عنان: اميدوارم سولانا و لاريجانی راه حلی بيابند
بیبیسی:
در نشست مشترک مطبوعاتی آقای عنان و آقای متکی، وزير امور خارجه ايران اقدام کشورهای اروپايی در ‘کشاندن پرونده هسته ای’ به شورای امنيت را اشتباه خواند
کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد، روز يکشنبه در پايان سفر دو روزه خود به ايران در نشست مطبوعاتی مشترک با منوچهر متکی، وزير امور خارجه اين کشور، شرکت کرد و گفت موضع ايران در قبال مسئله هسته ای تغييری نکرده است.
آقای عنان گفت ايران با وجود ابراز آمادگی برای دستيابی به راه حل صلح آميز در مناقشه هسته ای، بار ديگر تعليق غنی سازی پيش از مذاکرات را رد کرده است.
وی با اشاره به جلسه ای که قرار است در روزهای آينده بين خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، و علی لاريجانی، دبير شورای امنيت ملی ايران، انجام شود گفت: “اميدوارم در اين جلسه بتوانند راه حل هايی پيدا كنند.”
در اين نشست وزير امور خارجه ايران از کشورهای اروپايی به خاطر ‘كشانده شدن پرونده ايران به شورای امنيت’ انتقاد کرده و گفت: “به هر صورت ما بررسی هايمان را انجام داديم و اكنون نوبت آنهاست كه پاسخ ما را به دقت مورد بررسی قرار دهند و اگر هم مهلتی بخواهند به آنها می دهيم.”
گزارش راديويی صادق صبا، تحليلگر مسائل ايران در بی بی سی
موضع ايران آن چيزی است كه تا كنون اظهار شده است. ايران اعلام كرده همه چيز را ميتوانيم روی ميز مذاكره بحث كنيم
کوفی عنان
علاوه بر نشست مشترک، روز يکشنبه آقای عنان با محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، نيز ديدار کرد و گفت که آقای احمدی نژاد به او اطمينان داده کشورش از قطعنامه آتش بس لبنان حمايت می کند. اما آقای احمدی نژاد به صراحت اشاره ای به تحريم تسليحاتی يا خلع سلاح حزب الله لبنان نکرده است.
آقای عنان صبح روز شنبه در ادامه سفرش به خاورميانه وارد تهران شد و در روز اول اقامتش با منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی، و اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ديدار کرد.
دبيرکل سازمان ملل در سفر دو روزه خود با آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، ملاقاتی نداشت.
سفر آقای عنان بيشتر با هدف رايزنی در مورد وضعيت لبنان و قطعنامه 1701 سازمان ملل در مورد آتش بس ميان حزب الله و اسرائيل صورت گرفته بود، اما همانگونه که پيش بينی می شد موضوع مناقشه هسته ای ايران نيز تا اندازه زيادی در گفتگوهای وی با مقام های جمهوری اسلامی طرح شد.
دبير کل سازمان ملل گفتگوهای خود با آقای لاريجانی را ‘خوب’ و ‘سازنده’ توصيف کرد
مذاکرات هسته ای
برخی ناظران ديدار با علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران که سرپرستی مذاکرات هسته ای ايران را نيز بر عهده دارد، نشانه اهميت مناقشه هسته ای در برنامه سفر آقای عنان می دانند.
دبير کل سازمان ملل گفتگوهای خود با آقای لاريجانی را ‘خوب’ و ‘سازنده’ توصيف کرد و يک سخنگوی وی نيز پس از اين ديدار اعلام کرد که سرپرست مذاکرات هسته ای ايران به آقای عنان اطمينان داده که می تواند روی ‘حمايت کامل’ جمهوری اسلامی از قطعنامه 1701 سازمان ملل ‘حساب کند.’
سفر کوفی عنان به تهران دو روز بعد از گذشت ضرب الاجل شورای امنيت به ايران و ارايه گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی به شورای امنيت مبنی بر ادامه فعاليت های غنی سازی انجام شود.
شورای امنيت در قطعنامه 1696 مورخ 31 ژوئيه، از ايران خواسته بود ظرف يک ماه به کليه فعاليت های مرتبط با غنی سازی اورانيوم خاتمه دهد و گفته بود در صورت امتناع ايران از اين امر، ممکن است تحريم هايی عليه اين کشور اعمال کند.
با اين حال روز شنبه دولت های اتحاديه اروپا تصميم گرفتند دو هفته ديگر صبر کنند تا خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اين اتحاديه، پس از ديدار مجدد با مقام های جمهوری اسلامی موضع ايران را در مورد پيشنهادی که دولت های اروپايی برای حل مسئله اتمی ايران داده بودند، مشخص و روشن کند.
نمايشگاه هولوکاست
از ديدگاه ايران موضوع هولوکاست امر مقدسی نيست که نتوان آن را نقد کرد و مشکلی برای حضور افراد و گروه های مختلف و بيان ديدگاه های آنها در خصوص موضوع هولوکاست وجود ندارد
حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران
آقای عنان در روز اول سفر خود به ايران اعلام کرد که موضوع برگزاری نمايشگاه کاريکاتورهای مربوط به هولوکاست در تهران را نيز با مقام های جمهوری اسلامی مطرح کرده است.
دبير کل سازمان ملل متحد اين نمايشگاه را محکوم کرد و گفت تراژدی هولوکاست يک واقعيت تاريخی انکارناپذير است که بايد آن را پذيرفت.
رهبران ايران از جمله آقای احمدی نژاد، گفته اند که در مورد هولوکاست اغراق شده است.
حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران نيز در کنفرانس هفتگی روز يکشنبه خود، در پاسخ به سوالی در مورد کنفرانس هولوکاست که قرار است آبانماه در تهران برگزار شود، گفت در مورد هولوکاست مبالغه شده است.
آقای آصفی گفت: از ديدگاه ايران موضوع هولوکاست امر مقدسی نيست که نتوان آن را نقد کرد و مشکلی برای حضور افراد و گروه های مختلف و بيان ديدگاه های آنها در خصوص موضوع هولوکاست وجود ندارد و کسانی که اين موضوع را تاييد يا رد می کنند، می توانند مقاله خود را به کنفرانس ارائه کنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.