خامنه ای: ايران تصميم خود را گرفته است
بیبیسی:
آيت الله خامنه ای گفته است ايران با استفاده از تجربه و دستاوردهای ۲۷سال گذشته، تصميم خود را در مسئله هسته ای گرفته است
آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه در آستانه اعلام پاسخ ايران به مجموعه پيشنهادی کشورهای غربی، از عزم ايران برای ادامه فعايت های اتمی خبر داده و گفته جمهوری اسلامی ايران تصميم خود را گرفته است.
آيت الله خامنه ای در جريان کنفرانس بين المللی وحت اسلامی در تهران ضمن محکوم کردن آمريکا به مخالفت با ‘قدرتمند شدن مسلمانان’ گفته است: “در مسأله انرژی هسته ای با آنكه می دانند جمهوری اسلامی ايران در پی دستيابی به سلاح هسته ای نيست، بيشترين فشار را وارد می كنند تا مانع از پيشرفت علم و فن آوری در يک كشور اسلامی شوند.”
ايران گفته است پاسخ خود به مجموعه مشوق های پيشنهادی را آماده کرده و آن را تا روز سه شنبه 22 اوت اعلام خواهد کرد. اين درحالی است که مهلت تعيين شده برای ايران از سوی شورای امنيت سازمان ملل برای تعليق غنی سازی اورانيوم روز 31 اوت به سر می رسد.
به نظر شما پاسخ ايران به مشوق های پيشنهادی چيست؟
پيشتر کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل متحد، از ايران خواسته بود پيشنهاد قدرت های بزرگ جهان را – مشوق در ازای تعليق برنامه غنی سازی اورانيوم – بپذيرد. رهبر جمهوری اسلامی در سخنانش اشاره مستقيم به موضوع غنی سازی نکرده اما گفته است ايران ‘در مسئله انرژی هسته ای به مسير خود با قدرت ادامه خواهد داد و ثمرات شيرين آن را هم خواهد ديد.’
با توجه به موضع گيری های نسبتا سرسختانه ايالات متحده و ايران، به نظر می رسد مناقشه هسته ای ايران به نوعی مسير ناگزير تقابل را می پيمايد
راجر هاردی، تحليلگر مسائل خاورميانه در بی بی سی
آقای عنان شامگاه يکشنبه گفته بود “از دولت ايران می خواهم از اين فرصت تاريخی استفاده کند. مطمئنم که پاسخ ايران مثبت خواهد بود و اين مبنايی خواهد بود برای يک راه حل نهايی و مبتنی بر مذاکره.”
راجر هاردی، تحليلگر مسائل خاورميانه در بی بی سی، می گويد با توجه به موضع گيری های نسبتا سرسختانه ايالات متحده و ايران، به نظر می رسد مناقشه هسته ای ايران به نوعی مسير ناگزير تقابل را می پيمايد.
به گفته آقای هاردی، لحن تقابل جويانه از جانب طرفين به روشنی ديده می شود: هم از سوی ايران که قدرتی منطقه ای است و بعضا به توان اثرگذاری خود در بحران اعراب و اسرائيل، و به ويژه در عراق، اشاره می کند؛ و هم از سوی آمريکا که بارها اعلام کرده که گزينه نظامی عليه ايران را، در صورت شکست ديپلماسی، رد نمی کند.
مقام های ايرانی در طول هفته گذشته اشاراتی به آمادگی اين کشور برای مذاکره بر سر تعليق غنی سازی کردند، اما همچنان بر موضع پيشين خود پای فشردند که ايران از غنی سازی اورانيوم دست نمی کشد.
آمريکا می گويد برنامه هسته ای ايران اهداف نظامی دارد و بنابراين بايد به هر صورت متوقف شود، اما دولت ايران تنها هدف فعاليت های هسته ای را تامين انرژی بيان کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.