با انتساب جهانبگلو به شبکه “جاسوسي سايبر” کيهان: جلوي اينترنت را بگيريد
روز: کوروش سليمی:
خبری که جديدا روزنامه کيهان منتشر کرده نشان می دهد با همه ادعاهايي که در زمينه برخورد غير سياسي با پرونده رامين جهانبگلو فيلسوف زندانی خطاب به نهادهای بين المللی و شخصيت های جهانی مطرح شده، همچنان فشار بر وي از وی در سلول انفرادی ادامه دارد و بازجويان در پی ايجاد سناريوهای جديد هستند.
کيهان که معمولا اخبار درباره زندانيان را منتشر می کند و از سوی منتقدان حکومت به روزنامه بازجوها شهرت گرفته است نوشته “يك مقام آگاه خبر داد رامين جهانبگلو كه به اتهام فعاليت عليه نظام جمهوري اسلامي ايران در بازداشت به سرمي برد، به تازگي اعتراف كرده كه وظيفه راه اندازي يك شبكه وسيع تحت «وب» را براي جمع آوري اطلاعات طبقه بندي شده از جريان ها، گروه ها و عناصر فعال سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي برعهده داشته است.”
مقام آگاه مورد اشاره کيهان افزوده است که “رامين جهانبگلو اعتراف کرده که درصدد اجراي طرح شبكه جاسوسي «سايبر» به نام C.E.S در ايران بوده و گروهي از روزنامه نگاران سايبرنتيك، فعالان اينترنتي- ايراني در ياهو، گوگل و مديران چندين سايت فيلتر شده را براي اين كار ساماندهي كرده بود.”
از چشم کارشناسان اينترنت همين نوشته نشان می دهد که بازجوها و منتقل کنندگان اخبار به کيهان از کمترين اطلاعات در اين زمينه بی بهره اند اما در عين حال در صددند که حوزه تازه ای برای خود در دنيای اينترنت تعريف کنند. طرح ادعاهاي مبهم با به کار گيري اصطلاحات رايج و روزمره “وب” “سايبر” “باهو، گوگل و يا سی ئی اس! تنها می تواند برای جهت دهي به بالادستی های بی اطلاع از فضای مجازی اينترنت به ويژه طيفي از مديران روحانی باشد.
يک روزنامه نگار که در سال های گذشته بارها دستگير و تحت بازجوئی بوده است اظهار نظر می کند که خبر کيهان حتي الزاما به معنای آن نيست که زندانی در انزوا نگاهداری شده سخنی گفته و زير فشار اعترافی کرده است، بلکه در بسياری موارد روزنامه کيهان و رسانه های در اختيار بازجويان و افراد اطلاعاتی تحليل های خود و برنامه های آينده شان را از طريق اين نوع خبررسانی ها دنبال می کنند.
به گفته وی چنان که در زمان به بند بودن سيامک پورزند، عباس عبدی، عبدالفتاح سلطانی، و در سال های دورتر همزمان با حبس فرج سرکوهی اطلاعاتی در ستون های ويژه روزنامه های کيهان و جمهوری اسلامی به عنوان اعترافات زندانی منتشر شد فقط نشان از طرح های اطلاعاتی تازه ای داشت و بعدا اصلا در جريان اتهامات آن افراد مطرح نشد. هم اکنون نيز گفته می شود تلاش وسيعی در کار است که آن چه برای فيلترينک اينترنتی و پارازيت اندازی ماهواره ای خريداری شده و در قالب شرکت های خصوصی داير گشته از وزارت مخابرات به وزارت اطلاعات منتقل شود. ممکن است خبر کاملا ساختگی و غيرواقعی کيهان که توسط افراد غيرحرفه ای تنظيم شده تنها برای بالا بردن درجه حساسيت ها و در اختيار گرفتن اختيار پروژه هايي باشد که دستگاه ها و موسسات لازم براي انجام آنها در چند سال گذشته با صرف ده ها ميليون دلار خريداری شده است.
در پايان خبر روزنامه کيهان، نتيجه گري شده: “اگر چه هم اكنون كميته هاي ويژه جرايم اينترنتي و رايانه اي تشكيل شده اند اما اعتراف جهانبگلو، ضرورت اتخاذ تدابير ويژه براي جلوگيري از اجراي اين گونه طرح ها و برنامه هاي جاسوسي را دوچندان مي كند.”
توصيه کيهان به “اتخاذ تدابير ويژه” براي کنترل اينترنت، به ويژه در شرايط حساس شدن وضعيت پرونده هسته اي ايران و تمايل روزافزون محافظه کاران به محدود کردن دسترسي جامعه به اطلاعات سانسور نشده، از اهميت مضاعفي برخوردار است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.