19.08.2006

تأييد خبر فرود اجباری دو هواپيمای ايرانی در ترکيه

hurriyet.jpg

بی‌بی‌سی:
عنوان اصلی صفحه نخست حريت، پرخواننده ترين روزنامه ترکيه اين است: “فرمان فرود به دو هواپيما”
سخنگوی وزارت خارجه ترکيه تأييد کرده که طی هفته های اخير که جنگ در لبنان جريان داشته، ترکيه دو فروند هواپيمای ايرانی را به ظن حمل سلاح برای گروه شيعی حزب الله مجبور به فرود اجباری در خاک اين کشور کرده است.
عنوان اصلی صفحه نخست حريت، پرخواننده ترين روزنامه ترکيه در روز پنجشنبه هفدهم اوت (26 مرداد) اين است: “فرمان فرود به دو هواپيما”.

بخش بزرگی از صفحه نخست روزنامه را نيز تصويری از يک فروند هواپيمای ترابری ايليوشين ايرانی به خود اختصاص داده که در يکی از فرودگاههای ترکيه فرود آمده است.

در گزارشی اختصاصی که تحت چنين عنوان و عکسی منتشر شده آمده است که ارتش ترکيه در روزهای 27 ژوئيه و هشتم اوت (پنجم و هفدهم مرداد) پس از دريافت هشدارهايی از اسرائيل که ادعا می کرد هواپيماهايی از ايران برای حزب الله در لبنان موشک حمل می کنند دو هواپيمای ايرانی را که بر فراز آسمان ترکيه به مقصد ترکيه در پرواز بوده اند مجبور به فرود در فرودگاه دياربکر در شرق ترکيه کرده اما در هيچيک از دو مورد هيچ سلاحی از اين دو هواپيما به دست نيامده و هواپيماها اجازه يافته اند به پرواز خود ادامه دهند.

نامق تان، سخنگوی وزارت خارجه ترکيه در گفتگو با خبرنگاران صحت گزارش اين روزنامه را تأييد کرده اما در مورد آن بخش از گزارش که فرود اجباری هواپيماهای ايرانی را ناشی از درخواست اسرائيل می داند گفته: “هر کشوری خودش تصميم می گيرد و خودش آن را اجرا می کند”.

آمريکا و اسرائيل ايران را متهم می کنند که با حمايت از گروه شيعی حزب الله لبنان در برانگيختن آتش جنگ اخير در لبنان نقش داشته است.

ايران هرچند علناً از حزب الله حمايت کرده و خواهان کمک کشورهای اسلامی به اين گروه شده، حمايت خود از اين گروه شيعی را حمايت معنوی اعلام و هرگونه کمک تسليحاتی به حزب الله را تکذيب کرده است.

آمريکا و اسرائيل بر اين باورند که کمک تسليحاتی ايران به حزب الله از طريق سوريه انجام می گيرد.

سريعترين راه انتقال کالا از ايران به سوريه، به صورتی که آمريکا به صورت مستقيم يا غيرمستقيم نتواند کنترلی در آن داشته باشد يا مانع از آن شود، از طريق آسمان ترکيه است.

از چهار سال پيش که حزب عدالت و توسعه با تمايلات اسلامگرايانه اش در ترکيه روی کار آمده، همکاری امنيتی ميان دو کشور برقرار شده و پس از بيش از دو دهه سردی روابط، فصلی گرم در روابط اين دو همسايه آغاز شده است.

پيش از آنکه شورای امنيت سازمان ملل متحد قطعنامه 1701 را برای آتش بس در لبنان صادر کند، دولت ايران کوشيد تا از رابطه نزديک ترکيه با آمريکا و دولتهای غربی برای نزديک ساختن محتوای قطعنامه به مواضع خود در لبنان بهره ببرد.

از سوی ديگر، ترکيه نزديکترين کشور اسلامی به اسرائيل به شمار می رود و گفتگوهايی در جريان است که نظاميان ترکيه به عنوان نيروی پاسدار صلح تحت نظارت سازمان ملل متحد در جنوب لبنان مستقر شده، مانع از حملات دوباره حزب الله به خاک اسرائيل شوند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates