03.03.2006

آیا واقعا ً این چنین بود؟

وبلاگ احمد باطبی(!)
هر کسی حق دارد که شخصیت حقوقی او همه جا به عنوان یک انسان
در مقابل قانون شناخته شود ….ماده شش اعلامیه جهانی حقوق بشر
صرف نظر از جزيیات مباحث حقوق انسانی و شهر وندی پدیده مشمعز کننده اعدام یکی از موارد مورد چالش حقوقدانان و فعالین حقوق بشری دنیای متمدن با قوانین و قرار داد های اچتماعی فرهنگی جوامعی است که اعدام به عنوان مجازات پذیرفته شده در آن جاری است .
دو جوان اهوازی به اتهام بمب گذاری در پیش چشم جماعت اعدام شدند وما عکس های آن را دیدیم . اما صرف نظر از ماهیت این ماجرا ،به طور حتم چند سوال هر ذهن باریک بینی را به خود مشغول میکند . آن هم اینکه :
* این افراد بر چه مبنا با این سرعت شناسایی ودستگیر شدند و اگر سرعت دستگاه ا منیتی در شناسایی افراد بمب گذاراینقدر بالاست ، چرا باقی مانده این شبکه دستگیر نمی شوند تا شاهد بمب گذاری های مشابه فرماندای های آبادان و دذفول نباشیم ؟
* ارتباط این افراد با منابع خارجی به چه ترتیب بوده و به چه دلیل اسناد و مدارک آن منتشر نمی شود؟* مبنای تعلق فکری و تشکیلاتی این افراد به چه ترتیب بوده و چه توضیحی برای آن ارايه شده است ؟
* آموزش و آماده سازی و سازماندهی این افرادبه چه صورت انجام گرفته و اسناد و مدارک مربوط به آن کجاست ؟*ردیف بندی عوامل این انفجار بر چه مبنایی صورت گرفته و این افراد در چه ردیفی قرار داشتند ؟
* این افراد به توسط چه ارگان و سازمانی ودر چه موقیت زمانی و مکانی دستگیر شدند ؟
* سلسله مراتب بازجویی و پرونده سازی به توسط چه مرجعی انجام گرفته و این افراد در طول این مدت تا چه اندازه به حقوق اولیه خودنظیرملا قات با خانواده هایشان دسترسی داشتند؟
* آیا در صورت پیگیری میتوان گزارش موثقی از چگونگی بازجویی و پرونده سازی این افراد میتوان دریافت کرد؟
* آیا این افراددر شرایط حد اقلی منطبق با اصول 165-166- 168 قانون اساسی این نظام مورد محاکمه قرار گرفتندو یا حد اقل از حق انتخواب وکیل مدافع ( نه وکیل مدافع تسخیری موجود در دادگاها ) بهره مند بودند؟
* آیا برای این افراد سلسله مراتب قانونی اعتراض بعد از صدور حکم اعدام طی شده است؟
* قبل از اجرای حکم اعدام آیا هیج هیات حقوقی ، خبر نگار ویا روزنامه نگار مستقلی امکان دیدار و پرس جوازاین افراد را داشته است ؟
* و دها سوال دیگر که میتوان مطرح کرد …
در پاسخ به این سوالات به طور قطع نمیتوان فیلم اعترافات متهمین این پرونده را که در جمع مسؤلین و خبرنگاران استان پحش شد ، مورد استناد قرار داد . چراکه امروز عوامترین افراد نیز میدانند که این گونه فیلم ها چگونه تهیه میشوند .ودر صورت عدم آگاهی نیز میتوتنند با مراجعه به فیلم اعترافات متهمین پروند قتلهای زنجیره ای ببیند که سیستم امنیتی که به خودی ها چنین میکند ، به غیر خودی ها چه ها میکند . تعداد اعدامها در ماه اخیر و ایجادرعب وحشت در جامعه شرایطی را ایجاد نموده که کسی پیگیر پاسخ به این سوالات قبل از اجرای حکم اعدام نباشداما عدم پاسخگویی بعد از اجرای احکام متهمین خود روشن کننده بسیاری از ابهامات وواقیت ها خواهد بود .
کشتار های دهه شصت ، اعدامهای مشابه دروقایع اسلامشهر ، مشهد ، قزوین ، کردستان ، بلوچستان ، و…تماما نمایانگر این موضوع است که ما در آینده نیز شاهد این گونه اعدامها خواهیم بود .وشاید کسی مانند نگارنده از این گونه تصویه حسابها جان سالم به در ببرد اما حقوق انسانی بسیاری دیگر در بین بحران هسته ای ایران ، کمک مالی ایران به حماس ، کاریکاتورهای پیامبران ، و فوتبال رئس جمهور و… گم گور بشود .فراموشمان نشود که متهم های دیگری نیز در این پرونده در انتظار احکام شان هستند
احمد باطبی

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates