08.06.2006

ابو مصعب الزرقاوی، رهبر شعبه شبکه تروریستی القاعده در عراق، در اثر حمله هوائی نیروهای ائتلاف در بعقوبه کشته شد

پیک ایران:
تونی بلر نخست وزیر عراق کشته شدن زرقاوی را لحظه مهمی در تاریخ عراق خواند
درپي اعلام كشته شدن الزرقاوي بهاي نفت به كمتر از70 دلار كاهش يافت

ابو مصعب الزرقاوی، رهبر شعبه شبکه تروریستی القاعده در عراق، در اثر حمله هوائی نیروهای ائتلاف در بعقوبه کشته شد

راديو فردا : نوری المالکی نخست وزیر عراق، ژنرال جرج کیسی فرمانده نیروهای آمریکایی در عراق و زلمای خلیلزاد سفیر آمریکا در بغداد در یک کنفرانس مطبوعاتی در بغداد خبر کشته شدن ابومصعب الزرقاوی رهبر اردنی تبار شعبه سازمان تروریستی اسلامگرای القاعده در عراق را تائید کردند. تونی بلر نخست وزیر عراق کشته شدن زرقاوی را لحظه مهمی در تاریخ عراق خواند. ژنرال کیسی گفت نیروهای ائتلاف جسد او را شناسایی کردند. آمریکا برای دستگیری یا قتل زرقاوی 25 میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود. زلمای خلیلزاد گفت مرگ زرقاوی پایان خشونت ها و ناآرامی ها نخواهد بود اما این رویداد گام بزرگی در راستای بهبود اوضاع در عراق است. زرقاوی عامل خشونت آمیزترین حملات تروریستی در عراق علیه نیروهای آمریکا، دولت عراق و شیعیان عراقی معرفی شده است.
—————————————
به دنبال اعلام خبر كشته شدن ابومصعب الزرقاوي، رهبر القاعده در عراق، بهاي نفت در بازارهاي جهاني براي نخستين بار طي دو هفته گذشته به پايين‌٧٠ دلار در بشكه تنزل يافت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويتر، صادرات نفت عراق به علت حملات خرابكارانه با اختلال مواجه ‌شد و اعلام خبر كشته شدن الزرقاوي اين اميدواري را بوجود آورده كه صادرات نفت عضو بزرگ اوپك ديگر با مشكل مواجه نباشد.
بر اين اساس، هر بشكه نفت خام نيويورك براي تحويل در ماه ژوئن با‌٢١ / ‌١ دلار كاهش به ‌٦٩ دلار و ‌٧١ سنت رسيد.
در لندن نيز هر بشكه نفت خام سبك برنت درياي شمال ‌١٠ / ‌١ دلار در هر بشكه كاهش يافت و ‌٦٨ دلار و ‌٩ سنت معامله مي‌شود.
++++++++++++++++
بی بی سی : نوری مالکی، نخست وزير عراق، کشته شدن ابومصعب الزرقاوی، از رهبران گروه های شورشی اين کشور را اعلام داشته است
روز پنجشنبه، 8 ژوئن، نخست وزير عراق با شرکت در يک نشست خبری در بغداد که مستقيما از شبکه تلويزيون دولتی آن کشور پخش می شد، اعلام کرد: ابومصعب الزرقاوی، رهبر شبکه القاعده در عراق، در نتيجه همکاری مردم عراق “معدوم شده است” و سخنان وی کف زدن حاضران را به همراه آورد.
در اين نشست خبری، زلمی خليل زاد، سفير آمريکا در عراق، و ژنرال جورج کيسی، فرمانده نيروهای ائتلاف بين المللی به رهبری آمريکا در آن کشور نيز حضور داشتند.
نخست وزير عراق گفت که کشته شدن الزرقاوی به منزله پيامی به تمام پيروان خشونت و ويرانی است تا پيش از آنکه دير شده باشد، دست از اقدامات خود بردارند
در همين نشست خبری، ژنرال کيسی نحوه کشته شدن الزرقاوی را تشريح کرد.
وی گفت که الزرقاوی در نتيجه حملات هوايی به يک خانه امن محل اقامت وی واقع در هشت کيلومتری شمال شهر بعقوبه به قتل رسيد و جسد وی از طريق انگشت نگاری و بررسی خصوصيات چهره شناسايی شده است.
گفته می شود اين حمله هوايی شب گذشته به اجرا گذاشته شد و چند تن از دستياران نزديک الزرقاوی نيز در جريان اين عمليات کشته شده اند.
پيش از اين نيز در چند مورد اخباری از زخمی شدن و بيماری ابومصعب الزرقاوی انتشار يافته اما اين گزارش ها تاييد نشده بود.
ابومصعب الزرقاوی از رهبران گروه های شورشی در عراق بود و هواداران وی، که بسياری از آنان را اسلامگرايان خارجی تشکيل می داند، ظاهرا پس از سقوط رژيم سابق عراق به اين کشور راه يافته بودند.
اين افراد مسئول حملات متعدد از جمله بمب گذاری های انتحاری و گروگانگيری و قتل چندين شهروند خارجی شناخته شده اند.
سازمان های اطلاعاتی آمريکا الزرقاوی را يکی از رهبران اصلی گروه های تروريستی در عراق می داسنته و نام وی در صدر فهرست افراد تحت تعقيب ارتش ايالات متحده در عراق قرار داشته است.
آمريکا برای اطلاعات منجر به دستگيری يا کشته شدن الزرقاوی جايزه ای به مبلغ بيست و پنج ميليون دلار تعيين کرده بود.

