شبکه ایبیسی نیوز آمریکا متن کامل پیشنویس پیشنهادهای گروه 1+5 به ایران را منتشر کرد
پیک ایران:خبرگزاری فارس: شبکه خبری ایبیسی نیوز آمریکا گزارش داد: بنابر پیشنویس متن پیشنهادی پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان به ایران، این کشورها تضمینهای احتمالی را برای حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت سیاسی این کشور به تهران دادهاند.
به گزارش فارس، متن کامل پیشنویس این پیشنهادها که در سایت اینترنتی شبکه تلویزیونی ایبیسی نیوز آمده است، در زیر میآید.
عناصر احتمالی پیشنهاد تصحیحشده به ایران
به منظور ارتقای روابط و همکاری با ایران بر اساس احترام دوجانبه و ایجاد اعتماد بینالمللی به ماهیت کاملا صلحآمیز برنامه هستهای ایران و آماده شدن به منظور آغاز دوباره مذاکرات برای دستیابی به توافق جامع برای این هدف به کمک آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قید شده در یک قطعنامه شورای امنیت:
جامعه جهانی اقدام به کارهای زیر میکند:
– بار دیگر بر حق غیرقابل انکار ایران برای استفاده از انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز در راستای ماده چهار پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای و در تطابق با تعهدات بینالمللیش و حمایت سیاسی از توسعه برنامه هستهای غیرنظامی تاکید میکند؛ حمایت فعالانهای را از فعالیتها مطابق با طرح هستهای غیرنظامی ایران شامل ساخت رآکتورهای جدید آب سبک در ایران از طریق پروژههای مشترک در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مطابق با منشور آن انجام میدهد؛ با تعلیق بحث درباره پرونده ایران در شورای امنیت برای ازسرگیری مذاکرات موافقت میکند.
ایران نیز:
– متعهد به پاسخ به مسائل باقیمانده و همه نگرانیهای دیگر بینالمللی از طریق همکاری کامل با آژانس بینالمللی انرژی اتمی میشود؛
– تعلیق همه فعالیتهای مربوط به غنیسازی و بازفرآوری را از سر گرفته و به ادامه این اقدام در زمان مذاکرات متعهد میشود؛
– اجرای پروتکل الحاقی را از سر میگیرد.
مسائلی که میتوان بر اساس یک توافق درازمدت در مذاکرات همکاریهایی را در آینده انجام داد
هستهای
جامعه جهانی گامهای زیر را برمیدارد:
حق ایران برای دستیابی به انرژی هستهای:
بر حق غیرقابل انکار ایران برای انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز بر اساس ماده چهارم پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای و مطابق با تعهدات بینالمللیش بار دیگر تاکید میکند و حمایت سیاسی خود را از توسعه برنامه هستهای غیرنظامی و مذاکره و اجرای توافق همکاری هستهای [شرکت] یوراتم/ایران اعلام میکند.
رآکتورهای آب سبک:
– مطابق با طرح تولید انرژی هستهای غیرنظامی ایران، حمایت فعالانهای از ساخت رآکتورهای آب سبک جدید در ایران از طریق پروژههای مشترک در چارچوب آژانس بینالمللی انرژی اتمی و مطابق با منشور آن و با استفاده از پیشرفتهترین فناوری با صدور مجوز انتقال کالاهای ضروری انجام میدهد.
اقتصادی
تجارت و سرمایهگذاری بینالمللی
حمایت از پیوستن کامل به سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان تجارت جهانی و ایجاد چارچوبی برای سرمایهگذاری مستقیم افزایش یافته در ایران و تجارت با ایران (از جمله توافق همکاری تجاری و اقتصادی با اتحادیه اروپا)
هواپیمای غیرنظامی
همکاری در زمینه هواپیمایی غیرنظامی (شامل احتمال خرید هواپیمای غیرنظامی) و برداشتن محدودیتها از تولیدکنندگان هواپیمای غیرنظامی از صدور چنین هواپیماهایی به ایران و ایجاد چشمانداز خرید نسل جدید هواپیماهای غیرنظامی مدرن توسط ایران.
مشارکت در انرژی
ایجاد مشارکت راهبردی درازمدت انرژی بین ایران و اتحادیه اروپا و دیگران. گسترش و مدرنیزه کردن بخش گاز و نفت ایران، همکاری فنی و علمی همچنین در فناوریهای پیشرفته، توسعه زیرساختهای انرژی ایران شامل احداث خط لوله و درباره کفایت انرژی و انرژیهای قابل بازیافت.
همکاری در زمینه فناوری پیشرفته
همکاری در زمینههای فناوری پیشرفته و دیگر زمینهها که باید مورد موافقت قرار بگیرد.
