پیامد تحولات هسته ای و موضعگیری احتمالی جمهوری اسلامی علیه پیشنهاد های شش قدرت بزرگ بر بهای نفت
رادیوفردا: بهای نفت، که در پایان معاملات روز جمعه در نیویورک بالای هر بشکه 72 دلار نوسان میکرد، این هفته و یا شاید در هفته های آینده نیز بیش از همیشه در پیوند با تحولات پرونده هسته ای جمهوری اسلامی در پیوند خواهد بود. واکنش های رسمی جمهوری اسلامی به ابتکار شش قدرت تاکنون منفی بوده. در نشست روز پنجشنبه «اوپک» در کاراکاس، وزیران این سازمان، همانطور که پیش بینی میشد، بر سر حفظ سقف کنونی 28 میلیون بشکه تولید نفت خام در روز از سوی یازده کشور عضو به توافق رسیدند. در شرایط کنونی، آینده صادرات نفتی ایران تنها متغیر بزرگی است که می تواند بر بازار جهانی انرژی تاثیر بگذارد. دیگر نکته مهم، واکنش این بازار به سخنان دیروزرهبر جمهوری اسلامی درباره احتمال بستن جریان نفت است.
فریدون خاوند (رادیو فردا، پاریس): سرنوشت بهای نفت، که در پایان معاملات روز جمعه در نیویورک بالای هر بشکه 72 دلار نوسان میکرد، این هفته و یا شاید در هفته های آینده نیز بیش از همیشه در پیوند با تحولات پرونده هسته ای جمهوری اسلامی رقم خواهد خورد.
پیشنهاد هایی که چهار روز پیش در وین، به منظور ایجاد انعطاف در سیاست هسته ای ایران، مورد توافق شش قدرت بزرگ جهان – معروف به پنج به علاوه یک- ، قرار گرفت، به زودی از سوی هاویه سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا رسما به تهران عرضه خواهد شد. واکنش های رسمی جمهوری اسلامی به ابتکار شش قدرت تاکنون منفی بوده. نوسانات بازار طلای در هفته جاری نشان خواهد داد که بازیگران صحنه نفت، با شاخک های بسیار حساس خود، آینده روابط ایران را با جامعه بین المللی چگونه می بینند. آیا اینان در خوشبینی برخی محافل بین المللی، که به تغییر موضع تهران امید بسته اند، سهیم اند؟
در شرایط کنونی، دیگر متغیر های عرصه نفت مساله آفرین به نظر نمی رسند. در نشست روز پنجشنبه «اوپک» در کاراکاس، وزیران این سازمان، همانطور که پیش بینی میشد، بر سر حفظ سقف کنونی 28 میلیون بشکه تولید نفت خام در روز از سوی یازده کشور عضو به توافق رسیدند که البته تولید واقعی این کشور ها حدود سی میلیون بشکه در روز است. از سوی دیگر آماری هم که اواخر هفته گذشته در مورد حجم موجودی نفتی آمریکا از سوی وزارت انرژی این کشور انتشار یافت، نگران کننده نیست. بنابراین، در شرایط کنونی، آینده صادرات نفتی ایران تنها متغیر بزرگی است که می تواند بر بازار جهانی انرژی تاثیر بگذارد.
دیگر نکته مهم، واکنش احتمالی این بازار به سخنان دیروز آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی است که گفت «اگر آمریکایی ها درباره ایران دست از پا خطا کنند، قطعا حرکت انرژی در منطقه به خطر خواهد افتاد».
پیام برای این مطلب مسدود شده.