18.04.2006

سريع‌القلم در شوراي روابط خارجي آ‌مريكا چه گفته بود؟

بازتاب:
در پي انعكاس خبر يك روزنامه آمريكايي درباره سخنراني استاد دانشگاه شهيد بهشتي در آمريكا در سيما، محمود سريع‌القلم در گفت‌وگو با «بازتاب» در اين‌باره توضيحاتي داد.

وي كه حدود دو هفته قبل در سفر به آمريكا، در جمع شماري از اعضاي شوراي روابط خارجي اين كشور حاضر شده بود، سخناني را در خصوص واكنش سياستمداران كاخ سفيد به برنامه هسته‌اي ايران بيان كرده بود.

سريع‌القلم با اشاره به خبر پخش‌شده در بخش خبري 20:30، در اين‌باره آن را تحريف‌شده خواند و اظهار داشت: شوراي روابط خارجي آمريكا كه برجسته‌ترين مؤسسه تحقيقاتي غيردولتي اين كشور در نيويورك است و نظرات آن، تأثير قابل توجهي بر سياستمداران آمريكايي دارد، در سميناري يك‌روزه پيرامون موضوع هسته‌اي ايران، از اينجانب دعوت كرد تا نقطه‌نظرات خود را در اين‌باره مطرح كنم.

وي گفت: در اين سمينار كه حدود دويست نفر از نخبگان دانشگاهي، اقتصادي، سياسي و رسانه‌اي آمريكا حضور داشتند، با اشاره به چهار نكته اصلي، از موجوديت جمهوري اسلامي و برنامه هسته‌اي كشورمان دفاع كردم. با اين حال از آنجا كه اين سخنراني اثرات بسيار مثبتي بر مخاطبان و نخبگان آمريكايي گذاشته بود، يك روزنامه جنجالي صهيونيستي به نام «نيويورك‌سان» آن را تحريف و گزارشي از آن جلسه مخابره كرد.

هرچند با ارسال اعتراض اينجانب، نيويورك‌سان تكذيبيه‌اي در اين‌باره منتشر كرد، اما متأسفانه گزارش اين روزنامه صهيونيستي دستمايه خبر كذبي شد كه در بخش خبري 20:30 خوانده شد و به رغم اعتراض بنده، تاكنون دوستان اين بخش خبري، نسبت به تصحيح خبر خود اقدام نكرده‌اند.

دكتر سريع‌القلم همچنين به اظهارات خود در اين جلسه اشاره كرد و گفت: در بخش اول اين سخنراني بيان كردم كه برنامه هسته‌اي ايران با توجه به افزايش جمعيت و تقاضاهاي اقتصادي جامعه، در مسير متنوع كردن منابع انرژي كشور است و به ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران كمك خواهد كرد.

در بخش بعدي تأكيد كردم كه آمريكا نبايد از ماهيت نظام سياسي ايران ايراد بگيرد، چراكه اين نظام سياسي، نتيجه تحولات تاريخي ايران است و در مسير تكاملي خود حركت مي‌كند و آمريكا تنها مي‌تواند بر اساس عرف بين‌المللي از سياست‌‌هاي ايران انتقاد كند.

آمريكا موضوع هسته‌اي را نبايد با ماهيت نظام سياسي ايران مخلوط كند. دكترين نيكسون نسبت به چين هم به همين صورت بود. آمريكا با چين توافق كرد كه تعامل خود با آن كشور را صرفا در رابطه با سياست‌هاي مختلف مورد بررسي قرار دهد و نقد ماهيت سياسي نظام چين، از دستور كار آمريكا در برخورد با آن كشور خارج شد.

استاد علوم سياسي دانشگاه شهيد بهشتي در تشريح بخش سوم سخنراني خود افزود: دمكراسي در خاورميانه يك توهم است و آمريكا نمي‌تواند در خاورميانه دمكراسي ايجاد كند. اگر كشوري بخواهد دمكراتيك شود، بايد اقتصاد آن دست بخش خصوصي باشد و اين وضعيت در هيچ كشور خاورميانه‌اي وجود ندارد. از همين رو، سياست آمريكا نسبت به خاورميانه بر اساس واقعيات اين منطقه نيست.

وي در پايان گفت: در آن جلسه با اشاره به اين‌كه در ايران نسبت به سياست آمريكا در خصوص برنامه هسته اي ايران اعتماد وجود ندارد، اظهار كردم: برخورد آمريكايي‌ها تنها به برنامه هسته‌اي محدود نمي‌شود بلكه آنان نسبت به چهارچوب‌ها و اصول و سياست‌هاي بسيار ديگري در نظام سياسي ايران انتقاد مي‌كنند و اتفاقا اين برداشت از سياست آمريكا، باعث شده كه ايران در برنامه هسته‌اي خود بسيار مستحكم و ثابت‌قدم باشد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates