12.04.2006

واکنش منفی غرب و اسرائيل به خبر اتمی ايران

بی بی سی:

محمود احمدی نژاد: از فردا ادبيات ما در گفتگو با دنيا عوض می شود
ايالات متحده و بريتانيا اعلام توليد اورانيوم غنی شده در ايران را مورد انتقاد شديد قرار داده و روسيه خواستار توقف غنی سازی اورانيوم در ايران شده است اما مقامات و رسانه های جمهوری اسلامی اين تحول فنی را دستاوردی بزرگ دانسته اند.
در همين حال، اسرائيل گفته است که اعلام خبر غنی سازی اروانيوم از سوی ايران بايد برای کل جهان و نه فقط اسرائيل نگران کننده باشد.

“دان هالوز”، رييس ستاد نيروهای مسلح اسرائيل، گفت که افشاگری ايران ممکن است تنها يک ترفند برای قويتر کردن موضع اين کشور در برابر فشارهای بين المللی باشد. ژانرال هالوز همچنين گفت اسرائيل بر اين باور است که ايران هنوز قادر به ساخت سلاح هسته ای نيست و ديپلماسی همچنان می تواند نقش اصلی را در ممانعت از بحرانی شدن اين موضوع ايفا کند.

پس از آنکه محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، اعلام کرد که اين کشور توانسته است مقداری اورانيوم غنی شده توليد کند، شون مک کروميک، سخنگوی وزارت خارجه ايالات متحده گفت که “ما انتظار داشتيم رژيم ايران از اين فرصت برای انتخاب راه ديپلماسی به جای مسير چالشجويی استفاده کند.”

اشاره آقای مک کروميک به بيانيه شورای امنيت سازمان ملل متحد در ماه گذشته است که تا 28 ماه جاری به ايران فرصت داده است تا تمامی فعاليت های خود در زمينه غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

همچنين، سخنگوی کاخ سفيد، دفتر رييس جمهوری آمريکا، گفته است که توليد اورانيوم غنی شده نشان می دهد که “ايران در مسيری نادرست حرکت می کند.”

در اين باره نظر دهيد

واکنش آمريکا به “خبر خوش اتمی ايران”

وی اظهار داشته است که “سخنان چالشجويانه صرفا رژيم ايران را بيش از پيش در جهان منزوی می کند.”

ايالات متحده خواستار اعمال فشار و در نهايت وضع تحريم های بين المللی بر ايران برای توقف فعاليت در زمينه غنی سازی اورانيوم بوده است.

واکنش منفی روسيه و بريتانيا

همچنين دولت روسيه از تحولات اخير هسته ای ايران ابراز ناخرسندی کرده است.

وزارت خارجه روسيه با صدور بيانيه ای شديد اللحن از ايران خواسته است تمامی فعاليت خود در زمينه غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.

در بيانيه روسيه نيز اقدام ايران گامی در جهت خطا توصيف شده است.

تمامی کشورهايی که مخالف دستيابی ايران به چرخه سوخت و فناوری هسته ای هستند خود در رديف نخست استفاده تسليحاتی از اين فناوری قرار دارند

سعيد جليلی – معاون وزارت خارجه ايران

مقامات ايران اين بيانيه را رد کرده اند.

روسيه، که از اعضای دايم شورای امنيت سازمان ملل متحد است، تا کنون با خواست ايالات متحده و کشورهای غربی در مورد وارد کردن فشار بين المللی شديد بر ايران موافق نبوده است.

روسيه و چين همچنين از حل و فصل بحران هسته ای ايران در چارچوب آژانس بين المللی انرژی اتمی به جای ارجاع اين مساله به شورای امنيت حمايت کرده اند.

در لندن، وزارت خارجه بريتانيا نيز در بيانيه ای خواست شورای امنيت از ايران برای توقف فعاليت در زمينه غنی سازی اورانيوم را يادآور شده و گفته است که اگر ايران به اين خواست عمل نکند، شورای امنيت مساله برنامه های هسته ای اين کشور را مورد بازبينی قرار خواهد داد.

در اين بيانيه آمده است که اقدام ايران در غنی سازی اورانيوم به حل مشکل کنونی کمکی نمی کند.

