تکمیل نیروی برای قطع بازوی ایران در حال شکل گرفتن است
بیبیسی: آسيا هم به جنوب لبنان نيرو می فرستد
روز جمعه تعدادی از نيروهای فرانسوی وارد لبنان شدند
يکی از سخنگويان بلندپايه سازمان ملل متحد گفته است اين سازمان اکنون به تکميل نيروهايی که قرار است برای نظارت بر آتش بس در جنوب لبنان مستقر شوند، نزديک شده است.
ادوارد مورتيمر، سخنگوی سازمان ملل به بی بی سی گفت بسياری از کشورهای آسيايی نيز پيشنهاد اعزام نيرو به جنوب لبنان را داده اند.
پيشتر نيز مالزی و اندونزی برای اعزام نيرو به جنوب لبنان ابراز آمادگی کرده بودند.
اسرائيل از تصميم مالزی و اندونزی استقبال نکرده است زيرا اين دو کشور با اسرائيل روابط سياسی ندارند.
روز جمعه نيز کشورهای عضو اتحاديه اروپا با اعزام تا هفت هزار نيرو به جنوب لبنان موافقت کردند.
سازمان ملل در صدد است نيرويی متشکل از 15 هزار نفر برای نظارت بر آتش بس ميان اسرائيل و شبه نظاميان حزب الله به جنوب لبنان بفرستد.
آقای مورتيمر افزود سازمان ملل اميدوار است از ترکيه نيز پيشنهاد مشارکت نيرو دريافت کند زيرا اين کشور به لحاظ تاريخی و جغرافيايی بسيار مهم است.
سازمان ملل می خواهد که تعدادی از اين نيروها تا هفته آينده در جنوب لبنان مستقر شوند.
تعهد کشورها برای اعزام نفرات و تجهيزات به جنوب لبنان
فرانسه: با 2 هزار نيرو، رهبری نيروهای سازمان ملل را بر عهده خواهد داشت
ايتاليا: 2 تا 3 هزار نيرو
بنگلادش: دو گردان، تا 2 هزار نيرو
مالزی: يک گردان
اسپانيا: يک گردان مکانيزه
اندونزی: يک گردان، يک واحد مهندسی
نپال: يک گردان
دانمارک: دست کم دو کشتی
لهستان: 500 نيرو
فنلاند: 250 نيرو
بلژيک: 302 نيرو که بعد به 392 نفر خواهد رسيد
آلمان: گشتی های دريايی و مرزی. اين کشور نيروی رزمی اعزام نخواهد کرد
نروژ: 100 سرباز
اما ارکی توميوجا، وزير امور خارجه فنلاند که کشورش در حال حاضر رياست دوره ای اتحاديه اروپا را بر عهده دارد، گفته است استقرار تمامی اين 15 هزار نيرو، دو يا سه ماه طول خواهد کشيد.
وی روز جمعه، 25 اوت (سوم شهريور) پس از گفتگو با وزيران اروپايی و کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد، اعلام کرد که اتحاديه اروپا 7 هزار نيرو به جنوب لبنان می فرستند.
پس از آن، کوفی عنان گفت اروپايی ها با تعهد حمايت هوايی و دريايی، بدنه اصلی نيروهای حافظ صلح را تامين می کنند.
اين نيروها تا فوريه سال آينده ميلادی تحت فرماندهی فرانسه خواهند بود و پس از آن، ايتاليا فرماندهی آنها را بر عهده خواهد گرفت.
براساس قطعنامه شماره 1701 شورای امنيت برای برقراری آتش بس در جنگ اخير لبنان، قرار است نيرويی متشکل از حدود پانزده هزار نفر به واحد صلحبانی سازمان ملل مستقر در جنوب لبنان ملحق شود.
قطعنامه آتش بس لبنان روز 11 اوت به تصويب شورای امنيت سازمان ملل رسيد و بر اساس آن، پيش بينی شده است که ماموريت نظارت بر آتش بس در مرز لبنان و اسرائيل بر عهده صلحبانان سازمان ملل قرار گيرد.
در حال حاضر نيز نيروهای پاسدار صلح سازمان ملل در جنوب لبنان مستقر هستند. اين نيروها، موسوم به يونيفل، تحت فرماندهی فرانسه قرار دارند.
واحد صلحبانی سازمان ملل، که تا قبل از جنگ اخير لبنان شمار نفرات آن به حدود دو هزار نفر می رسيد، از سال 1978 در جنوب لبنان مستقر بوده اما در طول اين سال ها، نتوانسته است از بروز درگيری در مرز لبنان و اسرائيل جلوگيری کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.