نشانه هايی از احتمال توافق اتمی ميان ايران و روسيه
پیک ایران:
بی بی سی : در حالی که واپسين تلاش ديپلماتيک ايران برای دست يافتن به توافق با اتحاديه اروپا در آستانه نشست شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی به نتيجه ای نرسيده، نشانه هايی از ايران و روسيه به چشم می خورد که نشان می دهد امکان دارد ايران برای جلوگيری از شدت يافتن بحرانی که بر سر فعاليت اتمی اش به راه افتاده است طرح روسيه را برای حل اين بحران بپذيرد.
روسيه پيشنهاد داده است که مرحله توليد سنگ معدن اورانيوم خالص به گاز هگزافلوئوريد اورانيوم که درصد بالاتری از اين فلز راديواکتيو را دارد در ايران انجام شود اما اين گاز برای استخراج اورانيوم غنی شده و دارای درجه خلوص بالا به روسيه انتقال يابد تا امکان اينکه ايران با دستيابی به اين ماده، بتواند آن را در ساخت سلاح اتمی به کار برد پيش نيايد.
اين پيشنهاد پيشتر بشدت از جانب ايران رد شده بود اما يکی از مقامهای نزديک به هيئت مذاکره کننده هسته ای ايرانی به خبرنگار بخش فارسی بی بی سی گفته است که طی گفتگوهايی که چهارشنبه گذشته (اول مارس) ميان مقامهای ايرانی و روس در مسکو برگزار شد، طرفين بر سر طرح روسيه به جمع بنديهايی رسيده اند.
جواد وعيدی، سرپرست هيئت مذاکرات هسته ای ايران که در وين به سر می برد نيز به خبرنگاران گفته که ايران و روسيه برای اينکه موضوع فعاليت هسته ای ايران درون آژانس بين المللی انرژی اتمی حل شود به توافقات لازم دست پيدا کرده اند.
همزمان، خبرگزاری فرانسه به نقل از يکی از ديپلماتهای ايرانی در وين، مقر آژانس بين المللی انرژی اتمی و بدون ذکر نام او گزارش داده که ايران و روسيه بر سر طرحی که خواسته های جامعه جهانی، ايران و آژانس بين المللی انرژی اتمی را در مورد برنامه هسته ای ايران برآورده کند به توافق کامل رسيده اند.
همچنين، منابع روسی از يوری ولکوف، نايب رئيس مجلس دومای روسيه که به تهران سفر کرده است نقل کرده اند که ايران آماده است طرح روسيه را بپذيرد اما با توجه به فضای بحرانی که پيرامون ايران را فراگرفته است و همچنين فشار نيروهای تندرو در داخل ايران، بايد برای پذيرش اين طرح به ايران فرصت داده شود.
از سوی ديگر، سرگئی لاوروف، وزيرخارجه روسيه طی نشستی خبری در مسکو اعلام کرده است که اگر پرونده اتمی ايران به شورای امنيت سازمان ملل متحد ارجاع داده شود، اعضای اصلی اين شورا بر سر اينکه پس از آن چه تدبيری در قبال ايران اتخاذ کنند به هيچ توافقی دست نيافته اند.
او هشدار داده که ارجاع ايران به شورای امنيت می تواند بحرانی را که بر سر فعاليت اتمی اين کشور به پا شده است شدت بخشد.
به گفته آقای لاوروف، شرايط منطقه و ايران به گونه ای است که هيچ سناريوی تحميلی قابل قبول نيست.
شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی قرار است روزهای ششم و هفتم مارس (پانزدهم و شانزدهم اسفند) به شور نشسته، نظر خود در مورد فعاليت اتمی ايران را به شورای امنيت سازمان ملل متحد ابلاغ کند.
با اينکه نشست علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران با وزيران خارجه فرانسه و آلمان، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا و يکی از مقامهای وزارت خارجه بريتانيا برای دستيابی به توافق پيش از اين نشست به نتيجه نرسيده، مقامهای اروپايی اعلام کرده اند که گفتگو ميان طرفين همزمان با آغاز نشست شورای حکام ادامه خواهد يافت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.