به گزارش خبرگزاری ايرنا، سعيد جليلی، معاون اروپا و آمريکای وزير امور خارجه ايران، گفته است که اين کشور در پی دستيابی به تسليحات اتمی نيست و افزوده “تمامی کشورهايی که مخالف دستيابی ايران به چرخه سوخت و فناوری هسته ای هستند خود در رديف نخست استفاده تسليحاتی از اين فناوری قرار دارند.”

سفر البرادعی و ‘شرايط تازه’

قرار است محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی، در روز چهارشنبه، 12 آوريل، مذاکراتی را با مقام های ايرانی در تهران انجام دهد و جمهوری اسلامی تاکيد داشته که خواستار آن است که مساله هسته ای اين کشور از دستور کار شورای امنيت خارج شده و رسيدگی به آن در آژانس ادامه يابد.

در آستانه سفر آقای البرادعی به ايران، خبرگزاری کويت متن مصاحبه ای را با اکبر هاشمی رفسنجانی، رييس جمهوری پيشين و رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در جمهوری اسلامی، منتشر کرد.

رفسنجانی: طبعا مسايل جديدی خواهيم داشت

به گزارش اين خبرگزاری، آقای رفسنجانی در اشاره به تکميل فرآيند غنی سازی اورانيوم در ايران گفته است که مديرکل آژانس بين المللی در سفر به تهران با موقعيت جديدی مواجه خواهد بود.

وی افزوده است که “ما نخستين طرح پايلوت را در نطنز به راه انداخته ايم و طبعا مسايل جديدی خواهيم داشت.”

به گزارش خبرگزاری کويت، آقای رفسنجانی توضيح داده است که کارکنان تاسيسات نطنز با استفاده از 164 دستگاه سانتريفوژ توانسته اند اورانيوم را غنی کرده و به عنوان سوخت نيروگاهی آماده سازند.

تکميل فرآيند غنی سازی اورانيوم در ايران با ابراز خرسندی مقامات و رسانه های عمومی جمهوری اسلامی همراه بوده است.

اهدای کيک زرد و زنگ شادمانی

به گزارش خبرگزاری دولتی ايران – ايرنا – محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری که از مشهد ديدن می کند، پس از اعلام خبر غنی سازی اورانيوم در جمع مقامات استان قدس رضوی گفت که “سوخت هسته ای مطالبه ملت ايران است.”

وی افزود که “ايران عزيز از تاريخ 20 فروردين به جمع کشورهای هسته ای جهان پيوست و از فردا، ادبيات ما در گفتگو با دنيا عوض می شود.”

آقازاده جعبه ای حاوی کيک زرد را به موزه آستان قدس اهدا کرد

وی به کشورهايی که با فعاليت اتمی ايران مخالفت هستند توصيه کرد که “تجربه گذشته خود در جريان ملی شدن صنعت نفت ايران را در برابر دستيابی ما به انرژی هسته ای تکرار نکنند و در مقابل حق قطعی ملت ايران نايستند.”

همچنين، غلامرضا آقازاده، معاون رييس جمهوری و رييس سازمان انرژی اتمی ايران، در سخنانی در مشهد، گفت که ايران هشتمين کشور در جهان محسوب می شود که دارای مجموعه تاسيسات فرآوری اورانيوم است و در حال حاضر، اورانيوم با غنای کم بين 5/3 تا 0/5 درصد توليد می کند.

خبرگزاری ايرنا اعلام کرده است که در بزرگداشت تکميل فرآيند غنی سازی اورانيوم در ايران، صبح روز چهارشنبه، 12 آوريل، زنگ های مدارس تهران به صدا در آمد و دانش آموزان اين خبر را جشن گرفتند و در مشهد، جعبه ای حاوی مقداری کيک زرد توليد ايران به موزه آستان قدس اهدا شد.

برخی ناظران گفته اند که با دستيابی به چرخه توليد سوخت نيروگاهی، ولو در مقياس آزمايشگاهی، مقامات جمهوری اسلامی ممکن است احساس کنند که جامعه بين المللی چاره ای ندارد جز اينکه فعاليت های اتمی اين کشور را بپذيرد.

در مقابل، گروهی ديگر اين نظر را مطرح کرده اند که با تبليغ اين موفقيت فنی، اين احتمال نيز وجود دارد که دولت ايران بتواند خواست جامعه بين المللی را بدون احساس سرخوردگی و تحقير مورد قبول قرار دهد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates