متکی در گفتوگو با روزنامهی سوییسی: در مهلت 30 روزه احتمال نوعی توافق و مصالحه وجود دارد
ایسنا:
*آمریکا در موقعیت نصیحت دیگران دربارهی مداخله در عراق نیست
وزیر امور خارجهی کشورمان تاکید کرد که ایران از حق قانونیاش در زمینهی هستهیی دفاع میکند، اما در عین حال خاطرنشان کرد که در مهلت 30 روزه، احتمال نوعی توافق و مصالحه نیز امکانپذیر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منوچهر متکی روز گذشته (سهشنبه) در گفتوگو با روزنامهی لوتان – چاپ سوییس – دربارهی دلایل مشکلات غیرقابل درک بین جمهوری اسلامی ایران و غرب تصریح کرد: توقف گفتوگوها و مذاکرات هستهیی با غرب ناشی از برخورد دوگانهی کشورهای غربی با ایران است، ضمن آنکه آنها گفتاری دوگانه نیز دارند.
وی که در این روزنامه فردی با ظاهر آرام، خونسرد و دارای اعتماد به نفس بالا توصیف شده است، افزود: غرب از ارزشهای خود در داخل اروپا صحبت و دفاع میکند، اما وقتی نوبت به خارج از این قاره میرسد، برخورد غرب به گونهای دیگر جلوه کرده و برای اثبات عقاید خود به حقوق بینالملل متوسل میشود.
متکی با اشاره به معاهدهی منع گسترش سلاحهای هستهیی (ان.پی.تی) ادامه داد: در مادهی چهار پیمان عدم اشاعهی سلاحهای هستهیی تاکید شده که هر کشور عضو این پیمان حق استفاده از برنامههای صلح آمیز هستهیی را دارد و حتی این پیمان تاکید دارد که کشورهای قدرتمند هستهیی ملزم به کمک به سایر اعضای آن هستند.
وزیر امور خارجه همچنین گفت: ما با آژانس بینالمللی انرژی اتمی رابطهی نزدیکی داریم و بازرسان این سازمان از مراکز ما بازرسیهایی را به عمل می آورند، ولی مشکل در این است که در حال حاضر آنها مانع استفاده از حق قانونی ما هستند و فکر میکنند که ما در این چارچوب سوءنیت داریم. این در حالی است که هیچکس حق ندارد دربارهی اهداف و نظرات دیگران به قضاوت بنشیند.
وی در ادامهی سخنانش با این روزنامهی سوییسی تاکید کرد: ما به هیچ وجه نمیخواهیم از حقوق قانونی خود در استفاده از فنآوری هستهیی صلح آمیز صرفنظر کنیم. ایران 36 سال پیش پیمان عدم اشاعه تسلیحات هستهیی را امضا کرده و اکنون زمان آن رسیده که از منافع این پیمان که به ما امتیاز عضویت را داده نیز بهرهبرداری کنیم.
متکی همچنین دربارهی تهدیدها و تحریمهای احتمالی علیه کشورمان افزود: صادقانه میگویم که امکانات تحریمهای مورد نظر در ابعاد زیادی نخواهد بود، گرچه ایران تسلیم تهدیدها نخواهد شد، ولی در عین حال در مهلت 30 روزه، احتمال نوعی توافق و مصالحه نیز امکانپذیر خواهد بود.
وزیر امور خارجهی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار این روزنامه دربارهی ذخایر عظیم نفت و گاز ایران و چرایی پافشاری ایران بر استفاده از انرژی هستهیی افزود: آیا از آمریکا هم چنین سوالی میشود؟ آنها هم منابع عظیم نفتی دارند ولی 25 درصد از برق خود را از نیروگاههای اتمی به دست میآورند؛ بار دیگر تکرار می کنم که غربیها برای ایران معیارهایی را مورد توجه قرار داده و تحمیل میکنند که خودشان به آن عمل نکردهاند.
وی دربارهی برخی اخبار منتشر شده مبنی بر احتمال استفادهی ایران از سلاح نفت اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود به ویژه نسبت به کشورهای آسیایی که خریدار نفت ایران هستند، احترام میگذارد و از نفت به عنوان اهرم سیاسی استفاده نخواهد کرد.
متکی درارتباط با اتهامات تکراری آمریکا به ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی عراق نیز گفت: آمریکا باعث توسعه و گسترش تروریسمی شده که خود مدعی مبارزه با آن بوده است، لذا در موقعیتی نیست که بتواند دربارهی مداخله نکردن در این کشور نصیحت کند.
وزیر امور خارجهی کشورمان همچنین تاکید کرد که ثبات در عراق مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است و ما از تمام تلاشهایی که باعث ایجاد ساختارهای ثابت و استوار در این کشور شود، حمایت خواهیم کرد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.