14.05.2006

بیکاری و عدم پرداخت حقوق هزاران کارگر: گزارش به مناسبت سالگرد حمله ماموران شورای اسلامی کار به موسسان سندیکای کارگران شرکت واحد

رادیو فردا:
یک سال پیش در حمله عوامل شوراهای اسلامی کار وابسته به خانه کارگر، در حمله به اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، که درجلسه هیات موسس شرکت کرده بودند، اموال سندیکا را نابود و دفتر آن را تخریب کردند. اعضای هیات موسس از جمله منصور اصانلو، رئیس هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتند. اینک بعد از گذشت یک سال و تحولات گوناگون، منصور اصانلو در زندان به سر می‌برد و نزدیک به 200 تن از کارکنان ماه‌هاست اجازه بازگشت به سرکار نیافته‌اند. در این گزارش رادیو فردا به وضع کارگران شرکت واحد و کارگران بسیار دیگری در سراسر ایران می‌پردازد، که در وضعیت مشابهی به سر می‌برند و ماه‌هاست دستمزد و مزایا دریافت نکرده‌اند.

منصور اصانلو (رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد، مصاحبه با رادیوفردا، از آرشیو): در تاریخ 19 اردیبهشت 1384 حمله از طرف عوامل عوامل شورای اسلامی کار، که کارگرها به آن شورای کارفرمائی می‌گویند، و حراستی‌ها و عوامل مدیریت شرکت واحد وحزب خانه کارگر، حمله‌ای به ساختمان سندیکای کارگران خباز و سندیکای کارگران شرکت واحد شد که من و چند نفر دیگر مورد ضرب و شتم شدید واقع شدیم که طول درمان من بیش از سی الی چهل روز است و از پزشکی قانونی به لحاظ روانی گواهی دارم، زیرا 21 الی 22 مورد ضرب و شتم روی بدن من پزشکی قانونی تائید کرد. زبان من را بریدند. در همان حمله، چانه و قسمتی از گلوی من را بریدند. دو بار زبان من جراحی شد و آثار ضربات هنوز روی ساق پا وانگشتان و خون‌مردگی‌ها هنوز هست و این زخم عمیق که روی چانه من باقی مانده، یادگار و افشا کننده این حمله چماق بدست‌هائی بود که در برابر چشمان نیروهای امنیتی این حمله را صورت دادند و متاسفانه امنیت که می‌گویم منظورم امنیت پلیس تهران است، مشخصا، که از حمله جلوگیری نکرد و پرونده ما در شعبه 80 ناحیه 11 میدان محسنی…
مسعود ملک (رادیوفردا): جزئیات حمله سال گذشته عوامل شوراهای اسلامی کار وابسته به خانه کارگر در 19 اردیبهشت به هیات موسس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران را از زبان منصور اصانلو، رئیس هیات مدیره سندیکا می‌شنیدیم.

آقای اصانلو در اول دیماه 1384 به اتهام نامعلوم دستگیر و زندانی شد و همچنان در زندان به سر می‌برد. سندیکای کارگران شرکت واحد اما با برگزاری مجمع عمومی و انتخاب اعضای هیات مدیره در 23 اردیبهشت 1384، تلاش برای احیای حقوق کارگران این شرکت را آغاز کرد. امروز به رغم همه تلاش‌ها، نزدیک به 200 نفر از اعضای سندیکا و کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ماه‌هاست حقوق و مزایا دریافت نکرده‌اند و از بازگشت آنها به سرکار جلوگیری می‌شود.

این افراد در بهمن ماه 1384 در جریان سرکوب اعتصاب کارکنان شرکت واحد توسط نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی دستگیر و زندانی، و به تدریج آزاد شدند، اما همچنان اجازه بازگشت به سرکارهای خود را پیدا نکرده‌اند.

این تنها کارگران شرکت واحد نیستند که از دریافت دستمزد و مزایا و دیگر حقوق کارگری محروم مانده‌اند و در شرایط سخت معیشتی به سر می‌برند. بگذارید نگاهی بیاندازیم به فهرست عنوان خبرهائی در باره کارگران ایرانی که از دریافت دستمزد و مزایا محروم مانده‌اند. در این جا تنها به سرخط خبرهائی از این دست اشاره می‌کنیم که از آغاز سال 1385 در سایت اینترنتی ایلنا، خبرگزاری کار جمهوری اسلامی منتشر شده است.

از تازه‌ترین خبرها شروع می‌کنیم: کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 5 تهران، بیش از یک ماه است که حقوق نگرفته‌اند. این کارگران عیدی و سایر مزایای شغلی هم دریافت نمی‌کنند.

پانصد کارگر معدن قشلاق استان گلستان، بیش از یکماه است حقوق نگرفته‌اند. عیدی آنها هنوز پرداخت نشده است.

کارگران نوشابه‌سازی ساسان، بیش از دو ماه است حقوق نگرفته‌اند.

نساجی خاورگیلان، بحرانی شد. سیصد کارگر این شرکت چهارماه است حقوق نگرفته‌اند. دویست کارگر قراردادی این شرکت در سال جاری اخراج شدند.

کارگران الیاف شیروان بیش از 21 ماه است حقوق نگرفته‌اند. بازنشستگی‌ها ادامه دارد. از حقوق خبری نیست.

پرسان گیلان تعطیل شد. کارگران این شرکت 25 ماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارگران بیمارستان مهدیه کرمانشاه 16 ماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارگران نورد لوله اهواز بیش از یک ماه است حقوق نگرفته‌اند. قرارداد کارگران دوماهه منعقد می‌شود.

کارگران لامپ الوند قزوین، ده ماه است حقوق نگرفته‌اند. چهارصد و پنجاه کارگر این شرکت به 68 نفر کاهش یافته است.

کارگران قند کامیاب اصفهان ده ماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارگران شرکت قطعات بتونی گسترش منا بیش از یک ماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارگران ریسندگی کاشان 14 ماه است حقوق نگرفته‌اند. به جای اهدای گل، حقوق معوقه کارگران را پرداخت کنید.

کارگران فضای سبز منطقه 11 شهرداری تهران بیش از یکماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارگران فنون کرخه خوزستان 5 ماه است حقوق نگرفته‌اند. ترس از اخراج مانع طرح شکایت در مراجع قانونی شده است.

چهارهزار کارگر قزوینی دو تا 24 ماه است حقوق نگرفته‌اند. رئیس جمهوری مشکلات کارگران را رفع کند.

کارگران خدمات شهرداری منطقه 11 تهران دوماه است حقوق نگرفته‌اند.

کارگران صابون‌سازی به‌کف دوماه است حقوق نگرفته‌اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates