دعوت خوشچهره از احمدینژاد برای مناظره
بازتاب:
محمد خوشچهره در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: دولت میخواهد شعارها و منویات خود را پیش ببرد و گفته میشود که مجلس همسویی لازم را با دولت ندارد و این بحث از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور و برخی از طیفهای اجرایی بیان میشود و انگشت اشاره آنها به سمت مجلس است و در مجلس نه سخنگوی درست حسابی برای پاسخگویی به این شبهات طراحی شده و نه ادارهای حتی توسط هیأت رییسه وجود دارد و این برای مجلس و نظام خوب نیست.
به گزارش ایسنا عضو فراکسیون اصولگرایان ادامه داد: قبول داریم که دولت برای کار کردن انرژی زیادی دارد، ولی به رغم اینکه مجلس هفتم با دولت در بسیاری از موارد هم جهت است، اما اختلافات معناداری در شیوهها و روش وجود دارد.
نماینده تهران خاطرنشان کرد: از جمله موارد اینکه خواست دولت از مجلس این است که منابع و درآمدهای نفتی را به سمت دولت سوق دهد و دولت نیز ادعا میکند که با تزریق منابع به دولت میتواند تمامی پروژههای ناتمام 17 سال گذشته را تکمیل کند و از طرف دیگر مشکل اشتغال کشور را حل کند.
خوشچهره با بیان اینکه در هیچ جای دنیا کارآمدی دولت اینگونه تعریف نمیشود که به دولت منابع تزریق شود، عنوان کرد: البته دولتها نیازمند منابع هستند، ولی نه به این سبک و سیاق و با این حجم. بلکه کارآمدی دولتها با اتخاذ سیاستهای مدبرانه و صحیح اقتصادی است و دولتها از طریق سیاستهای منطقی و سالم اقتصادی، اقتصاد را به جلو میبرند، نه از طریق تزریق منابع.
به گفتهی وی تنها موردی که تمام اقتصاددانان روی آن اتفاق نظر دارند این است که تزریق منابع به دولت آثار تخریبی تورمی دارد و حتی با افزایش واردات، تولید و اشتغال به مخاطره میافتد.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: دولت ما مثل بیماری است که پزشک او تشخیص داده که یک کیسه خون به او تزریق شود، ولی چون خود بیمار تشخیص داده خون چیز خوبی است، اصرار به تزریق 2 تا 3 کیسه خون دارد که این تزریق زیادی نه تنها شفابخش نیست، بلکه مرگآور است، لذا پمپاژ پول به دولت آثار تورمی گستردهای خواهد داشت.
وی اظهار داشت: در هیچ کجای دنیا، اشتغال ملی با پروژههای عمرانی ایجاد نمیشود و سیاستهای اقتصادی مثل سیاستهایی پولی و مالی مناسب، انتظارات مثبت از آینده اقتصادی، تخمین قابل استناد برای بازار آینده به تصمیمگیری اقتصادی میانجامد و نه صرفا پروژههای عمرانی.
به گفته خوشچهره این اختلالات در نگاه دولت و تفکر بخش قابل توجهی از نمایندگان در مجلس وجود دارد و برای عمیقتر نشدن این زاویه و اینکه اظهارنظرهای دولت به تخریب و تضعیف مجلس منجر نشود، لازم است که مناظرهای در بالاترین سطح دولت حتی رئیسجمهور یا رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی صورت گیرد تا مشخص شود ما چه میگوییم و دغدغه دولت چیست، و در یک مناظره نگرانیها برطرف شود.
نماینده تهران ادامه داد: به اتمام رساندن پروژههای ناتمام، منطق علمی ندارد، چون بسیاری از پروژهها بر اثر فشارهای سیاسی ایجاد شده و یا بر اساس منطق کارشناسی نبوده که استمرار این پروژهها، اتلاف منابع و تخصیص نادرست امکانات است مثلا 27 پروژه فرودگاهی از جمله فرودگاه زنجان و اراک به اتمام رسیدهاند و ثابت شده که تصمیمگیری در مورد آنها غلط بوده یعنی زنجان و اراک به فرودگاه نیازی ندارند و یا فرودگاه با این سطح و کیفیت نیاز نداشتند، لذا اگر این منابع را برای رونق اقتصادی استان زنجان و اراک به کار میبردند در اشتغال آن مؤثر بود. لذا بودجه متمم عمرانی در چنین فضایی نمیتواند منطق لازم را داشته باشد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.