13.04.2006

مذاکرات البرادعی و مقامات هسته ای ايران آغاز شد

بی بی سی:
البرادعی برای تشويق ايران به تعليق غنی سازی اورانيوم به تهران سفر کرده است
محمد البرادعی، مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی، مذاکرات خود را در تهران آغاز کرده در حاليکه مقامات ايرانی بر ادامه صلح آميز بودن برنامه هسته ای خود تاکيد کرده اند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ايران – ايرنا – مديرکل آژانس بين المللی انرژی اتمی در ساعات اوليه بامداد روز پنجشنبه، 13 آوريل، وارد تهران شد و در گفتگويی با خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد گفت که آژانس سعی دارد مساله هسته ای ايران را از راه های سياسی حل کند.

اين پنجمين سفر آقای البرادعی به ايران است و وی تاکيد کرد که آژانس بين المللی همچنان از ايران می خواهد که غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق در آورد.

سفر محمد البرادعی، که از قبل برنامه ريزی شده بود و خبرگزاری ايرنا آن را سفر عادی دوره ای مديرکل آژانس توصيف کرده است، حدود دو هفته قبل از انقضای مهلت شورای امنيت سازمان ملل به ايران برای تعليق غنی سازی اورانيوم و دو روز بعد از اعلام توليد اورانيوم غنی شده در اين کشور صورت می گيرد.

اعلام خبر توليد اورانيوم غنی شده در ايران با واکنش انتقاد آميز تعدادی از کشورهای غربی مواجه شده که اين اقدام را چالشجويی در برابر خواست جامعه بين المللی توصيف کرده اند.

واکنش چين
اميدوارم ايرانيان به واکنش (جامعه جهانی) توجه کنند و در مساله برنامه هسته ای همکاری بيشتری از خود نشان دهند

وانگ گوانگيا – نماينده چين در سازمان ملل

دولت روسيه، که با ايران در زمينه ساخت نيروگاه اتمی همکاری دارد و بر خلاف کشورهای غربی، از فشار شديد بين المللی بر جمهوری اسلامی حمايت نکرده نيز ادامه غنی سازی اورانيوم را مورد انتقاد قرار داد و از ايران خواست که فعاليت در اين زمينه را به حالت تعليق در آورد.

در مورد موضعگيری چين، خبرگزاری شين هوا گزارش کرده که وانگ گوانگيا، نماينده اين کشور در سازمان ملل متحد، از ايران خواسته است تا برای حل مناقشه هسته ای اين کشور “همکاری بيشتری” از خود نشان دهد و ابراز اميدواری کرده است که ايران به واکنش بين المللی توجه کند و از تمامی طرف ها خواسته است خويشتنداری به خرج دهند و با روشی سازنده، از دست زدن به اقداماتی که باعث وخيم تر شدن اوضاع می شود خودداری ورزند.

روز پنجشنبه، سخنگوی وزارت خارجه چين اعلام کرد که معاون اين وزارتخانه به منظور کاهش تنش ناشی از تحولات اخير روز جمعه عازم ملاقات با مقامات ايران و روسيه می شود.

ادامه برنامه صلح آميز و تاکيد بر مذاکره

به گفته خبرنگار بی بی سی در تهران، تاکنون مقامات ايرانی نشانه ای از تصميم برای توقف برنامه غنی سازی از خود بروز نداده اند اما بر لزوم حل مناقشه کنونی از راه مذاکره تاکيد داشته اند.

غلامرضا آقازاده، معاون رييس جمهوری و رييس سازمان انرژی اتمی ايران، گفته است که تنها راه برای خروج از بحران هسته ای اين کشور مذاکره است.

در عين حال، محمد سعيدی، معاون سازمان انرژی اتمی ايران، گفته است با اطلاع آژانس بين المللی، ايران در نظر دارد مجموعه ای سه هزارتايی از سانتريفوژها را در تاسيسات نطنز راه اندازی کرده و به توليد اورانيوم غنی شده در مقياس صنعتی مبادرت ورزد و افزوده است که اين تاسيسات گنجايش تا 54 هزار دستگاه سانتريفوژ را دارد.

احمدی نژاد: کشور هسته ای هستيم و از موضع کشور هسته ای با کشورهای ديگر صحبت می کنيم

محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، نيز برنامه های هسته ای اين کشور را صلح آميز خوانده و گفته است “ما پيشرفت خود را در خصوص دانش و فناوری هسته ای تهديدی برای هيچکس تلقی نمی کنيم و حتی برای دشمنان خود نيز خير می خواهيم زيرا ما خواهان صلح و آرامش هستيم.”

به گزارش ايرنا، آقای احمدی نژاد در سخنانی که در شامگاه چهارشنبه در مشهد ايراد کرد گفت که برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی در چارچوب قوانين بين المللی و مقررات آژانس انرژی اتمی ادامه داشته اما افزود “امروز شرايط ما کاملا عوض شده است و ما يک کشور هسته ای هستيم و از موضع يک کشور هسته ای با کشورها صحبت می کنيم.”

رييس جمهوری ايران، ظاهرا در اشاره ای به توافق های قبلی جمهوری اسلامی با اقداماتی به منظور اعتماد سازی، گفته است که “بعضی ها خيال کردند که اگر يک قدم عقب بروند، آنها اعتماد می کنند ولی يک قدم عقب نشينی کردند و اين عقب نشينی را تا آنجا ادامه دادند که در مذاکرات گفتند تمام فعاليت های صلح آميز هسته ای خود را حتی کارهای تحقيقاتی را بايد تعطيل کنيد. ”

همچنين، علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی و سرپرست مذاکرات هسته ای ايران، در گفتگويی با شبکه تلويزيونی عرب زبان الجزيره گفته است که جمهوری اسلامی تمامی مقررات بين المللی در زمينه فعاليت های اتمی خود را رعايت می کند.

وی مداخله شورای امنيت سازمان ملل متحد در بحران هسته ای ايران را مورد انتقاد قرار داد و خطر برنامه های اتمی ايران برای منطقه را مردود دانست.

آقای لاريجانی گفت که “حرف های تهديد آميز آنها نيز بيش از آنکه جنبه واقعی داشته باشد يک عمليات روانی برای ايجاد نگرانی در بين کشورهای منطقه است.”

بحران هسته ای
اقدام بعدی شورای امنیت چه خواهد بود؟

‘خبر خوب’ رئيس جمهور
مردم ايران درباره ورود به باشگاه هسته ای چه فکر می کنند

بيانيه
متن بيانيه شورای امنيت در مورد برنامه هسته ای ايران

گاهشمار
مناقشه اتمی ایران

چرخه سوخت هسته ای
از استخراج اورانيوم تا توليد انرژی و ساخت سلاح

مطالب مرتبط
درخواست البرادعی برای تعليق غنی سازی
13 آوريل، 2006 | ايران
انتقاد خارجی از غنی سازی اورانيوم در ايران
12 آوريل، 2006 | ايران
ايران از دستيابی به فناوری غنی سازی اورانيوم خبر داد
11 آوريل، 2006 | ايران
پيگيری بيانيه شورای امنيت در مورد ايران در برلين
30 مارس، 2006 | ايران
تاکيد رهبر جمهوری اسلامی بر ادامه برنامه هسته ای
14 مارس، 2006 | ايران
پرونده اتمی ايران به شورای امنيت فرستاده شد
08 مارس، 2006 | ايران
‘ايران به غنی سازی اورانيوم ادامه خواهد داد’
28 فوريه، 2006 | ايران
اخبار روز
مذاکرات البرادعی و مقامات هسته ای ايران آغاز شد
درخواست البرادعی برای تعليق غنی سازی
تازه ترين واکنش ها به ‘دستيابی ايران به فن آوری غنی سازی’
رايس خواستار اقدام جدی تر شورای امنيت عليه ايران شد

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates