تلاش رئیس جمهوری اسلامی برای برانگیختن جوانان از طریق حمله به اسرائیل و وعظ برای آمریکا: گزارش آسوشیتدپرس از سفر آقای احمدی نژاد به اندونزی
رادیو فردا:
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، با انتقاد از آمریکا و اسرائیل در سخنرانی در میان دانشجویان اندونزیائی، تلاش کرد که خود را رهبری دلیر و سرسخت وانمود کند که از ایستادگی در برابر غرب نمی هراسد و در باره اسرائیل به صراحت حرف دلش را می زند و برای رئیس جمهوری آمریکا موعظه می فرستد. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از جاکارتا می نویسد با این حال آقای احمدی نژاد نرمخوئی نشان داد و حتی پیشنهاد کرد آماده است در باره برنامه اتمی حکومت ایران با هر کس مذاکره کند، هرچند که آمریکا بلافاصله این پیشنهاد را رد کرد. به نوشته این خبرگزاری، سخنان وی هرچند بعضی از دانشجویان مسلمان را به هیجان می آورد اما مسلمانان فرهیخته با مواضع تندروی او همسو نیستند و او را نماینده اسلام در جهان امروز نمی دانند. یک دانشجوی جوان گفت: حاصل مواضع آقای احمدینژاد، صرفا خشمگین ساختن اسرائیل و آمریکا است، همین وبس.
محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری اسلامی مردی که در کانون اختلاف و رویاروئی بر سر بلندپروازیهای اتمی قرار گرفته است، شخصیتی آتش افروز به نظر نمیآید. او همانند بیشتر هموطنانش کوتاه قد است و با محافظهکاری جامههائی به رنگ خاکستر در بر میکند. خبرگزاری آسوشیتدپرس، با این مقدمه، به دیدار محمود آحمدینژاد از اندونزی، پر جمعیتترین کشور جهان پرداخته است.
علیرضا طاهری (رادیو فردا): محمود احمدینژاد در اندونزی و دیگر نقاط جهان اسلام گرم کار است تا به نام رهبری دلیر و سرسخت که از ایستادگی در برابر غرب نمیهراسد و در باره اسرائیل حرف دلش را میزند، آوازهای بلند برای خودش دست و پا کند. از همین روست که او هم برای جرج بوش، رئیس جمهوری آمریکا موعظه میکند، و هم صریحا خواستار محو اسرائیل از صفحه روزگار میشود.
محمود احمدینژاد (سخنرانی در اندونزی): امروز نه تنها هر روز اسرائیل در حال عقبنشینی است، اسرائیل نه تنها نمیتواند هیچ فشاری به کشورهای منطقه وارد کند، بلکه موجب هزینهها و خرج اضافی و بدون برگشت برای غربیها شده است.
ع.ط.: خبرگزاری AP میافزاید محمود احمدینژاد در برابر نزدیک به یکهزار تن از دانشجویان دانشگاه اسلامی دولتی شریف هدایتالله در حومه جنوبی جاکارتا، پایتخت اندونزی، آنچه را که دودوزه بازی کردنهای غرب خواند زیر انتقاد گرفت و با برخاستن صدای کف زدنها و نیز هورا کشیدن دانشجویان، پرسید:
محمود احمدینژاد (سخنرانی در اندونزی): اگر فناوری هستهای چیز بدی است، شما چرا دارید؟ و ما به آنها میگوئیم اگر فنآوری هستهای چیز خوبی است، چرا ما نداشته باشیم؟
با این حال، به نوشته آسوشیتدپرس و دیگر خبرگزاریهای بینالمللی در باره اختلاف موجود بر سر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی لحن محمود احمدینژاد در جاکارتا برخلاف گذشته نرمخویانه بود. تا بدانجائی که گفت بر سر این اختلاف آماده است با هرکسی مذاکره کند. پیشنهادی که آمریکا بیدرنگ دست رد به سینه آن زد.
خبرگزاری AP از قول رضوان هدایت 21 ساله که در سخنرانی محمود احمدینژاد در جاکارتا قرار داشت، مینویسد این مرد مرا تحت تاثیر میگذارد، چون او آوای مخالفت واعتراض مسلمانان به استکبار آمریکا است. این خبرگزاری یادآوری میکند که مسلمانان فرهیخته و دانشآموخته با مواضع چهرههای خبرسازی مانند محمود احمدینژاد همآوا و همساز نیستند. نورویلا ساری، 19 ساله، میگوید هرچند سرخوردگی و به ستوهآمدنهای محمود احمدینژاد را درک میکند، اما مواضع رئیس جمهوری اسلامی بسیار افراطی است، و آنها را نمیتوان نماینده اصلی اسلام در جهان امروز دانست.
این دانشجوی جوان در مصاحبه با AP نتیجه میگیرد که حاصل مواضع محمود احمدینژاد، صرفا خشمگین ساختن اسرائیل و آمریکا است، همین وبس.
پیام برای این مطلب مسدود شده.