واکنش به قتل الزرقاوی

خبر کشته شدن الزرقاوی واکنش هايی را نيز در پی آورده است.
زلمی خليل زاد، سفير آمريکا در بغداد، در نشست خبری روز پنجشنبه در بغداد از ميان رفتن ابومصعب الزرقاوی را موفقيتی بزرگ برای مبارزه عراق و جامعه بين المللی عليه تروريسم توصيف کرد.
آقای خليل زاد در سخنان خود ابومصعب الزرقاوی را “پدر خوانده” کشتارهای فرقه ای در عراق خواند اما در عين حال گفت که کشته شدن وی – هرچند حادثه مثبتی است – به خودی خود به خشونت ها در عراق پايان نخواهد داد.
تونی بلر، نخست وزير بريتانيا نيز کشته شدن الزرقاوی را تحولی مثبت توصيف کرده است.
وی گفته است که اين واقعه خبری عالی و تحولی مثبت برای عراق محسوب می شود.
با اينهمه، در مورد پيامد قتل ابومصعب الزرقاوی برای عراق و به خصوص روند خشونت در آن کشور نظرهای متفاوتی ابراز شده است.
به گفته تحليلگر بی بی سی، اين حادثه بی ترديد به منزله يک دستاورد تبليغاتی عمده برای دولت عراق و نيروهای ائتلاف بين المللی محسوب می شود و به خصوص شيعيان عراق، که الزرقاوی را مسئول بخشی از حملات خشونت آميز عليه خود می دانند، از انتشار اين خبر خرسند خواهند شد.
در عين حال، اين امکان نيز وجود دارد که در جريان رقابت بين دستياران الزرقاوی برای جانشينی وی، هرکدام بکوشد با دست زدن به اقدامات خشونت آميزتر خود را رهبری قاطع تر جلوه دهد.
همچنين، به گفته برخی ناظران، ظهور گروه های متعدد تروريستی و شبه نظامی در عراق از نقش محوری الزرقاوی و طرفداران وی به عنوان عوامل عمده خشونت در اين کشور کاسته است.

‘امير القاعده’ در عراق

سال گذشته، اسامه بن لادن در پيامی ضمن تقدير از عمليات ابومصعب الزرقاوی در عراق از وی با عنوان امير شبکه القاعده در بين النهرين نام برد.
ايالات متحده شبکه القاعده، به رهبری اسامه بن لادن، و تشکيلات وابسته به آن را خطرناک ترين گروه تروريستی می داند که هدايت يا کمک به اجرای عمليات تروريستی در نقاط مختلف را برعهده داشته و يا دست کم الهام بخش چنين عملياتی بوده اند.
القاعده خواستار استقرار حکومتی دينی در تمامی کشورهای اسلامی براساس تعبير اسامه بن لادن از چنين حکومتی است.
در مورد زندگی ابومصعب الزرقاوی اطلاعات دقيقی در دست نيست اما گفته می شود نام اصلی او احمد فاضل النزال الخلايه است و در سال 1966 در شهرک زرقا، در شمال غرب امان، پايتخت اردن به دنيا آمد و بعدها کنيه ابومصعب و نام شهر زرقا را برخود نهاد و به ابومصعب الزرقاوی مشهور شد.
ظاهرا دوره نوجوانی و جوانی الزرقاوی با ارتکاب جرايم عادی سپری شد اما در دهه 1980 و زمان اشغال افغانستان توسط نيروهای شوروی، به آن کشور رفت و به زودی به عنوان فرمانده “اعراب افغانستان” رهبری داوطلبانی را برعهده گرفت که از کشورهای عرب برای جهاد عليه شوروی عازم افغانستان می شدند.
پس از خروج شوروی از افغانستان، الزرقاوی به اردن بازگشت و يک گروه بنيادگرا را با هدف استقرار نظام اسلامی در آن کشور برپا کرد.
وی بعدا به اتهام تلاش برای براندازی نظام حکومتی اردن و تشکيل خلافت اسلامی و دست زدن به اقدامات خشونت آميز محاکمه و به هفت سال زندان محکوم شد و پس از آزادی از اردن گريخت.
بعدها دادگاهی در اردن الزرقاوی را به اتهام توطئه برای قتل گروهی از جهانگردان آمريکايی و اسرائيلی به طور غيابی محاکمه و به اعدام محکوم کرد.
ابومصعب الزرقاوی مظنون به برنامه ريزی و سازماندهی عمليات تروريستی متعدد شامل بمب گذاری درکشورهای مختلف است و برخی منابع گفته اند در اواخر دوره حکومت صدام حسين، با گروه بنيادگرای موسوم به انصار الاسلام در شمال عراق ارتباط يافت و بعد از سقوط رژيم سابق عراق، با تشکيل گروه توحيد و جهاد، هدايت عمليات خشونت آميز متعددی را در نقاط مختلف اين کشور برعهده گرفت.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates