22.04.2006

جنتی برای چه اهدافی به عراق سفر کرده است؟

ایرنا:
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: سفر آیت الله احمد جنتی به عراق، زیارتی بوده است.

“عباسعلی کدخدایی” روز شنبه در ادامه نشست خبری خود این مطلب را در در پاسخ به این سوال که ” برخی رسانه‌های خارجی گزارش داده‌اند آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در سفری به کشور عراق با هیات اعزامی شورای امنیت ملی آمریکا مذاکره داشته است”، بیان کرد.

کدخدایی گفت: سفر آیت الله جنتی به عراق صرفا برای زیارت عتبات عالیات و اماکن مقدسه بوده است. وی هیچگونه مسوولیت و ماموریتی برای مذاکرات نداشته است.

وی گفت : جایگاه شورای نگهبان در این جهت نیست که بخواهند مذاکراتی انجام دهد، اگر قرار شود این گونه مذاکرات انجام شود طبعا توسط مقامات سیاسی و مسوولان وزارت امور خارجه انجام خواهد شد.

خبرنگاری در این نشست خبری همچنین نظر شورای نگهبان درمورد “اظهارات اخیر کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه در کشوری که شورای نگهبان به جای هزاران نفر تصمیم می‌گیرد ، نظام دمکراسی واقعا مفهومی ندارد”، سوال کرد.

کدخدایی پاسخ داد: وزیر امور خارجه آمریکا در مورد کشور خودشان پاسخ دهد که دیوان عالی آمریکا چند عضو دارد، این دیوان که در انتخابات دوره اول ریاست جمهوری جرج بوش اظهار نظر کرد آیا دمکراسی وجود داشت یا خیر؟ وی با بیان اینکه “مکانیزم‌های قانونی در هر کشوری وجود دارد”، تاکید کرد: در آمریکا نظارت برعهده دیوان عالی ، در فرانسه شورای نگهبان و در ایران نیز این شورا وجود دارد.

کدخدایی تصریح کرد: باید در یک جایگاهی تصمیم‌گیری انجام شود، اگر این ایراد به ایران وجود دارد ، پس به کشور آمریکا نیز وارد است.

خبرنگاری درمورد تخصیص اعتبار ‪ ۵۰‬میلیون دلاری ایران به مردم فلسطین و اعطای نفت ارزان قیمت به کشورهای فقیر منطقه گفت: آیا تخصیص این اعتبارات که باید از صندوق ذخیره ارزی برداشت شود، نیازمند تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان نیست؟
سخنگوی شورای نگهبان گفت: تنها اعلام این مطلب هیچگاه منع قانونی ندارد و شورای نگهبان نیز نمی‌تواند نسبت به اظهارات شفاهی مسوولان دستگاه اجرایی اظهار نظر کند.

کدخدایی ادامه داد: این شورا صرفا اظهارنظر پیرامون مصوبات مجلس یا هیات وزیران که باید طبق اصول ‪ ۸۵‬و ‪ ۱۳۸‬قانون اساسی به شورای نگهبان ارسال شود، اظهار نظر می‌کند.

وی با بیان اینکه ” اگر این مطالب به صورت مصوبه به شورای نگهبان ارسال شود، در نوبت بعدی جلسه این شورا اظهار نظر اعلام می‌شود”، ادامه داد:تا زمانی که به این شورا مصوبه‌ای دریافت نشود، موضعی نخواهیم داشت.

خبرنگاری همچنین در این نشست خبری به مصوبه مجلس درمورد لغو تعلیق فعالیت داوطلبانه غنی‌سازی اورانیوم اشاره کرد و گفت :یکی از نمایندگان مجلس در تذکری اعلام کرد که برغم این مصوبه مجلس و تایید شورای نگهبان ، نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان وجود دارد.

کدخدایی اظهار داشت: این بحثی اجرایی است ، تاکنون گزارشی به شورای نگهبان نرسیده است و این اظهار نظر نمایندگان مجلس است ، باید دستگاه- های ناظر بر این مصوبه و مجلس نیز از مکانیسم‌های نظارتی خود در این خصوص اقدام کند.

وی گفت : این شورا بعد از تصویب یک مصوبه مکانیسم نظارتی خاصی را در اختیار ندارد که بررسی کند آیا مصوبات اجرا می‌شود یا خیر؟
کدخدایی همچنین در پاسخ به این سوال که “گفته می‌شود با اصلاح لایحه بودجه در مجلس بسیاری از وعده‌های دولت محقق نمی‌شود”، گفت: این بحث کارشناسی است ، شورای نگهبان در این بحث‌ها کارشناسی وارد نمی‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: اگر لایحه بودجه ‪ ۸۵‬با قانون اساسی و موازین شرعی مغایرت داشت ، شورای نگهبان نظر خود را اعلام می‌کرد، این بحث اختلاف نظر اقتصادی بین کارشناسان است.این بحث‌ها و اختلاف نظر صرف جایگاهی در شورای نگهبان ندارد.

خبرنگاری همچنین درمورد “سرنوشت لایحه مبارزه با پولشویی و اینکه تابحال از سوی مجلس رایزنی با شورای نگهبان انجام شده است” ، سوال کرد.

کدخدایی پاسخ داد: تاکنون جلسه مشترکی بین شورای نگهبان و مجلس درمورد لایحه مبارزه با پولشویی برگزار نشده است. هنور این لایحه به شورای نگهبان ارسال نشده است.

وی ادامه داد:اخیرا مجلس الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با مفاسد اقتصادی را به تصویب رسانده است که این کنوانسیون بین- المللی است .مقامات جمهوری اسلامی‌ایران نسبت به پیوستن به این کنوانسیون نظر موافق دارند.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: اگر این کنوانسیون به تایید نهایی شورای نگهبان برسد، دیگر ضرورتی برای وجود لایحه مستقلی برای پولشویی و مبارزه با مفاسد وجود ندارد.

کدخدایی تاکید کرد: این کنوانسیون به شورای نگهبان ارسال شده است ، سعی می‌شود بزودی در جلسات آتی این شورا بحث و بررسی شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates