به نمایندگی از قربانیان قتل های زنجیره ای، اعدامیان تابستان 67 و تمام دگراندیشان ایرانی جایزه «قلم طلایی» را دریافت می کنم: گنجی
رادیوفردا: اکبر گنجی امروز دوشنبه در مراسمی که در کاخ کرملین مسکو برگزار شد، جایزه معتبر جهانی «قلم طلایی» را از انجمن طلایی روزنامه نگاران دریافت کرد. گنجی در سخنرانی خود از جمله گفت: جایزه قلم طلایی را به نمایندگی از کسانی چون قربانیان قتل های زنجیره ای، اعدامیان تابستان 67، روزنامه نگارانی که ترور و فلج شدند یا از حقوق اجتماعی محروم شدند و فعالانی که به خاطر عقیده خود به خارج از کشور تبعید شدند دریافت می کنم. اکبر گنجی در مصاحبه با رادیو فردا درباره خطرات احتمالی هنگام بازگشت به ایران می گوید: اکنون همبستگی حمایت معنوی جهانی برای دگراندیشان ایرانی وجود دارد، اما در عین حال هر کسی که در کشورهای شبیه ما برای آزادی مبارزه می کند، باید بداند که همیشه این خطرات وجود دارد. گنجی در متن بیانیه مفصل خود درباره شعار «انرژی هسته ای حق مسلم ما است»، به حکومت ایران اعلام می کند زندگی صلح آمیز، آزادی بیان، سربلندی مردم و حفظ ایران از نابودی و توسعه و رفاه و عدالت و حقوق بشر نیز حق مسلم مردم ایران است.
اکبر گنجی روزنامه نگار ایرانی که به خاطر ابراز عقاید خود حدود شش سال در زندان به سر برد، امروز دوشنبه در مراسمی که در کاخ کرملین در مسکو برگزار شد، جایزه معتبر جهانی قلم طلایی را از انجمن طلایی روزنامه نگاران دریافت کرد. اکبر گنجی در اردیبهشت سال 1379 پس از بازگشت از کنفرانس برلین همراه با برخی دیگر از همراهانش به زندان افتاد. افشاگری های او درباره قتل های زنجیره ای، انتقادهای او به رهبری و مقامات بالای جمهوری اسلامی چون اکبر هاشمی رفسنجانی و علی فلاحیان وزیر اطلاعات دوران ریاست جمهوری او، حدود شش سال زندان برایش به بار آورد. دوران زندان او نیز که مدتی در انفرادی گذشت، با مقاومت هایی چون اعتصاب غذا و یا خودداری از پوشیدن لباس زندانیان عادی همراه بود. در این میان همسر او معصومه گنجی نیز نقش مهمی در اطلاع رسانی از وضعیت اکبر گنجی به رسانه های خارج از کشور برعهده گرفت. اکبر گنجی فروردین ماه امسال با پایان محکومیتش از زندان آزاد شد.
نازی عظیما (رادیو فردا): ساعت دوازده ظهر امروز (دوشنبه) بیش از یک هزار و 700 تن از روزنامه نگاران از سراسر جهان در کنار سفرای بسیاری از کشورها برای اهدای جایزه قلم طلایی انجمن جهانی روزنامه نگاران به اکبر گنجی گردآمدند. این مراسم در کاخ کرملین در مسکو برگزار شد. در آغاز قطعات موسیقی کلاسیک توسط ارکسترسمفونیک روسیه اجرا شد و پس از آن رئیس هیات مدیره انجم جهانی روزنامه نگاران درباره پنج برنده این جایزه در پنج سال گذشته و این که اکنون آنان چه سرنوشتی دارند، سخن گفت. سپس بیانیه انجمن جهانی روزنامه نگاران درباره اکبر گنجی قرائت شد که شامل انتقادهای تند نسبت به سیاست های حکومت ایران در زمینه آزادی بیان و مطبوعات بود. پس از آن جایزه قلم طلایی به اکبر گنجی اهدا شد و سپس اکبر گنجی رشته کلام را به دست گرفت:
صدای اکبر گنجی: «خانم ها، آقایان در اینجا در ابتدای سخن در حضور نمایندگان رسانه های جهانی، مراتب تشکر و قدردانی خود را از انجمن جهانی روزنامه ها به دلیل اعطای قلم طلایی اعلام می دارم، گرچه این جایزه را حق خود نمی دانم، اما آن را حق آزادی خواهان و دگراندیشان ایرانی می دانم. اگر قرار است این جایزه به آزادی خواهان ایرانی تعلق گیرد، درواقع حق کسانی است که در راه دفاع از آزادی و حقوق بشر، در قتل های زنجیره ای از طریق سلاخی به قتل رسیدند. این جایزه حق زندانیای است که در تابستان 1367 در زندان های سراسر کشور اعدام شدند. این جایزه حق افرادی است که در راه اطلاع رسانی، روزنامه نگاری و دفاع از آزاد اندیشی ترور و فلج شدند. این جایزه حق کلیه دگراندیشانی است که طی سال های گذشته زندانی و از حقوق اجتماعی محروم شدند. این جایزه باید به افرادی تعلق گیرد که به خاطر دگراندیشی و دگرباشی مجبور به مهاجرت از کشور شدند و در غربت غرب با خاطره ایران عمر را سپری می کنند و نمی توانند به کشور بازگردند. این جایزه به روشنفکرانی تعلق می گیرد که طی دو دهه گذشته ایرانیان را با اندیشه آزادیخواهی آشنا کردند. من در اینجا به نمایندگی از سوی همه آنها این جایزه را دریافت می کنم و با این عمل خاطره مبارزات شکوهمند همه آنها را پاس می دارم. آنچه پس از این گفته خواهد شد، حاوی نظرات یک دگراندیش ایرانی درخصوص مسائل کنونی جهان است و باید آن را مصداق بسزای بلند فکر کردن و طرح مساله برای تبادل نظر و مذاکره انتقادی استدلالی تلقی کرد. متن حاضر فشرده متن مفصل اصلی است که به صورت مکتوب تقدیم حضار محترم خواهد شد.»
ن .ع: سخنرانی آقای گنجی با اجرای قطعات موسیقی و سخنان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ادامه یافت و پس از آن یکی از مسئولان هیات مدیره در حضور آقای پوتین وضعیت آزادی بیان و مطبوعات را در سال 2005 گزارش داد که انتقادهای گزنده ای به دولت روسیه وارد آورد.
ن . ع: سخنان اکبر گنجی غالبا با انتقادهایی نسبت به سیاست های جمهوری اسلامی همراه است. از او می پرسم آیا گمان نمی کند در بازگشت به ایران با خطراتی روبرو شود؟
اکبر گنجی: اینها به شرایط بستگی دارد. منطق موقعیت. از هم اکنون نمی شود یک قضاوت کلی کرد که چه روی خواهد داد. این نوع همبستگی جهانی که اکنون وجود دارد، در گذشته به این ترتیب ما نداشتیم. امروز هزار و 700 تن از مهمترین نشریات، روزنامه های معتبر دنیا اینجا حضور داشتند و حتی سفرای کشورهای اسلامی بسیار در پایان مراسم آمدند با من گرم و صمیمانه دست دادند، صحبت کردند، ابراز همدردی کردند و حتی برخی از آنها با طنز از من می پرسدند سفیر جمهوری اسلامی چرا در مراسم حضور ندارد. به هر حال این همبستگی جهانی حمایت معنوی جهانی برای دگراندیشان ایرانی وجود دارد. اما در عین حال هر کسی که در کشورهای شبیه ما مبارزه می کند برای آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، باید بداند که همیشه این خطرات برایش وجود دارد و این هزینه را در راه آزادی و دموکراسی باید بدهد. به هر حال من که شش سال و سه ماه زندان بودم، دیگر به زندگی در زندان عادت کردم.
ن . ع: علاوه بر متن کوتاه سخنان گنجی، او متن مفصل 30 صفحه ای نظرات خود را نیز به حاضران ارائه داد که در آن از جمله به مساله اتمی ایران نیز پرداخته است. گنجی در این متن همچنین درباره شعار انرژی هسته ای حق مسلم ما است، به حکومت ایران اعلام می کند که تنها انرژی هسته ای نیست که حق مسلم مردم ایران است، بلکه زندگی صلح آمیز، آزادی بیان و اندیشه، سربلندی مردم و حفظ ایران از نابودی از طریق ممانعت از بروز جنگی ناخواسته و توسعه و رفاه و عدالت و حقوق بشر نیز حق مسلم مردم ایران است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.