27.03.2006

مراسم زاد روز تولد زرتشت برگزار شد

ایلنا:
عصر دیروز مراسم زاد روز تولد زرتشت و روز به رسالت پیامبری رسیدن او، با حضور جمعی از زرتشتیان در موسسه فرهنگی “مارکار” بزرگ داشته شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و اندیشه ایلنا، عصر دیروز مراسم بزرگداشت زادروز تولد و رسالت پیامبری زرتشت در موسسه فرهنگی “ماکار” با حضور جمعی از هموطنان زرتشتی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، بخش‌‏هایی از “گات‌‏ها” خوانده شد، پس از آن رییس انجمن زرتشتیان با بزرگ خوا ندن این روز برای زرتشتیان و همه ایرانیا ن، آرزوی نیک بختی و شادی کرد و در ادامه پیام موبد “کورش نیکنام”، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی برای حضار قرائت شد.
در این پیام از حضرت زرتشت به عنوان منجی ایرانیان و اولین پیامبری که ایرانیان را به یکتاپرستی دعوت کرده یاد شد و برای زرتشتیان و ایرانیان آرزوی نیک‌‏بختی شد.
در ادامه موبد “خورشیدیان” با بزرگ دانستن این روز، گفت: در این روز بزرگ، حضرت زرتشت زاده شد و پس از30 سال به پیامبری رسید. زرتشت پیامبر لبخند بود که شادی، مهر و نیک بختی را برای قوم ایرانی به ارمغان آورد.
وی در ادامه تصریح کرد: زرتشت؛ اولین پیامبر ایرانی بود که هزاران سال پیش، ایرانیان را به یکتاپرستی، عدل و دادپرستی دعوت کرد و برای همه جهانیان، مهربانی، دوستی و عشق را به ارمغان آورد.
موبد “خورشیدیان” در ادامه با اشاره به اینکه زرتشتیان وامدار و نگهبان فرهنگ اصیل ایرانی هستند، گفت: بسیاری از آیین‌‏های اصیل ایرانی را پس از قرن‌‏ها توسط زرتشتیان حفظ شده تا ما امروز، بتوانیم این روز را بزرگ بداریم. ایرانیان در این قرن‌‏ها با مشکلات بسیاری روبرو بوده‌‏اند، اما هرگز یکتاپرستی را رها نکرده‌‏اند.
وی ادامه داد: زَرتُشت، زردهُشت یا زراتُشت( در اوستا زَرَثوشْتَرَ به تعبیری به معنی «دارنده روشنایی زرین‌رنگ» و به تعبیری دیگر «دارنده شتر زردفام» و سرانجام به معنای «ستاره زرین» است) نام پیامبر ایرانی و بنیانگذار دین ‌زرتشتیگری یا مزداپرستی و سراینده گاهان (کهن‌‏ترین بخش اوستا) است، برخی از زرتشتیان تنها به خواندن اوستا اکتفا می‌‏کنند، اما گاتاها مهمترین بخش کتاب زرتشتیان است که کتاب اوستا برای شرح و تفسیر این بخش نوشته شده است که خواندن آن به فهمیدن “گاتاها” کمک خواهد کرد.
وی، در پایان سخنان خود برای ایرانیان، آرزوی نیک‌‏بختی، جهانی عاری از ظلم و ستم یاد کرد و یادآور شد: در دین ما، زرتشتیان باید جهان را بهتر از آن گونه که تحویل می‌‏گیرند، در هنگام مرگ، به ایران واگذار کنند.
همچنین در ادامه “توران شهریاری”، با اشاره به اهمیت دین زرتشت و آموزه‌‏های او و بزرگداشت این روز، گفت: دین زرتشت تاثیر عمیقی بر جهان گذاشته و یونسکو 30 مورد از اساسنامه خود را از دین زرتشت که همان حق برابری زن و مرد، حق آزادی کار و حق آزادی بیان از این دین گرفته است.
وی در ادامه اساس دین زرتشتی را بر پایه مهر و خرد دانست و گفت: زرتشت قرن‌‏ها پیش پایه دین خود را بر اساس مهر و خرد گذاشت چیزی که امروزه از آن به عنوان عقل و عشق یاد می‌‏شود، اما امروز جهان به سمتی می‌‏رود که تنها عقل‌‏مدار است و عشق و مهر در حال فراموشی است.
وی، در ادامه سخنان خود از تقدس عدد “هفت “یاد کرد و اظهار داشت: عدد هفت در میان تمام اقوام جهان از اهمیت و اعتبار خاصی برخوردار است و این عدد در دین زرتشتی به معنای پیر است و پیر در عرفان ایرانی از اهمیت خاصی برخوردار است که در نهایت “اهورمزدا” خردمند بزرگ است.
وی در پایان سخنان خود شعری را که برای این مراسم سروده بود، برای حاضران قرائت کرد.
گفتنی است؛ در طول این مراسم، بخش هایی از گات‌‏ها قرائت شد و در کنار آن زرتشتیان با اجرای موسیقی و آواز به شادی پرداختند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates