16.04.2006

تونی بلر اعلام کرد بریتانیا در حمله احتمالی آمریکا علیه ایران شرکت نخواهد کرد

رادیو فردا:
رسانه های بریتانیا به نقل از مقامات وزارت امورخارجه بریتانیا گزارش دادند که نخست وزیر بریتانیا از طرح حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران که گفته می‌شود واشنگتن از مدتی پیش کار بر روی جزئیات آن را آغاز کرد، حمایت نمی‌کند. این در حالی است که کاندولیزا رایس وزیر امورخارجه آمریکا از سازمان ملل خواسته است در نشست هفته آینده خود صدور قطعنامه جدیدی برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کند. بلر از صدور قطعنامه‌ای در چارچوب منشور سازمان ملل که ممکن است به انزوای بین‌المللی ایران کمک کند، حمایت خواهد کرد، اما در صورتی که سازمان ملل مقابله نظامی را برگزیند، بریتانیا به خاطر تعهدات نظامی دیگر خود، نمی تواند به ایران نیرو بفرستد. یک مقام سابق بریتانیائی توصیه کرد به جای حمله نظامی با اصلاح طلبان در درون و بیرون حکومت ایران مذاکره شود و از طریق پیوندهای تجاری و فرهنگی، جامعه مدنی در ایران تقویت شود و برنامه اتمی ایران مثل برنامه اتمی لیبی، از طریق دیپلماسی مهار شود.

تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا، به جرج بوش، رئیس جمهوری آمریکا گفته است بریتانیا در حمله احتمالی واشنگتن به ایران، نیروئی برای پشتیبانی نیروهای آمریکائی نمی‌تواند در اختیار او بگذارد.
جمشید زند (رادیوفردا): تونی بلر، نخست وزیر بریتانیا از طرح حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران که گفته می‌شود واشنگتن از مدتی پیش کار بر روی جزئیات آن را آغاز کرد، حمایت نمی‌کند. این چکیده اظهارات منابع وزارت امورخارجه بریتانیا است که از سوی رسانه‌های عمومی این کشور منتشر شده است.

به گفته این منابع، نخست وزیر بریتانیا به جرج بوش گفته است حمایت او از تلاش‌های واشنگتن برای مهار برنامه هسته‌ای ایران محدود است و دولت وی حتی در صورت پشتیبانی جامعه بین‌المللی از طرح حمله به ایران نمی‌تواند از این اقدام احتمالی حمایت کند.

این در حالی است که کاندولیزا رایس وزیر امورخارجه آمریکا از سازمان ملل خواسته است در نشست هفته آینده خود صدور قطعنامه جدیدی برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کند.

گفته می‌شود تونی بلر از صدور قطعنامه‌ای در چارچوب منشور سازمان ملل که ممکن است به انزوای بین‌المللی ایران کمک کند، حمایت خواهد کرد. به گفته یکی از منابع وزارت امورخارجه بریتانیا ارتش این کشور در نقاط مختلف جهان تعهداتی بر عهده دارد و نمی‌تواند در حمله نظامی به ایران با آمریکا همکاری کند. به گفته این منبع بریتانیا در بهترین حالت از فعالیت‌های دیپلماتیک برای مهار هسته‌ای ایران پشتیبانی خواهد کرد .

بنابه گزارش جدیدی که از طرف مرکز سیاست خارجی بریتانیا Foreign Policy Center متنشر شد، نومحافظه‌کاران دولت بوش حملات خود را علیه ایران شدت بخشیده‌اند اما به گفته استیون توئیگ رئیس این مرکز، سیاست بریتانیا در باره ایران باید با آگاهی کامل از اوضاع تنظیم شود. گفتگو با اصلاح‌طلبان، در درون و خارج از ساختار قدرت در جمهوری اسلامی از جمله سیاست‌های بریتانیا است.

به گفته این مقام سابق دولت بریتانیا، مذاکرات سیاسی، روابط اقتصادی و مبادلات فرهنگی می‌تواند به تقویت جامعه مدنی در ایران کمک کند. به گفته تحلیلگران اکنون بسیاری از دولتمردان بریتانیا به این نتیجه رسیده‌اند که بحران هسته‌ای ایران را می‌توان با فعالیت‌های دیپلماتیک فشرده پایان داد، نظیر اقداماتی که سبب شد لیبی از برنامه‌های هسته‌ای خود دست بردارد و به جامعه بین‌المللی بپیوندد.

البته این سیاست در تناقض با استراتژی بریتانیا در ماه‌های پیش از جنگ عراق است. در آن زمان وزرای دولت بارها به صدام حسین هشدار دادند.

الکس بیکم، یکی دیگر از کارشناسان مرکز سیاست خارجی بریتانیا هم معتقد است که راه حل طولانی مدت برای ایران دمکراسی است اما او می‌گوید دمکراسی نمی‌تواند مانند عراق به ایران دیکته شود بلکه با ایران باید مانند لیبی رفتار کرد. به گفته او باید اجازه داد فعالیت‌های دیپلماتیک مسیر طبیعی خود را طی کند.

این اظهارات مقامات بریتانیائی و تحلیلگران و کارشناسان مسائل منطقه در زمانی بیان می‌شود که به گفته وزیرامور خارجه آمریکا، رئیس جمهوری آن کشور برای پایان دادن به بحران هسته‌ای ایران تمام گزینه‌ها از جمله گزینه نظامی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates