راه اندازی سيستم مرکزی فيلترينگ در ايران؛ نظرات شما
بی بی سی:
در ايران گزارش داده شده که پايگاه مرکزی فيلترينگ با قابليت شناسايی کاربران اينترنت و ذخيره تمام مراجعات اينترنتی آنها، طی روزهای آينده بطور آزمايشی راه اندازی خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، هدف از ايجاد اين مرکز، يکسان سازی فيلترينگ سايتهای غير مجاز در سراسر کشور است که با بومی سازی نرم افزار آن، نيم ميليون دلار در سال نيز از هزينه فيلترينگ کاسته خواهد شد.
گفته می شود که آزمايش بانک اطلاعاتی فيلترينگ تا دو هفته ديگر در شهرهای تهران، شيراز، مشهد، تبريز و اهواز آغاز می شود و حد اکثر تا دو ماه آينده، فيلترينگ سايتهای غير مجاز در سراسر کشور تنها توسط اين مرکز انجام خواهد گرفت.
نرم افزار اين پايگاه توانايی پشتيبانی زبانهای فارسی، انگليسی، آلمانی، فرانسوی، روسی، اسپانيايی، ايتاليايی و ترکی را دارد و گفته می شود که ربات جستجوگر آن نيز می تواند بين دو تا پنج روز تمام فيلتر شکنها را شناسايی و مسدود کند.
يکی از قابليتهای مهم اين پايگاه، شناسايی کاربران اينترنت و ذخيره تمام مراجعات آنها به سايتهای مجاز و غير مجاز است که اطلاعات آن از سوی مديريت شبکه و اپراتورهای آن قابل استخراج است.
رضا رشيدی، مدير عامل شرکت فناوری اطلاعات، وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتگو با ايسنا تاکيد کرده است که هدف اصلی از راه اندازی اين پايگاه بومی سازی فناوری فيلترينگ است.
گفته می شود که نرم افزارهای فيلترينگ در موارد زيادی دچار خطا می شوند و بدليل ناتوانی در تشخيص کلمات کليدی مشابه، سايتهايی را نيز به طور ناخواسته فيلتر می کنند.
بسياری از منتقدان در ايران می گويند که ناکارآمدی سانسور افزارها موجب ايجاد اخلال در مطالعات علمی دانشگاهيان و محققان شده و آنها را از منابع ارزشمند موجود در اينترنت محروم ساخته است.
نظر شما در مورد اقدامات دولت برای تقويت و متمرکز کردن سيستم فيلترينگ در ايران چيست؟ با وجود سيستمهای مختلف فيلتر شکن، تلاش دولت ايران را در اين زمينه چقدر موثر می دانيد؟ مشکلات جانبی ناشی از اعمال سيستمهای فيلترينگ تا چه حد در استفاده شما از اينترنت اخلال ايجاد کرده است؟ از تجربيات خود برای ما بگوييد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.