نقش و نفوذ ايران در خاور ميانه از ديدگاه اکونوميست
بیبیسی:
هفته نامه اکونوميست مقاله اصلی تازه ترين شماره خود (12 اوت) را به سياست آمريکا در خاور ميانه اختصاص داده با عنوان ” سرگردان در خاور ميانه”.
اکونوميست مشکل را در دو قطبی بودن استراتژی ايالات متحده در منطقه ديده و می نويسد نو- محافظه کاران در واشنگتن با شعار گسترش دموکراسی در خاورميانه از دنيای غرب تا ايران از يک خط مشی پيروی می کنند در صورتيکه کسانيکه خاورميانه را بهتر می شناسند اتخاذ يک الگوی واحد را اشتباه می دانند.
اکونوميست خاورميانه را منطقه ای می داند با کشورهايکه هريک خصوصيات ويژه دارند و می افزايد آمريکا نمی تواند با پيروی از يک خط مشی اميدوار باشد که هم بحران در لبنان را رفع کند و هم پيشرفت ايران به سوی تبديل شدن به يک قدرت هسته ای را سد کرده و هم زمان از سقوط عراق به هرج و مرج کامل جلوگيری کرده وبالاخره مسئله ايجاد يک کشور فلسطينی را حل کند.
اکونوميست می افزايد واقعيت امر اين است که آمريکا نمی تواند مدعی پيروزی در در هيچيک از اين جبهه ها باشد.
مسئله ديگری را که اکونوميست مشکلی روز افزون برای آمريکا ديده، گسترش اين اعتقاد در تمام دنيای اسلام است که شعار مبارزه با تروريسم خبری به جز جنگ عليه اسلام نيست. و در حاليکه اين نشريه مدعی است نگرانی های همسايگان عرب ايران از امکان دسترسی اين کشور به تسليحات هسته ای به مراتب بيشتر از نگرانی آمريکا است .
اکونوميست تصميم جورج بوش به گنجانيدن ايران در عبارت محور شرارت را اشتباه توصيف کرده و معتقد است راه حل در عوض منزوی کردن، تماس و مذاکره است.
و در اشاره به بحران جاری (در خاورميانه) اين هفته نامه می نويسد اگر اسرائيل با حمله به حزب الله اميدوار بود آنرا نابود کند، در اشتباه بود و اگر آمريکا اميدوار بود اسرائيل با نابود کردن حزب الله ضربه ای به ايران وارد خواهد کرد، اکنون بايد مايوس شده باشد.
اکونوميست در پايان مقاله اش به آمريکا توصيه کرده است بهترين کمکی که می نواند به حل تمام مسائل خاورميانه کند ترغيب و راهنمايی اسرائيل به صلح با همسايگانش است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.