تحقیق و توسعه در انرژی هستهای
– ارائه پیشنهادی اساسی درباره همکاری تحقیق و توسعه شامل فراهم کردن احتمالی رآکتورهای تحقیقاتی آب سبک خصوصا در زمینه تولید رادیوایزوتوپ، کاربردهای هستهای و تحقیقات اولیه در تولید دارو و کشاورزی.
تضمین درباره سوخت
ارائه تضمینهای چندلایهای سوخت الزامآور به ایران بر اساس:
* حضور به عنوان یک شریک در مرکز چرخه سوخت هستهای بینالمللی در روسیه که همه UF6ی را که در مرکز اصفهان تولید شده، غنی میکند؛
* ایجاد تاسیسات/ بانک سوخت/ انبار محافظتشده برای نگهداری ذخیره حدود پنج سال سوخت هستهای مخصوص ایران با مشارکت و تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی؛
* اجرای نظر فرانسه/آمریکا برای تضمین چندلایهای مکانیسم تامین (سوخت هستهای).
بازنگری در مهلت قانونی
توافق درازمدت با توجه به تلاشهای مشترک برای ایجاد اعتماد بینالمللی از جمله استفاده از عبارتی برای بازنگری در توافق در همه جنبههای آن به شرح زیر است:
– تایید آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه همه مسائل باقیمانده و دیگر نگرانیهای بینالمللی حل شده و این موضعی است که نتیجهگیری میکند هیچ فعالیت هستهای اعلامنشده یا مواد اعلامنشده در ایران یا انحراف از مواد هستهای در این کشور وجود نداشته است؛
– اینکه اعلام هرگونه فعالیت جدید در زمینه هستهای از سوی ایران با منطق اقتصادی معتبر و در حمایت از برنامه فعلی غیرنظامی این کشور باشد؛
– و تصمیمگیری از سوی شورای حکام آژانس و شورای امنیت سازمان ملل که همه تعهدات ایران اجرا شده و اینکه اعتماد بینالمللی به ماهیت کاملا صلحآمیز برنامه هستهای غیرنظامی ایران بار دیگر احیا شده است.
سیاسی
همکاری امنیتی منطقهای
حمایت از اجتماع منطقهای بین دولتی شامل کشورهای منطقه و دیگر کشورهای ذینفع به منظور ارتقای همکاری و گفتوگو در زمینه مسائل امنیتی در خلیج فارس و غیره با هدف ایجاد ترتیبات امنیتی و روابط همکاری در مسائل امنیتی مهم منطقهای شامل تضمینهایی برای حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت سیاسی.
منطقه عاری از تسلیحات کشتار جمعی در خاورمیانه
حمایت از هدف ایجاد خاورمیانهای عاری از تسلیحات کشتار جمعی و راههای انتقال آنها در خاورمیانه.
اقدامات احتمالی در صورتی که ایران همکاری نکند:
در صورتی که ایران با جامعه جهانی همکاری نکند، ما اقدامات مناسب را انجام میدهیم که از میان فهرست زیر به منظور موثر بودن تصمیمات جامعه جهانی انتخاب میشود. هنگامی که مناسب باشد، این اقدامات بر اساس ماده 41 فصل هفتم منشور سازمان ملل انجام میشود:
اقداماتی که علیه برنامه موشکی و هستهای ایران انجام میشود
الف) تحریم صدور کالا و فناوریهای مربوط به این برنامهها.
ب) مسدود کردن داراییها و ممنوعیت تبادل اقتصادی سازمانها و/یا اشخاص شرکتکننده در این برنامهها.
ج) ممنوعیت مسافرت/ویزا برای اشخاص مربوط به این برنامهها.
د) تعلیق همکاری فنی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی.
ه) ممنوعیت سرمایهگذاری علیه نهادهای مربوط به این صنایع.
و) ممنوعیت تحصیل ایرانیها در رشتههای مربوط به توسعه فناوری موشکی و هستهای.
اقدامات سیاسی و اقتصادی
ز) کاهش/ مسدود کردن ارتباطات دوجانبه.
ح) ممنوعیت ویزا/سفر مقامات بلندپایه و اشخاص خاص.
ط) تحریم تسلیحاتی علیه ایران.
ی) تحریم صدور فناوریهای خاص (مثلا محصولات گاز و نفت پالایششده) به ایران.
ک) خاتمه حمایت از ایران برای عضویت در سازمان تجارت جهانی.
ل) ممنوعیت همکاری/سرمایهگذاری در بخشهای خاصی در ایران.
م) مسدود کردن کلی داراییهای نهادهای اقتصادی ایران.
ن) کاهش حمایت دولتی از تضمین اعتبار صادرات و تجارت در ایران.
لازم به ذکر است پنج کشور عضو دائم شورای امنیت شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین به همراه آلمان روز پنجشنبه نشستی را در وین برگزار کرده و درباره ارائه پیشنهادهای خود به ایران به توافق رسیدند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.