شیراز هم یادش بخیر/ یادی از شیراز قدیم شیراز
این روزها وقتی پای صحبت قدیمیها مینشینیم، میگویند شیراز هم یادش بخیر، یادش بخیر شیراز قدیم.
مرتضی کشتکاران یک شهروند کهنسال شیرازی میگوید: شیراز قدیم چیز دیگری بود،چیزی که ما امروز به اسم شیراز میبینیم یک شهر دودزدهبا آپارتمانهای سر به فلک کشیده و خیابانهای پر از ماشین است.
وی میافزاید: بهار شیراز در قدیم صفای دیگری داشت، صبحها با صدای چهچه بلبلان خوش نوا بیدار میشدیم ولی این روزها صدای غارغار کلاغها است که ما را بیدار میکند.
یک شهروند دیگر شیرازی میگوید: خودمان با دست خودمان شهر زیبای شیراز را که روزی شهرت جهانی داشت نابود کرده ایم، درختان نارنج را که در بهار از بوی عطر آنها سرمست میشدیم، قطع کرده و به جای آنها آپارتمانهای زشت و بیقواره ساخته ایم.
حسین کرملو افزود: این شهری که ما برای فرزندانمان به ارث میگذاریم آیا همان شیرازی است که نیاکان ما برای ما به ارث گذاشتند.
یک مسافر نوروزی میگوید: من امسال پس از ۱۰سال برای دومین بار به شیراز آمده ام، در مورد وضع شیراز تنها این را میتوانم بگویم روز بروز دریغ از دیروز سال بسال دریغ از پارسال.
یک جهانگرد آلمانی گفت: مردم کشورهای اروپایی بخصوص آلمان ایران را با نام شیراز میشناسند و هر کس که اشعار گوته شاعر آلمانی را خوانده باشد، مایل به بازدید از شیراز و آرامگاه شاعر معروف حافظ است.
هانس رودن افزود: گوته عاشق شیراز و غزلهای حافظ بود زیرا هیچکس مانند حافظ نتوانسته است در وصف شیراز شعر بسراید.
وی اظهارداشت:حافظ درغزلهایش باظرافت خاصی زیباییهای شیراز را میستاید طوری که خواننده خود را در باغی زیبا که صدای چهچه بلبلان به گوش میرسد، تصور میکند.
امروز اگر حافظ زنده بود، آیا میتوانست غزلهایی در وصف زیبایی شیراز بسراید، مسلما در اولین گام به دلیل تنگی نفس به بیمارستان منتقل میشد.
یک کارشناس تاریخ میگوید: شیراز شهری با قدمت بیش از یک هزار سال است، این شهر همیشه در جریان تاخت و تازهای اقوام خارجی با درایت مردم آن جان سالم به در برده است.
مهناز عضدی افزود: مردم شیراز مردمی اهل علم ،ادب و فرهنگ بودهاند و خدمات بزرگی به عالم بشریت کرده اند.
وی گفت:در هیچ جای ایران و دنیا نمیتوان شهری را مانند شیراز یافت که این همه دانشمند، فیلسوف و شاعر از آن برخاسته باشند ، آنوقت به دلیل کم توجهی، به جای شیراز، شهری دیگر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی می شود.
این کارشناس گفت: شهر زیبای شیراز پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل کم لطفی برخی مسوولان روز به روز به تحلیل رفته است ، باغها و عمارتهای زیبای تاریخیآن تخریب و تبدیل به آپارتمانهای زشت و بیقواره شده واماکن تاریخی آن رو به تخریب است.
عضدی افزود:آثارتاریخی هر کشوری سرمایههای آن کشور هستند و در کشورهای مصر و ایتالیا که دارای آثار تاریخی هستند سالیانه میلیونها دلار برای حفظ این آثار میپردازند، زیرا میدانند با آمدن جهانگردان خارجی چندین برابر آن را بدست خواهند آورد.
وی گفت:اگر وضع بدین منوال پیش برود،بدون شک درآینده دیگر کسی از شیراز یادی نخواهد کرد و کسی در وصف آن شعر نخواهد سرود و تنها خواهند گفت روزی روزگاری شهری خرم و باصفا به نام شیراز بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.