02.09.2006

وضع مصيبت بار مردم ايران، و ميليونها دلار پول نقد براى مردم لبنان

صدای آلمان:

دكتر هرميداس باوند، عضو رهبری جبهه ملی ايران

جبهه ملى ايران طى بيانيه‌اى نسبت به كمكهاى نقدى دولت ايران به لبنان كه بالغ بر ميليونها دلار پول مردم ايران می‌شود انتقاد كرده و تاكيد كرده است اگرچه بايد به مردم جنگ زده جنوب لبنان كمك كرد، اما اين كمكها اولا بايد از سوى كشورهايى صورت گيرد كه مردم آنها مانند مردم ايران خود درف قر و محروميت بسر نمی‌برند و نيازمند اين كمكها براى بهبود زندگى خود نيستند، ثانيا اگر قرار باشد كمكى هم شود بايد به صورتى قانونی و با عبور از مجراهايى كه قانون درنظر گرفته ارائه شوند.

در بيانيه جبهه ملى ايران آمده است كه جمهوری اسلامی كه به نيازهای مردم خود بی‌اعتناست و ملت خود را در مصيبت‌ها رها می‌كند، حق نمايش مردم‌دوستانه در كشورهای ديگر را ندارد. اين بيانيه آنگاه مرورى دارد بر وضع شهرهاى ايران كه براثر جنگ ويران شده‌اند و می‌نويسد: خرمشهر هنوز پس از هيجده سال كه از پايان جنگ می‌گذرد، و با وجود دهها ميليارد كه از خزانه كشور برای بازسازی آن برداشت شده، هنوز نيمه مخروبه مانده و نخلستان‌های سوخته خوزستان هنوز احياء نشده‌اند. شهرهای مرزی ايران كه در جنگ عراق عليه ايران مخروبه شده بودند، هنوز منتظر عملی شدن شعارهای بازسازی جمهوری اسلامی هستند. مين روبی مناطق جنگی غرب كشور كه بعلت نبودن بودجه رها شده، هنوز ماهانه نزديك به دويست نفر قربانی كشته و معلول می‌گيرد و بخش عمده‌ای از زمين‌های قابل بهره برداری را بلااستفاده كرده است.

اين بيانيه به وضعيت مردم شهر بم اشاره می‌كند كه باوجود دهها ميليون دلار كمك فوری نقدی از كشورهای خارجی و ميلياردها كمك مردم ايران و برداشتهای كلان از بودجه كشور، هنوز از ابتدايی‌ترين خدمات شهری محرومند، چه رسد به بازسازی.

در ادامه بيانيه آمده است كه مردم محروم بلوچستان از بی‌آبی رنج می‌برند و ريگهای روان هر روز عرصه را بر آبادی‌ها و شهرها تنگتر می‌كند؛ و حاكميت بجای گسترش طرحهای آبرسانی و عمرانی، اشتغال‌زايی و تامين خدمات شهری، در آنجا قدرت نظامی خود را به رخ مردم می‌كشد. ولی از سوی ديگر، مردم جنوب لبنان پس از فقط دو روز از آتش بس، ميليونها دلار پول ملت ايران را بطور نقدی دريافت می‌كنند و بازسازی خرابه‌هايشان از جيب مردم محروم ايران با سرعت آغاز می‌شود. دكتر هرميداس باوند پيرامون ميزان اين پول به رقم بهت آورى اشاره می‌كند:

” مسئله‌اى كه از سوى ايران مطرح است، كمك‌هايى است كه بصورت شايد فراتر از آن چيزى كه مقتضاى كمك است، انجام گرفته كه براى هر نفر از مردم جنوب لبنان ده‌ تا دوازده‌‌ هزار دلار به نسبت در نظر گرفته است. با توجه به تعداد سكنه‌ى شيعيان جنوب لبنان، اين رقم كمكى كه پيش‌بينى شده، حاكى از ميزان بسيار بالا و قابل توجه است و بخصوص همانطوريكه همه‌ى ما آشناييم، فعلا بحث و مذاكره هست براى چگونگى كمك به مردم لبنان، ولى كمكى كه بصورت فورى و نقدى ظاهر شده به نظر مى‌رسد، از سوى جمهورى اسلامى ايران بوده است.”

كمكهاى ياد شده مستقيما در اختيار حزب‌الله لبنان قرار داده می‌شود. بيانيه جبهه ملى ايران با استناد به قرار داشتن نيمی از مردم كشور ايران در زيرخط فقر و بيكاری بالای ٢٥% ناشی از ركود اقتصادی، گوشزد می‌كند كه ميليونها خانواده و جوان براثر اين شرايط نااميد ومستعد آلودگی‌های اجتماعی شده‌اند، و فقر و بيكاری آسيبهای اجتماعی فاجعه‌آميزی را به بار آورده است؛ در حاليكه هزاران طرح عمرانی در كشور بعلت نبودن بودجه ناتمام رها شده، بانكهای دولتی بعلت ريخت و پاش‌های حاكميت عملاً ورشكسته شده‌اند، و روزی نيست كه شماری از صنايع كشوربعلت كمبود تسهيلات مالی تعطيل نشوند. بيانيه هم چنين به اوضاع وخامت بار كشاورزى، ترابرى و هم چنين ساير كمبودها در ايران پرداخته و می‌نويسد: در حاليكه كشاورزی كشور بعلت كمبود بودجه برای خريد وسايل توليد عقب نگه داشته شده، ترابری كشور كه شريانهای اقتصاد بشمار می‌روند، بعلت كمبود شديد راه و راه آهن در سطح توجيه ناپذيری قرار دارد؛ و در حاليكه هر سال نزديك دو ميليون از جوانان ما بعلت كمبود فضای دانشگاه سرخورده و سرگردان می‌مانند، برای هزينه كردن بی‌حساب و كتاب در خارج از كشور هميشه بودجه‌های كلان و پولهای بی‌حساب وجود دارد. با هفتصد ميليون دلار كمك نقدی به حزب‌الله لبنان برای بازسازی، می‌توان برای همه بيكاران سيستان و بلوچستان ايجاد اشتغال كرد و همه كودكان و جوانان آنجا را به مدرسه فرستاد، يا استان محروم كردستان را در مسير توسعه و پيشرفت قرار داد، هرچند كه حاكميت ميلياردها دلار به حزب‌الله قول داده است.

دكتر هرميداس باوند معتقد است ايراد تنها اين نيست كه دولت پول مردم كشوری كه اكثريت آن فقيرند، در اختيار مردم لبنان قرار می‌گيرد علاوه بر آن مهم اين كه مجراى قانونى ارائه اين ميليونها دلار پول نقد روشن نيست. بيانيه جبهه ملى ايران تاكيد دارد كه مردم ايران بايد بدانند اين بودجه‌ها از كدام منبع و با چه اختياراتى تامين می‌شوند. آيا هزينه‌ها حسابرسی می‌شوند؟ آيا معلوم است چه مقدار از پولی كه از خزانه برداشت می‌شود بدست مردم لبنان می‌رسد؟ او می‌گويد:

”دو نكته مطرح است، يكى اينكه از لحاظ قانونى و حقوقى، چون مى‌دانيد كه از بودجه‌ى مملكت، اگر قرار است كمكى تخصيص بشود و نقدينه‌اى آن هم با چنين رقم بالايى كمك بشود، از لحاظ قانونى، اين بايد از يك پروسه‌ى قانونى عبور بكند و اين بايد با اجازه‌ى مجلس باشد، از لحاظ اقتصادى هم اين است كه با نيازمندى گسترده‌اى كه مردم ايران دارند، با توجه به بيكارى وسيعى كه در جامعه وجود دارد و صحبت از كمك به طبقه‌ى پايين، مسئله‌ى توزيع ثروت و هياهوهاى ديگر شده، در چنين شرايطى كه خود مردم ايران نيازمندند، اين رقم بالا خارج از يك جريان قانونى، سئوالاتى و مسئوليت‌هايى را مطرح مى‌كند.”

در انتهاى بيانيه از دولت ايران سوال شده است كه آيا ايران نمی‌توانست مانند همه كشورهای عربی كه ازايران بی‌نيازترهستند، بدولت لبنان بودجه‌ای اعتباری برای بازسازی اختصاص می‌داد كه با استفاده از كالاها و توان سازندگی فعالان اقتصادی كشور خودمان مصرف می‌شد؟
جبهه ملی ايران در بيانيه خود تاكيد كرده كه با ياری رسانی به مردم مصيبت ديده لبنان به هيچوجه مخالف نيست، اما اعمال شتابزده، غيرقانونی وپرسش‌انگيز حاكميت جمهوری اسلامی را محكوم می‌كند و هشدار می‌دهد كه در پشت اينگونه فعل و انفعالهای فراقانونی و دخالت نهادهای خاص حاكميت، هميشه امكان فساد وجود دارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates