02.06.2003

با شعار ”جمهوری” و کنگره سراسری دریادار احمد مدنی رهبر جبهه ملی در خارج از کشور شد

گزارشی درباره همایش واشنگتن

پیرامون جلسه ای که اخیرا مشروطه خواهان و ملیون طرفدار جمهوری در شهر واشنگتن برپا داشتند، نوشته کوتاهی بعنوان “اطلاعات اولیه” برای پیک ارسال شد. نویسنده این یادداشت که خود در جلسه واشنگتن بوده است، ابتدا ضمن ستایش از میهن دوستی و ارادت دیرینه آقای حسیبی نسبت به دکتر محمد مصدق، اشاره به انتشار گزارش مشروح وی در سایت پیک نت( و احتمالا سایت ها و یا نشریات دیگر) کرده و یادآور شده است که آقای حسیبی کمی عجولان قضاوت کردند و ای کاش تاپایان آن دیدار در محل می ماندند و از نزدیک شاهد نتایج گفتگوها می شدند. هر نشست و دیداری، بویژه در شرایط بحرانی جهان و ایران و آشفتگی و نقارهای چندین ساله میان ایرانیان خواهان سربلندی کشور در مهاجرت خواه ناخواه کمبودها و نواقص خود را دارد، اما مهم نتایج است و نه شکل و شمایل امور.

نویسنده نامه ادامه می دهد: آقای حسیبی که لحظه ای از امور ایران و تکاپوهای ملیون و وطن خواهان غافل نبوده و نیست حتما از نتایج همایش واشنگتن با اطلاع شده است، اما شاید این توضیحات اگر بر اطلاعات ایشان نیافزاید، بر آگاهی دیگران بیافزاید.

بدنبال دریافت این نامه و با استفاده از تلفن تماسی که در نامه ذکر شده بود، پیک تماس گرفته و اطلاعات زیر را بدست آورد که منتشر می کند:

در همایش واشنگتن جمع قابل توجهی از ملیون و وابستگاه جبهه ملی توانستند دور هم گرد آمده و درباره بحران کشور با هم مشورت کنند و در پایان همین مشورت ها و رفع ابهامات یک هیات رهبری موقت انتخاب شد. این هیات که دریادار احمد مدنی در جمع آن قرار دارد وظیفه یافت تا کنگره سراسری جبهه ملی و ملیون خارج از کشور را تا 5ر1 ماه آینده تدارک ببیند. همین اندازه حرکت به جلو و ایجاد تحرک حتما می توانست آقای حسیبی را خرسند کند، چنان که بعید می دانم اکنون نکرده باشد.

– اعضای رهبری چه کسانی هستند؟

– هیات هفت نفره است و طبعا آقای دریادارمدنی در راس آن قرار دارد و علاوه بر وی، آقای باقرزاده، پرویز شوکت و چند تن دیگر انتخاب شدند که بموقع اطلاعات مربوط به آن منتشر خواهد شد. دکتر مدنی تلاش های عام تری را نیز برعهده دارد که این نیز بموقع اعلام خواهد شد.

– این شایعات که جبهه ملی از سلطنت دفاع کرده درست است؟

– خیر! آنچه که در باره حضور جمهوریخواهان در همایش واشنگتن می توانم بگویم آنست که محور این جمهوریخواهی جبهه ملی قرار دارد و کسانی که تحت عنوان جمهوریخواهان در همایش شرکت کرده بودند در اتحاد و همکاری در یک جبهه واحد قرار گرفتند. بنابراین اینگونه نیست که جبهه ملی سلطنت خواه شده و جمهوریخواهان برای خودشان یک گروه دیگر را تشکیل داده اند، خیر هر دو تشکل جبهه ملی و جمهوریخواهان بر محور جمهوریخواهی با هم متحدا در یک جبهه واحد قرار گرفتند. اتفاقا پرچم ما دفاع از جمهوری است، زیرا سلطنت را نه بازگشت پذیر می دانیم و نه به صلاح کشور.

احیای سازمان های جبهه ملی در سراسر جهان نیز از دست آوردها و تصمیمات همایش واشنگتن بود. البته در این همایش کسی قصد حذف مشروطه خواهان را نداشت و بناهم نبود که این همایش با این هدف تشکیل شود. آنها نیز برای خود اندیشه ها و اهدافی دارند که بجای خود محترم است، اما اینگونه نیست که جبهه ملی جمهوریت را رها کرده و شکل نظام آینده ایران را سلطنت انتخاب کرده باشد. بهیچ وجه چنین نیست و اتفاقا بیشترین تاکید برای شکل نظام آینده ایران روی جمهوری بدون هیچ پیشوند و پسوندی شد.

– چه تفاوتی بین جمهوریخواهی شما با جمهوریخواهی کسانی که اخیرا منشوری در این ارتباط منتشر کرده و امضاء جمع می کنند وجود دارد؟

– درواقع بر سر نوع نظام اختلافی وجود ندارد، بلکه آنها محتوائی را برای جمهوری مورد نظرشان اعلام کرده اند که اتفاقا محتوای خوبی هم هست و ما هم تعجب می کنیم که چرا خرجشان را از بقیه جدا کردند. البته بزودی هیات رهبری 7 نفره تلاش هائی را برای رفع ابهامات و کدورت های احتمالی آغاز خواهد کرد تا صف واحد جمهوری تشکیل شود.

– اختلاف بر سر پی و میان کی با کی؟

– بنده ترجیح میدهم اسم کسی را نیآورم اما بهر حال اختلافات قدیمی بین دوستانی از هر دو سو وجود دارد که به همان سالهای جبهه ملی دوم و کنفدراسیون دانشجوئی بر می گردد.

– جمهوریخواهانی که با شما در همایش واشنگتن بودند چه کسانی بودند؟

– شاید شاخص ترین چهره آنها آقایان حسن ماسالی و بیژن مهر باشد و البته آقای دکتر حسین باقرزاده هم تا حدودی به آنها نزدیک است. ایشان اکنون عضو رهبری 7 نفره شده است.

– اخبرا یک هیات 6 نفره بعنوان هیات رهبری جبهه ملی در داخل کشور یک اطلاعیه در محکوم کردن احکام صادره برای ملی مذهبی ها صادر کرد. بالاخره کدامیک رهبری جبهه ملی را دراختیار دارند؟ آنها یا شما؟

– ما در یک شرایط استنثائی قرار داریم. البته شرایطی که برای خیلی از مبارزان ملی در گذشته هم بوده است. عده ای در داخل و عده ای در خارج بوده اند و البته با یکدیگر همآهنگ عمل کرده اند. کوشش ما اینست که تصمیمات و نظراتمان همسوئی داشته باشد با هم. ضمنا کوشش هیات هفت نفره رهبری جبهه ملی و جمهوریخواهان فعلا مصروف برپائی کنگره سراسری است. این تشکیلات باید از پراکندگی نیروها جلوگیری کند و ضمنا بازوئی شود برای کمک به ملیون داخل کشور.

دریادار احمد مدنی از نظامیان مغضوب زمان شاه بود. او در سالهای منجر به انقلاب 57 در دانشگاه زاهدان تدریس می کرد و بعد از انقلاب با توجه به اندیشه های ملی مذهبی که داشت از سوی دولت موقت استاندار خوزستان و وزیر دفاع شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates