در باره فيلترگذاری روی سايت های سياسی و مذاكرات با امريكا
مصاحبه تلويزيون فارسی زبان “I.P.N” با سردبير راه توده
معامله با امريكا خبر تازه ای نيست
وسعت اطلاع مردم از آن تازه است
1- دردی كه با فيلترگذاری روی سايت های سياسی در پی درمانش هستند، آگاهی مردم و بی اعتمادی مطلق به فيلترگذارهاست.
2- صدام هم با رامسفلد مذاكرات و مناسبات محرمانه داشت، اما ديديم كه امريكا وقتی ديگر به او نياز نداشت چه بلائی سرش آورد.
پرويز شهنواز: شب بخير
– شب شما و شب بينندگان شما هم بخير
– ما می خواهيم درباره بستن سايت ها چند كلامی با شما صحبت كنيم. اين اقدام می تواند ادامه پيدا كند؟ تكنولوژی آن را از كجا آوردند؟
– خب، فعلا كه با پول بی حساب نفت رفته اند و يك دستگاه هائی از سوئد ظاهرا خريده اند و كار هم گذاشته اند تا ارتباط مردم با سايت های اينترنتی را قطع كنند. البته وسعت اين فيلترگذاری به آن شكل ها هم كه می گويند نيست و بنظر ما، خود حكومت هم به اين مسئله دامن می زند تا مردم خيال كنند سايت ها بسته شده و بتدريج اين وسيله ارتباطی را فراموش كنند. تا آنجا كه ما اطلاع داريم مردم دارند راههائی برای دور زدن اين فيلترگذاری و اين سانسور جديد پيدا می كنند، مخصوصا جوان ها. ما توصيه می كنيم كه راه حل های فنی را در سايت های و نشريات منتشر نكنند، چون حكومت اين راه حل ها را هم می بندد، مردم و مخصوصا جوان ها خودشان می دانند چگونه از فيلترها عبور كنند. بهرحال فعلا، از اين طريق هم لطمه ای به خبرگيری و آگاهی مردم زده اند.
– می گويند 150 سايت را بسته اند.
– ما نمی دانيم منشاء اين ارقام كجاست، اما آنطور كه سايت و يا روزنت “رويداد” همان روز اول نوشت، درد آقايان در اصل همان سه سايتی است كه رويداد نوشت. يعنی سايت امروز كه ديدگاه ها و اخبار جبهه مشاركت را منتشر می كند، سايت زنان كه اخبار اختصاصی زنان را منتشر می كند و هر دو در داخل كشور تهيه می شوند و سايت پيك نت كه در خارج كشور تهيه می شود و البته سايت راديو فردا. همه دعوا هم بنظرما سر همين سايت ها بوده؛ كه اخبار و افشاگری از داخل كشور داشته اند. آنها مراجعه كننده سياسی از داخل كشور زياد داشته اند و جهت گيری مشخصی هم داشته و دارند. يعنی در آن ها از آگهی تجاری تا بيانيه براندازی و يا نامه های دلتنگی اين و آن تا مغزپسته رفسنجان منتشر نمی شده است.
ما بخش آمار اين سايت ها را، كه يك مركز بين المللی است مرتب كنترل می كنيم. اتفاقا همين آمار هم نشان می دهد حساسيت ها در كجا بوده است. ادعاهای آقايان در ايران هم كه گفته اند سايت های مروج فحشاء و بقول خودشان اضرار را بسته اند، همه حرف مفت است. وقتی خودشان سايت صيغه خانه درست كرده و اجازه قرار گرفتن آن را روی شبكه اينترنت داده اند ديگر اين ادعاها مسخره است. تازه سايت فحشاء و اضرار شب و روز در كنار خيابان ها ايستاده است! نكته ديگر اينكه تازه همين سايت هائی را هم كه فيلتر گذاشته اند، بازهم در ايران گرفته می شود، زيرا فيلترگذاری مطلق امر نا ممكنی است. اينترنت قاره هفتم است كه تازه دارند كشفش می كنند، شما يقين داشته باشيد كه بزودی ضد فيلتر را پيدا خواهند كرد. در ضمن شما اطلاع داريد كه الان بتدريج دارند از ساته ليت و ديش برای وصل شدن به اينترنت استفاده می كنند كه فيلتر گذاری روی آن ممكن نيست. جنگ آقايان با آگاهی و تكنيك مثل جنگ شب با روز و سياهی با خورشيد است و بی نتيجه.
يك شعر بسيار زيبائی شادروان نصرت رحمانی دارد. می گويد: قفل يعنی كليد- قفل يعنی، كليدی هم هست!
اين قفل ها را مردم ايران باز خواهند كرد، زيرا اين مردم تشنه اخبار و آگاهی اند و در چارچوب و حصار تنگی كه ارتجاع می خواهد برايشان تعيين كند جای نمی گيرند. اين اقدامی هم كه كرده اند برای فيلتر گذاری روی چند سايت سياسی، در واقع از موضع ضعف مطلق است. شما به اين قسمت آمار سايت ها مراجعه كنيد. اين سه سايتی كه برايتان در بالا گفتم، مثلا تعداد مراجعه كنندگان روزانه سايت امروز كه دوستان آقای حجاريان منتشر می كنند حدود 6 هزار است، سايت زنان اغلب بين 2 تا 3 هزار و سايت پيك نت كه مطابق جدول آمار بين المللی پربيننده ترين سايت سياسی فارسی است بين 14 تا 16 هزار مراجعه كننده روزانه دارد كه 40 تا 41 درصد آن از ايران است.
خب، حرف ما اينست كه وقتی حكومتی از 14 – 15 هزار بيننده يك سايت سياسی كه عمدتا هم روشنفكران و نخبگان آن را می بينند می ترسد، ديگر نمی توان گفت چنين حكومتی مسلط و مستقر است. توده مردم كه اينترنت ندارند، حداكثرش تيتر روزنامه ها را می خواندند.
– اين مناسبات و مذاكرات جديد كه با امريكا برقرار كرده اند، قوت قلبی برای فشار بيشتر به مردم و محدود كردن بيشتر آزادی ها نبوده؟
– بله. ما يك اطلاعی در اين باره داشتيم، در روزهای پايانی سال گذشته. اين اطلاع را هم در راه توده منتشر كرديم و هم داديم به سايت های مختلف ايرانی و از جمله همين سايت پيك نت كه حالا حكومت روی آن فيلتر گذاشته. اين سايت خبر ما را با عنوان بزرگ منتشر كرد. اگر اشتباه نكنم در تاريخ 11 فروردين گذشته اين خبر در سايت پيك نت منتشر شد. كسانی كه علاقمند باشند می توانند بروند و در آنجا آن را بخوانند.
در آنجا دقيقا نوشته شده كه در آستانه سال نو، آقای جوادظريف از امريكا راهی تهران شده و پس از همآهنگی با تهران به ژنو برگشته و با زلمای خليل زاد كه ايشان هم از امريكا خودش را به ژنو رسانده مذاكرات رسمی را آغاز كرده است. در نتيجه، خبر مذاكرات، خبر جديدی نيست اما هوشيار شدن سياسيون مهاجر در اين باره خبر جديدی است!
– منظور شما همين ديپلمات افغانی تبار است؟
– بله. زلمای خليل زاد كه مشاور كاخ سفيد در امور افغانستان و عراق و ايران است. دوستان افغانی ما می گويند كه ايشان چنان معامله گر بزرگی است در كار سياست كه وطنش را هم معامله كرد.
بهر حال می خواهم بگويم كه خبر مذاكرات ايران و امريكا، خبر جديدی نيست اما حالا كم كم جزئيات آن دارد اعلام می شود. تاخير آقای حكيم در بازگشت به عراق، تماس های حكيم درتهران و از طريق سفارت انگليس. خبر خلع سلاح مجاهدين و متوقف شدن اين خلع سلاح و باز دوباره خبر خلع سلاح و يا بازگشت غير مسلحانه اعضای سپاه بدر به عراق و يا همين سفر آقای خاتمی به لبنان و مذاكره با رهبر حزب الله لبنان. بهرحال اينها جزئيات و نتايج آن مذاكراتی است كه از ابتدای سال جديد و حتی در آستانه سال جديد ميان خليل زاد و جواد ظريف شروع شده و همچنان ادامه هم دارد. اين نشانه هائی كه خدمت شما گفتم، موجب جلب توجه مردم نسبت به مذاكرات شده و مردم می خواهند بدانند آن پشت در ارتباط با امريكا چه می گذرد. بنظر ما يكی از دلائل فيلتر گذاری روی سايت های سياسی هم همين مسئله بوده، يعنی جلوگيری از انتشار اخبار مربوط به مناسبات ومذاكرات با امريكا. ما اين را از روی پرهيزی كه مقامات جمهوری اسلامی و حتی نمايندگان مجلس از ورود به بحث اين مذاكرات نشان می دهند می فهميم. مثلا همين امروز از آقای محمد رضا خاتمی در باره اين مذاكرات سئوال شده و ايشان گفته ترجيح می دهد در اين باره حرف نزند. اين نشان می دهد كه خط قرمزی در اين باره تعيين شده و حكومت نسبت به افشای اين مذاكرات بسيار حساس است و حتما آن را اصرار مملكت و بخشی از منافع مملكت اعلام كرده كه اينطور همه در باره آن سكوت می كنند. به اين ترتيب بستن سايت ها نيز در همين شرايط البته بحث انگيز است و بی ارتباط با مذاكرات واخبار آن نيست، زيرا سايت هائی مثل پيك نت كه مسئولين آن در داخل كشور نيستند كه زير ضربه قرار بگيرند می توانستند اين اخبار را منتشر كنند و سد سانسور و باصطلاح خط قرمز ها را پشت سر بگذارند.
– مناسبات با امريكا برای جناح راست يك برگ عبور از خط قرمز حقوق بشر نشده؟
– بنظر ما جناح راست بسيار می كوشد برای يورش گسترده و يكباره به اصلاحات و اصلاح طلبان حمايت امريكا را جلب كند و همانطور كه شريعتمداری چند روز پيش در كيهان نوشت، آنها يعنی جناح راست تصور می كنند امريكا بدليل گرفتاری كه برای سروسامان دادن اوضاع عراق دارد، در مخمصه است و نيازمند امتيازهای اين جناح و اينها هم می توانند با دادن اين امتيازها حمايت كامل امريكا را برای يك كودتای كامل در ايران جلب كنند. بنابراين جلب حمايت امريكا با دادن بزرگترين امتيازها اساس برنامه جناح راست است. جناحی كه حمايت داخلی و مردمی را بكلی از دست داده و می كوشد حمايت خارجی را پشتوانه حكومتی خويش كند. بنظر ما جناح مقابل آنها هم اين مسئله را می دانستند و همچنان هم می دانند و به همين دليل هم در اين سالها می كوشيدند با علنی كردن و رسمی كردن مذاكرات و مناسبات با امريكا منانع اين زدوبند شوند و به ماجرا يك جنبه قانونی و علنی بدهند و مذاكرات با امريكا را از تبديل شدن به حربه ای سياسی برای جريان ضد اصلاحات جلوگيری كنند. بحث اين نبوده كه جناح راست زير ميزی مذاكره نكند و اصلاح طلبان چنين كاری بكنند. خير، بحث اين بوده كه مذاكرات رسمی و علنی باشد و مجلس و مردم در جريان آن باشند. شتر سواری دولا دولا نشود. هی آقای خليل زاد از نيويورك و واشنگتن بيايد ژنو و يواشكی با جواد ظريف كه از بيت رهبری رهنمود گرفته و به ژنو آمده ملاقات كند و به پاول وزير خارجه امريكا گزارش شود. خب، اين موش و گربه بازی بايد خاتمه پيدا كند. اين سيستم، سيستم غلطی است. نام اين كار مذاكرات سياسی نيست، بلكه معامله سياسی است و قطعا هم در اين معامله سرمردم ايران كلاه خواهد رفت. شما ببينيد، در همين آستانه حمله نظامی به عراق اسنادی كه از سوی همين وزارت خارجه امريكا منتشر شد چطور فاش ساخت كه همين آقای رامسفلد وزير دفاع كنونی امريكا در سال 82 و 83 با صدام حسين در بغداد مذاكرات محرمانه داشته و پسرخاله و پسردائی هم شده بودند. در آن دوران اين مذاكرات و معامله های سياسی از مردم عراق پنهان نگهداشته شد و ديديم كه امريكا هم تا وقتی به معامله سياسی ادامه می دهد كه برايش سود داشته باشد. تعهدی هم كه بصورت رسمی وجود نداشت. در نتيجه آن لحظه كه ديگر به صدام نياز نداشتند ديديد چه بلائی سرش آوردند و با عراق چه كردند. نتيجه معامله سياسی همين است و به همين دليل هم بايد مانع معامله سياسی با امريكا شد. يعنی جناح راست اگر تصور كند با اين مناسبات و معامله ها و زدن قيد حمايت مردم می تواند بر سر كار بماند، مشق روی آب نوشته و قادر به كوچكترين درس آموزی، حتی از سرنوشت عراق و صدام حسين هم نيست. اينها درعمل همان راهی را می روند كه صدام رفت. يعنی در معامله سياسی تا آنجا كه امريكا بخواهد از آنها و از ضعف موقعيت آنها در ايران استفاده می كند و آنجا كه ديگر به آن نياز ندارد همان كاری را با آنها خواهد كرد كه با صدام كرد. حالا با قدرت نظامی و يا به اشكال ديگری. كه ما فكر می كنيم نظامی نيست، انتخابات هم كه به ايران تحميل كنند همان نتيجه ای را می دهد كه كار نظامی می دهد.
– خلع سلاح مجاهدين هم يكی موارد مذاكره و تفاهم بوده؟
– ظاهرا در مذاكراتی كه شده بر سر خلع سلاح مجاهدين و اعضای سپاه بدر يكجا تفاهم شده است و به همين دليل هم اعضای سپاه بدر كه همراه حكيم به عراق بازگشته اند خلع سلاح شده بودند و قطعا از آقای حكيم و از طرف امريكائی مذاكره با امريكا تعهد گرفته شده كه اين افراد مسلح نشوند. حتی اگر در عراق فعاليت سياسی می كنند، حق داشتن اسلحه نداشته باشند. همين عمل با مجاهدين خلق انجام شده است. بنظر ما اين خبرهای متناقضی كه درباره خلع سلاح مجاهدين از عراق می رسيد، خودش نشاندهنده نوسان هائی است كه در مذاكرات ژنو بين ايران و امريكا وجود داشته و اخبار خلع سلاح مجاهدين بازتاب آن مذاكرات بود.
– سرانجام مجاهدين به كجا خواهد كشيد؟
– اما اينكه مجاهدين خلق چه سرنوشتی در آينده خواهد داشت؟ در كنار چه جرياناتی قرار خواهد گرفت؟ اين اخبار مربوط به اتحاد و همكاری آنها با سلطنت خواهان و يا زمزمه آن چقدر درست است و يا نيست؟ اينها مسائلی است كه در آينده مشخص تر خواهد شد. ما فكر می كنيم مسائل ايران بسرعت در حال تغيير است. كسانی مواضع گذشته را تغيير می دهند، كسانی در كنار كسان ديگری قرار خواهند گرفت، مواضع تغيير می كند، كسانی موقعيتشان در خطر است كوتاه می آيند، كسانی از موضع قدرت و از موضع برتر وارد ميدان خواهند شد. كمی بايد صبر كرد، اما آنچه كه مسلم است اينست كه آرايش نيروهای سياسی چه در مهاجرت و چه در داخل كشور بسرعت در حال تغيير است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.