بوش: آمريکا با ‘فاشيسم اسلامی’ در جنگ است
بیبیسی:
در تمامی فرودگاه های بريتانيا تدابير امنيتی افزايش يافته و به مسافران اجازه داده نمی شود بار دستی به داخل هواپيما ببرند و همه آنها نيز دو بار بازرسی می شوند
جورج دبليو بوش، رئيس جمهور آمريکا، در اظهاراتی در واکنش به وقايع روز پنجشنبه (10 اوت) در بريتانيا، گفته است که آمريکا با آنچه که وی آن را “فاشيسم اسلامی” خواند در جنگ است.
او گفت که “فاشيسم اسلامی” از هيچ اقدامی برای نابود کردن آنهايی که آزادی را دوست دارند، رويگردان نيست.
روز پنجشنبه مقامات امنيتی بريتانيا خبر از خنثی کردن “توطئه تروريستی برای منفجر کردن هواپيماها به هنگام پرواز” از اين کشور به مقصد آمريکا و بازداشت عده ای در اين رابطه، دادند.
رئيس جمهور آمريکا تاکيد کرد اشتباه است که فکر کنيم خطری آمريکا را تهديد نمی کند.
آقای بوش همچنین گفت که این توطئه نشانگر اهمیت تدابیر امنیتی است که پس از حملات یازده سپتامبر به مورد اجرا گذارده شده است.
پيشتر، جان ريد، وزير کشور بريتانيا، گفت که اين توطئه خطر قتل عام در سطحی غير قابل تصور را در بر داشته است و او ابراز اطمينان کرد که اکثر افراد اصلی که در اين توطئه دست داشته اند توسط پليس اين کشور دستگير شده اند.
در همين ارتباط، تمامی پروازهای ورودی به فرودگاه اصلی لندن، فرودگاه هيترو، لغو شده است اما هواپيماهايی که صبح پنجشنبه به سمت لندن در حال پرواز بودند، اجازه نشستن داده شد.
در همين حال، دولت آمريکا برای تقويت امنيت پروازها از اين کشور به بريتانيا اعلام کرده است که شمار پليس پروازها را افزايش داده است.
دولت آمريکا می گويد که که توطئه برای منفجر کردن هواپيماهای عازم آمريکا از بريتانيا به نوعی مشابه اقدامات شبکه القاعده است. با اين حال، مايکل چرتاف، وزير امنيت داخلی آمريکا، گفته است که اين موضوع هنوز حتمی نيست.
آقای چرتاف در جريان يک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ابعاد اين توطئه بين المللی بوده اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد توطئه ای برای اجرای عملياتی در داخل آمريکا در دست بوده است.
دولت آمريکا حالت آماده باش در مقابل حملات تروريستی را برای پروازهای تجاری از بريتانيا به بالاترين حد آن افزايش داده است. اين کشور همچنين تدابير امنيتی مرتبط با پروازهای بين المللی و داخلی را نيز شدت بخشيده است.
ساير واکنش ها در آمريکا
همزمان خبر خنثی شدن توطئه منفجر کردن هواپيماهای مسافربری عازم آمريکا و اظهارات متعاقب جورج بوش، بار ديگر به اختلافات دموکرات ها و جمهوری خواهان در مورد مساله امنيت دامن زده است.
دموکرات ها که اعضای حزب رقیب جورج بوش محسوب می شوند در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره که قرار است سه ماه دیگر برگزار شود کاخ سفید را متهم به سوء مدیریت کرده اند.
هری رید رهبر اقلیت دموکراتها در سنای آمریکا گفت که جورج بوش با حمله به عراق 300 میلیارد دلاری را که باید صرف حفاظت از آمریکا در مقابل تروریسم می کرد در عراق هزینه کرده است.
اما دیک چنی معاون رئیس جمهور آمریکا و تونی اسنو سخنگوی کاخ سفید دموکراتها را متهم کرده اند که با چنین اظهاراتی بدنبال افزایش آرای انتخاباتی خود هستند.
شورای روابط آمریکا و اسلام که بزرگترین سازمان مسلمانان در آمریکا است نیز طی یک کنفرانس خبری در واشنگتن این عملیات تروریستی را محکوم کرده است.
این سازمان همچنین با صدور بیانه ای تاکید کرده است شهروندان مسلمان آمریکا به قوانین این کشور احترام گذارده و نباید به خاطر ریشه های ملی و دینی خود مورد آزار و اذیت قرار گیرند.
گرچه تاکنون هیچ مدرکی درباره دخالت گروه القاعده در این ماجرا بدست نیامده اما مقام های آمریکایی از جمله رابرت مولر، رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی)، گفته اند که نحوه برنامه ریزی این توطئه شبیه عملیات القاعده است.
مایکل چرتاف وزیر امنیت داخلی آمریکا نیز عملیات خنثی شده اخیر را مشابه عملیاتی دانست که خالد شیخ محمد یکی از اعضای بلند پایه القاعده که اکنون در اسارت نیروهای آمریکایی بسر می برد دوازده سال پیش در صدد اجرای آن بود.
خالد شیخ محمد که گفته می شود طراح عملیات یازده سپتامبر نیز بوده است در سال 1993 در فیلیپین مشغول برنامه ریزی برای منفجر کردن یازده هواپیما بطور همزمان بر فراز اقیانوس آرام بود. اما بدنبال وقوع آتش سوزی در آپارتمان وی پلیس از این عملیات مطلع شد و به این ترتیب طرح او نافرجام ماند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.