واشنگتون پست : ارتش آمریکا تدوین و تجزیه و تحلیل انگاره های حمله به ایران را سه هفته بعد از سقوط صدام شروع کرد
پیک ایران:
آقای ویلیام آرکین، خبرنگار دفاعی و امنیتی روزنامه واشنگتن پست در ستون مخصوص «هشدار زودرس» یا Early Warning مینویسد در پاسخ به تقاضای وزارت دفاع آمریکا برای بررسی حمله به ایران در آینده نزدیک یا near term تجزیه و تحلیل نقشههای جنگ همهجانبه با ایران از ماه می (یا بهار) سال 2003 در فرماندهی مرکزی نیروهای آمریکا در دست بررسی است.
بنابر این گزارش، تجریه و تحلیل اقدامات نظامی در ایران تحت عنوان تی ایران ان تی TIranNT یا theater Iran near term شامل مانووری شبیه به آنچه در آغاز جنگ عراق شاهد آن بودیم میشود، به اضافه رویاروئی با نیروی زمینی ایران، و در آن درسهائی که آمریکا از عملیات نظامی در عراق تحت عنوان «عملیات آزادی عراق» Operation Iraqi Freedom آموخته است، منظور شده.
آقای آرکین روز گذشته چهارشنبه در همین ستون نوشت نزدیک به سه هفته بعد از آنکه مجسمه صدام حسین در میدان اصلی بغداد پائین کشیده شد، ارتش آمریکا تدوین برنامه حمله به ایران را به پایان برد. وی توضیح میدهد که البته به پایان بردن تدوین برنامه ممکن است غلط انداز باشد زیرا برنامهریزی برای پیشامدهای احتمالی در این امور هرگز به پایان نمیرسد. کارشناسان تحقیق در باره عملیات operation research specialists مدام تکنولوژیهای جدید، اختراعات و حتی تحولات در جبهه دشمن را در چارچوب برنامهریزی بررسی میکنند.
وی مینویسد در بخشی از این برنامه که به نیروهای دریائی یا Marines مربوط میشود، از ایران تحت عنوان کشوری افسانهای اسم برده میشود به نام Karona، که بعد از انتخابات دستکاری شده سال 2005 افراطیون حکومت آن را در دست میگیرند و تهدیدی برای منافع آمریکا در منطقه به وجود میآورند. خبرنگار واشنگتن پست فصلهائی از یکی از تجریهوتحلیلهای نظامی نیروی دریائی در باره کارونا را در وبلاگ خود آورده است.
این خبرنگار ضمن اشاره به حرفهای روز سهشنبه وزیر دفاع آمریکا که گفته بحث در باره دهها برنامه احتمالی نظامی که آمریکا مدام در حال تهیه و تغییر آنهاست را مفید نمیداند، مینویسد اتفاقا لازم است که آمریکا در باره این برنامهها بحث کند زیرا وقتی مردم آمریکا و جامعه بینالمللی و حکومت ایران آگاه بشوند که آمریکا دستیابی ایران به سلاح اتمی را به قدری جدی میداند که برای آن نقشه جنگی طرح میکند، ممکن است بر فشارجهانی به ایران و بر فعالیتهای دیپلماتیک خود آمریکا در این باره افزوده شود.
وی مینویسد در مرکز فرماندهی نیروهای آمریکا Centcom در شهر تمپای فلوریدا و در فرماندهی لجیستیکی ارتش و نیروی هوائی آمریکا در ایالتهای جورجیا و نورث کارولاینا و همچنین در سازمانهای تجزیهوتحلیل و تحقیق عملیات نظیر سازمان Army Concepts Analysis Agency در بتسدای ایالت مریلند، کوشش عظیمی در جریان است برای آماده سازی طرحی اساسی، و سناریوهای متعددی هم برای آینده نزدیک و هم برای درازمدت در دست بررسی است که همه جنبههای نبرد احتمالی از گسیل نیروها تا برنامه تامین ثبات سیاسی بعد از جنگ را مورد بررسی قرار میدهند.
از جمله این تحقیقات و بررسیها، تحقیقی است به نام BMD-I یا تحقیق در باره دفاع موشکی بالیستیکی که در آن قدرت دفاعی موشکی آمریکا و توانائی موشکی ایران سنجیده میشود تا شمار موشکهای ایران که بتواند از شبکه دفاعی آمریکا عبور کند، تخمین زده شود، و تاثیر انواع عملیات از عملیات فضائی گرفته تا موشکی برای نابود ساختن توانائیهای موشکی ایران تحت بررسی قرار دارد.
برنامه دیگری برای عملیات مشترک با نیروهای بریتانیائی تحت عنوان عملیات دریای خزر نیز تحت بررسی است که مدل کامپیوتری آن هزاران احتمال را میتواند محاسبه کند، از جمله فعالیتهای ضد شورش.
نویسنده بعد از تشریح برنامههای متعددی که تحت بررسی است مینویسد باور ندارد که آمریکا قصد دارد به ایران حمله کند ولی نیروی نظامی آمریکا برای احتمال چنین حملهای مشغول طرح و برنامهریزی است و به نفع آمریکا نیست که ایران این موضوع را درک نکند، زیرا ممکن است برنامههای کنونی تحت بررسی در آمریکا برنامههای خوبی نباشند، اما ایران نباید تصمیمات خود را بر بینشهای کاذب در باره آمریکا استوار کند، و اینکه خیال کنند که آمریکا برای مقابله با برنامه اتمی ایران راه خاصی ندارد، تصور اشتباهی است. وی می نویسد افکار عمومی آمریکا هم باید در باره برنامهریزی برای جنگ احتمالی علیه ایران آگاه شود و برای خود بسنجد که آیا تهدید ایران توجیه کننده جنگ دیگری هست یانه.
راديو فردا
پیام برای این مطلب مسدود شده.