13.05.2006

ملاها تصمیم دارند قبل از سرنگونی آثار تاریخی را نابود کنند

بازتاب:
زمان آب‌گیری سیوند خردادماه مشخص می‌شود

قراراست در خردادماه سال جاری جلسه‌ای بین وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شود که طی آن زمان آبگیری سد سیوند مشخص شود.

مهندس جلال جامعی ـ مجری طرح سد سیوند ـ در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: آبگیری سد منوط به برگزاری این جلسه و اخذ نتایج مورد نظر از آن خواهد بود که البته این امکان وجود دارد که در خردادماه نیز این جلسه برگزار نشود.

وی یادآور شد: عملیات اجرایی سد سیوند همچنان ادامه دارد و در ماه جاری به طور متوسط 20 هزار مترمکعب خاک‌ریزی سد انجام می‌شود که امیدواریم به این ترتیب هرچه زودتر بدنه سد تمام شود.

جامعی با اشاره به پیشرفت 80 درصدی سد گفت: اعتبارات سال گذشته سد به طور 100 درصد از محل فروش اوراق مشارکت تامین شده است ضمن این که می‌توانیم این اعتبار را تا پایان تیرماه امسال نیز مورد استفاده قرار دهیم.

به گزارش ایسنا این در حالیست که با انتشار خبر آبگیری سیوند در اسفند ماه سال گذشته و عکس‌العمل رسانه‌های داخلی و خارجی، رسول زرگر – معاون وزیر نیرو در امرو آب – خاطر نشان کرد: این سد به مرحله‌ای رسیده که می‌توان آن را آبگیری کرد، ولی چون مدیریت آب کشور نیز به حفظ و حراست از آثار فرهنگی تاکید دارد، در هماهنگی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توافق شد که تا زمانی که نتیجه مطلوب و مورد نظر این سازمان و کاوشگران مستقر در محل سد تامین نشده آبگیری را به تاخیر بیاندازند و این در حالی خواهد بود که تاخیر در آبگیری سد سیدوند به انجام همین کاوش‌ها تا کنون 4 میلیارد ریال زیان متوجه کشور کرده است.

شایان ذکر است، سد سیوند در 10 کیلومتری سعادت‌شهر و 100 کیلومتری شیراز بر روی رودخانه سیوند در حال احداث است. مطالعات شناخت این سد در سال 1970 توسط یک شرکت آمریکایی انجام شد. این سد خاکی با هسته رسی 57 متر ارتفاع دارد و حجم مخزن آن نیز 150 میلیون مترمکعب است. طبق اعلام وزارت نیرو، بالاترین تراز آبگیری سد سیوند 1281.5 متر است که این تراز با مقبره کوروش بیش از ‌45 متراختلاف ارتفاع دارد و در واقع سد از مقبره پایین‌تراست، ضمن این که سد از پاسار گاد ‌9 کیلومتر فاصله دارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates