا با مقامات ايرانی و عدم صدور رواديد برای آنها، “اکنون وقت سفر نيست”.

اينک اين مجادلات با مقاله يکی از هواداران سر سخت محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران، بشدت بالا گرفته تا جايی که روزنامه کيهان، يکی از منتقدان سفر خاتمی را نيز به موضع گيری صريح واداشته است.

روز جمعه ۱۰ شهريور، فاطمه رجبی، همسر غلامحسين الهام، سخنگوی دولت، که پيش از اين در نشريات تندرويی چون صبح و يالثارات قلم می زد، مطلبی را با عنوان “ايران اسلامی و ميهمانی کاخ سفيد” در سايت اينترنتی نوسازی، از سايت های نزديک به اصول گرايان منتشر کرد.

هرچند خانم رجبی، نويسنده اين مطلب، شخصيت چندان شناخته شده ای نيست، اما نسبت فاميلی و مواضع تندی که مطرح کرده بود، نگاه های بسياری را متوجه خود کرد و واکنش های تندی را به دنبال آورد.

خلع لباس

بر حوزه های علميه … است که پيشگام قشرهای ملت گرديده، تکليف اين دارنده لباس روحانی را در اين حرکت ضد ملی روشن کنند

فاطمه رجبی

در اين مطلب که با لحنی تند نگاشته شده از گروه های مختلف سياسی، دينی و اجتماعی خواسته شده تا نسبت به اقدام محمد خاتمی، برای سفر به آمريکا، واکنش نشان دهند.

خانم رجبی از حوزه های علميه خواسته تا “تکليف اين دارنده لباس روحانی” را روشن کنند، از حزب الله پرسيده چگونه می توانند “با آرامش و تحسين جولان خاتمی را در شهر های آمريکا نظاره کنند”، به دانشگاهيان می گويد “بايد نسبت به اين حرکت ضد ملی برخورد قهر آميز” داشته باشند و نهايتا هم از مجلس در اين مورد سلب اميد کرده و نوشته “از مجلس انتظاری نيست”.

اين مقاله پيش از آنکه وارد مباحثات رسانه های رسمی ايران شود، توجه سايت ها و وبلاگ های ايرانی را به خود جلب کرد و به سرعت در اينترنت منتشر شد.

بسياری از رسانه های خارج از ايران که عموما از منتقدان جدی يا مخالفان جمهوری اسلامی ايران هستند اين مقاله را به عنوان نظر يکی از همفکران رئيس جمهوری ايران ارزيابی و آن را نشانه ای بر بروز اختلافات عميق داخلی تلقی کردند.

شايد همين موضوع هم مهمترين دليل برای باز کردن پای حسين شريعتمداری، مدير مسئول روزنامه کيهان به اين بحث بوده است.

“رانت سياسی”

ما هم در کيهان به آقای خاتمی انتقاداتی داشته ايم و به آن پرداخته ايم و به سفر اخير ايشان نيز، اما… حرمت ايشان را به نفع دشمنان اسلام و نظام نشکسته ايم

حسين شريعتمداری، مدير مسئول کيهان

حسين شريعتمداری در يادداشت روز سه شنبه، ۱۴ شهريور خود از در نصيحت وارد شده و خانم رجبی را از “راهی که برگزيده” بر حذر می دارد.

آقای شريعتمداری در مقدمه يادداشت خود با عنوان “ازکدام جايگاه؟” نوشته های فاطمه رجبی را “شعاری” و “اغراق آميز” معرفی می کند و معتقد است وی “تهمت های ناروايی به مسئولان بلندپايه سابق و لاحق نظام اسلامی روا داشته” است.

حسين شريعتمداری در ادامه اين مطلب با تاکيد بر اهميت رای مردم، خاتمی را جزو “حلقه های به هم پيوسته نظام” معرفی کرده و می پرسد: “ايشان با کدام منطق عقلی و شرعی رئيس جمهور منتخب مردم و مورد تاييد بالاترين مقام رسمی و دينی نظام را وابسته به آمريکا می دانند؟!”

مدير مسئول کيهان در مطلب خود همچنين به خانم رجبی يادآوری می کند که از “رانت سياسی” استفاده می کند.

“اظهارنظر شخصی”

روز دوشنبه نيز مقاله خانم رجبی، نشست هفتگی خبرنگاران با سخنگوی دولت را تحت تاثير خود قرار داده بود تا جايی که به گفته خبرگزاری دانشجويان ايران، موجب درگيری لفظی بين برخی از خبرنگاران شد.

روزنامه شرق تيتر اصلی شماره روز سه شنبه اش را به مقاله خانم رجبی اختصاص داد

در اين جلسه آقای الهام سخنان همسرش را “اظهارات شخصی” خواند و در مورد اينکه آيا نوشته همسرش “افترا” به خاتمی محسوب می شود يا نه، خبرنگاران را به “مقامات قضايی” ارجاع داد.

دامنه جنجال بر سر اين مقاله به روزنامه های ديگر نيز کشيده شده است.

روز سه شنبه ۱۴ شهريور، روزنامه شرق همه مطالب مهم صفحه اول خود را به اين موضوع اختصاص داده و از قول محمد علی ابطحی، مشاور و دوست نزديک رييس جمهور سابق نوشته که “خاتمی از اين اهانت ها آسيب نمی بيند”.

روزنامه شرق در مقاله ای ديگر با معرفی فاطمه رجبی، به بررسی ديدگاه ها و نظرات او که در مقالات و کتاب هايش بازتاب يافته پرداخته و نتيجه گرفته که “جناحی در راه است که هم به حذف راست و هم به حذف چپ می انديشد، هم خاتمی و هم ناطق نوری و حتی احمد توکلی و علی لاريجانی را رد می کند”.

فاطمه رجبی اخيرا با چاپ کتابی به نام “احمدی نژاد معجزه هزاره سوم” بر اين اعتقاد پای فشرده که ورود احمدی نژاد به کارزار انتخابات رياست جمهوری، “معجزه هزاره سوم بود، که هم جهانيان را متحير ساخت و هم اميد و نويد احيای گفتمان اسلام ناب محمدی را برای ملت ايران” در خود داشته است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates