بيانيه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات : شرایط کنونی حاکم بر مطبوعات و رسانه های گروهی بخشی از سیاه ترین دوران های خفقان آور تاریخ یک صد ساله ایرا
پیک ایران:
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات:
شرایط کنونی حاکم بر مطبوعات و رسانه های گروهی بخشی از سیاه ترین دوران های خفقان آور تاریخ یک صد ساله ایران است
انجمن دفاع از مطبوعات با صدور بیانیه ای ضمن بیان نگرانی های فزاینده خود در مورد افزایش فشارها و محدودیت ها علیه مطبوعات و رسانه های مستقل گروهی، خواستار تحت پیگرد قانونی قرار گرفتن نقض کنندگان آشکار قوانین شد.
در بیانیه صادره که روز چهارشنبه 15 شهریور 1385 در پی نشست شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات منتشر شد آمده است:
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات طی چند ماه اخیر گزارش های نگران کننده ای از نقض آشکار قانون اساسی و قانون مطبوعات به وسیله مقام های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورایعالی امنیت ملی و دادستان های تهران و شهرستان ها دریافت کرده است.
طی چند ماه اخیر به دنبال تغییر آشکار سیاست های فرهنگی کشور، مطبوعات ایران دستخوش مشکلات فراوانی از قبیل اعمال سانسور رسمی و تحت فشار قرار دادن خبرنگاران، دبیران، سردبیران و مدیران مطبوعات برای خودسانسوری شده اند. برابر گزارش های رسیده به انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخیرا با انتشار لیستی از سایت های مجاز خبری، مطبوعات کشور را زیر فشار قرار داده است که برای چاپ اخبار، گزارش ها و مصاحبه های خود صرفا از سایت های مورد تائید وزارت ارشاد استفاده کنند. همچنین تا چندی پیش این وزارتخانه به همراه شورایعالی امنیت ملی و داستانی تهران و شهرستان ها محدوده هایی را که مطبوعات نباید به آن وارد شوند، به آن ها گوشزد کرده و اخطارهای شفاهی و کتبی می دادند. این وضعیت امروزه به سطح تدوین و ارائه توصیه ها به مطبوعات درباره اینکه در چه موضوع هایی و از چه کسانی مطلب بنویسند، ارتقا پیدا کرده است. همچنین خبرنگاران و روزنامه نگاران در چارچوب انجام وظایف حرفه ای خود برای کسب و انتشار اخبار در داخل و خارج ایران با محدودیت های فراوانی مواجه شده اند.
این موارد، در مجموع نگرانی ها در مورد افزایش فشارها و محدودیت ها علیه مطبوعات و رسانه های مستقل گروهی را تشدید می کند، به ویژه آنکه پاره ای از اقدام های نهادهای نظارتی مطبوعات، جنبه ی وضع قانون و مقررات جدید پیدا کرده است که با قوانین موضوعه کشور در تعارض است.
به استناد اصل 36 قانون اساسی و ماده 2 قانون مجازات اسلامی، اصل بر قانونی بودن جرم و مجازات بوده و تنها مرجع تقنینی جهت جرم شناخته شدن هر عمل ارتکابی مجلس شورای اسلامی است. حتی این مرجع قانونگزاری نیز به استناد اصل 9 قانون اساسی حق ندارد به وسیله وضع قانون آزادی های مشروع مردم را محدود کند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات با بیان این نکته که شرایط کنونی حاکم بر مطبوعات و رسانه های گروهی بخشی از سیاه ترین دوران های خفقان آور تاریخ یکصد ساله ی اخیر ایران ست، خواهان توقف کلیه ی اقدام های غیرقانونی نهادهای نظارتی مطبوعات و احترام به روح و مفاد قانون اساسی و قانون مطبوعات کشور است.
انجمن دفاع متذکر می شود که اقدام های اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورایعالی امنیت ملی و دادستانی های تهران و شهرستان ها نقض آشکار قوانین موجود کشور بوده و مسئولان آن ها باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات
15/06/1385
پیام برای این مطلب مسدود شده.