03.03.2006

نشست اعضای سابق دفتر تحکيم وحدت ايران در کنگره آمريکا

پیک ایران:
پرویز کامیاب
دفتر بخش فارسی بی بی سی در واشنگتن
نشست “افق های دمکراسی در ايران” در سنای آمريکا و با حضور فعالان سياسی ايران و نيز تعدادی از اعضای کنگره از جمله سناتور جمهوريخواه ريک سنتروم برگزار شد.
علی افشاری و اکبر عطری که هر دو از فعالان جنبش دانشجويی ايران بودند و مدتی را در زندان های ايران سپری کردند در اين جلسه صحبت کردند و خواهان حمايت از حرکت های آزاديخواهانه در داخل ايران شدند.
سناتور سنتروم در ابتدای اين جلسه خبر از تقديم طرح حمايت از دمکراسی در ايران به مجلس سنا داد. وی با اشاره به اهميت حضور فعالان سياسی ايران در واشنگتن برای تصويب اين طرح گفت:
“ما تلاش می کنيم که حمايت ساير اعضای سنا را از اين قانون جلب کنيم. حضور شما به تلاش های ما کمک می کند. در حال حاضر ۴۴ نفر از لايحه ياد شده حمايت می کنند. ما نياز به حداقل ۵۰ نفر داريم. اگر تعداد موافقان به ۶۰ نفر برسد آنوقت می توان انتظار داشت که پيشرفتی داشته باشيم. من از شما می خواهم که با اعضای سنا درباره اين طرح قانونی صحبت کنيد.”
علی افشاری عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت در صحبت های خود خواستار حمايت عملی جامعه جهانی از آنچه او “مطالبات دمکراسی خواهی مردم ايران” در قالب مشی مسالمت آميز برای برگزاری يک انتخابات آزاد خواند شد:
“جامعه بين المللی می تواند از طريق شورای امنيت سازمان ملل متحد ياريگر مردم ايران در دستيابی به حکومتی دمکراتيک و مبتنی بر اعلاميه جهانی حقوق بشر باشد.”
آقای افشاری به کشورهای جهان نسبت به هر گونه سازش و کسب امتيازهای مقطعی از حکومت ايران که به گفته او به آن امکان سرکوب بيشتر مردم را می دهد و در بلند مدت تهديدهای بيشتری متوجه جامعه جهانی می کند هشدار داد.
وی همچنين گفت که حمله نظامی حتی بطور محدود آن نمی تواند پاسخگوی نگرانی جامعه جهانی از برنامه های اتمی ايران باشد زيرا به گفته او حکومت ايران از جنگ استقبال می کند و قربانی اصلی چنين حمله ای مردم ايران و جنبش دمکراسی خواهی آنها خواهد بود.
سخنران بعدی اکبر عطری عضو ديگر شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت بود. وی با مروری بر شکل گيری جنبش اصلاحات در ايران گفت که در ابتدا چنين تصور می شد که امکان اصلاح نظام ايران در چهارچوب محدوديت های موجود وجود داشته باشد و به اين ترتيب محمد خاتمی از آستانه دانشگاه با شعار جامعه مدنی و حکومت قانون قدم به کاخ رياست جمهوری گذاشت. وی پس از برشمردن موارد مختلف از شکست جنبش اصلاحات گفت:
“جنبش دانشجويی پروژه اصلاحات در درون حکومت و با استفاده از ابزارهای آن را تمام شده تلقی کرد و با تاکيد بر انحراف اصلاحات از مسير اصلی خود که محدود کردن اختيارات فرا قانونی ولايت فقيه بود با شعار دمکراسی و حقوق بشر پرچمدار طرح اصلاح ساختار و تغيير قانون اساسی جمهوری اسلامی شد.”
آقای عطری نيز نسبت به سازش کشورهای غربی با ايران هشدار داد و گفت “اروپا و آمريکا نبايد بدنبال راه حلی باشند که فقط مشکل خود آنها را حل کند.” پس از اين جلسه علی افشاری در گفتگويی با بی بی سی در پاسخ به اين سوال که آيا انتظار دارد کشورهای غربی حاضر شوند منافع ملی خود را برای برگزاری يک رفراندوم در ايران ناديده بگيرند گفت: “فکر می کنم در شرايط فعلی می شود منافع متقابل جهان و ايران را با هم ترکيب کرد و از اين پتانسيل جامعه جهانی استفاده شود تا از طريق فعاليت مردم ايران زمينه برای برگزاری يک همه پرسی فراهم آيد.”
او همچنين در مورد نقطه نظر کسانی که معتقدند اين يک خوشبينی و يا حتی ساده انگاری است که انتظار داشت شورای امنيت حاضر شود دومين توليد کننده نفت اوپک را تحت فشار قرار دهد گفت: “بدليل اين است که جامعه جهانی امروز به شدت از وضعيت ايران احساس نگرانی می کند و يک بحرانی در جهان بوجود آمده است. شما مرتب می بينيد که در تمام رسانه های دنيا مسئله جنگ عليه ايران مطرح می شود. در اين شرايط است که ما فکر می کنيم که برای جلوگيری از جنگ که عواقب جبران ناپذيری برای کشور و مردم ايران دارد هم جلوی اين گرفته شود و هم مردم ايران از اين فرصت استفاده کنند و به خواست خود برسند.”
نشست “افق های دمکراسی در ايران” در سنای آمريکا به پايان رسيد اما اين برای آمريکا که به اعتقاد بسياری از ناظران سياسی۲۷ سال سياست بی سياستی در قبال ايران داشته است تازه آغاز راه است. طی هفته ها و ماههای آينده واشنگتن ميزبان جلسات بيشتری درباره ايران خواهد بود تا بلکه به تصميم روشنی برای مقابله و يا معامله با ايران برسد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates