ایران تنها کشوری که حکومت گران حتی در نوع لباس مردم هم دخالت میکنند
بازتاب:
تصویب کلیات طرح ساماندهی مد و لباس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی كلیات طرح ساماندهی مد و لباس را با 137 رای موافق به تصویب رساندند.
به گزارش خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یكشنبه مجلس كلیات طرح ساماندهی مد و لباس را با 137 رای موافق، 45 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر به تصویب رساندند.
در صورت تصویب نهایی این طرح به منظور حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی – اسلامی و ترویج الگوهای پوشش ملی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مكلف به تشكیل كمیتهای متشكل از یك نفر نماینده تامالاختیار از هر كدام از وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازرگانی و صنایع و معادن و سازمانهای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیریت و برنامهریزی كشور و یك نفر نماینده از كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما مكلف خواهند شد در جهت ترویج نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی و بومی مناطق مختلف ایران نمادها و الگوهای مورد تایید كمیته یاد شده را تشویق و ترغیب و تبلیغ نمایند و از تبلیغ الگوهای مغایر با فرهنگ ایرانی – اسلامی پرهیز و بر آن اهتمام جدی ورزند.
در صورت تصویب نهایی این طرح وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همكاری وزارت بازرگانی مكلف است جهت تبادل فرهنگی ملل مسلمان، حوزه، نمایشگاه و جشنوارههای ملی و نمایشگاه بینالمللی برگزار نماید.
براساس ماده 4 این طرح، طرحها و الگوهای تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نمادهای ایرانی و اسلامی مشمول حمایت قانون حقوق مولفان و محققان و قانون ثبت اختراعات و مالكیت صنعتی خواهد بود.
براساس ماده 5 این طرح وزارت بازرگانی مكلف است برای دسترسی عمومی و حمایت از تولید و فروش پارچهها و پوشاك منطبق با الگوهای ایرانی ـ اسلامی، نمایشگاههای عرضه فصلی لباس و پوشاك برگزار نماید.
براساس ماده 6 وزارت بازرگانی مكلف است برای حمایت از تولیدات داخلی با رعایت قانوین مقررات صادرات و واردات مصوب سال 1372 و اصلاحات بعدی آن، عوارض گمركی بر واردات تجاری پوشاك و پارچههای خارجی وضع نماید،به نحوی كه امكان رقابت برای تولید كنندگان داخلی فراهم گردد.
در ماده 7 این طرح نیز وزارتخانههای تعاون و كار و امور اجتماعی مكلفند در تاسیس تعاونی، اخذ مجوز فعالیت و استفاده از تسهیلات دولتی، طراحان و تولید كنندگان پارچه و لباس مبتنی بر الگوهای ایرانی – اسلامی را در اولویت قرار دهند.
بر این اساس تعیین شرایط استفاده از تسهیلات و مزایای دولتی و مشمولان آن به عهده كمیته یاد شده در این قانون خواهد بود و بانكها ملزم هستند كه در اعطای تسهیلات بانكی و طرحهای خود اشتغالی، متقاضیان فوق را در اولویت قرار دهند.
براساس ماده 8 وزارت بازرگانی حمایتهای لازم را از تشكیل صنف مربوط به طراحان لباس به عمل خواهد آورد.
بر اساس ماده 9 وزارت صنایع نسبت به معرفی و ارائه طرحهای ایرانی برای حمایت از كارخانجات نساجی و تولیدات ملی اقدام خواهد نمود.
در صورت تصویب نهایی این طرح همه دستگاههای دولتی مكلف خواهند شد جهت تشویق تقاضای پارچه و لباس منطبق با الگوهای ایرانی ـ اسلامی، تسهیلات خرید پارچه و لباسهای مذكور را در اختیار كاركنان خود قرار دهند.
همچنین دولت مكلف خواهد شد اعتبارات مالی لازم برای این ماده را در بودجه سنواتی از ردیفهای خدماتی – رفاهی دستگاهها منظور نماید.
براساس ماده 12 این طرح نیروی انتظامی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی مكلفند از فروش لباسهای خارجی دست دوم كه به صورت قاچاق وارد كشور میشود، ممانعت به عمل آورند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.